Speltips: KuPS - SJK - Säkrar KuPS avancemang från gruppspelet?

Hemmavinst i Seinäjoki?

Senaste blogginlägget som var från Kakkosen Cup matchen Tampere United – HJS slutade i en vinst och en förlust. Maxspelet på HJS att vinna till 1.50 rättades som en vinst, medan HT/FT spelet HJS/HJS fick rättas som en förlust efter att man på något konstigt sätt lyckades med att förlora första halvlek med 2-0, som tur var så gjorde man en klart bättre andra halvlek och kunde vända matchen till en 3-2 vinst. Gruppspelet för Kakkosen Cup är nu över och vi har framför oss kvartsfinalerna av vilka 2 kommer att spelas denna helg.

Under fredagen har vi totalt 6 matcher som skall spelas här i Finland när det spelas två gruppspelsmatcher var för Veikkausliiga & Ykkönen lagen samt i damernas finska cup spelas det två kvartsfinaler. Kommer i denna blogg att ta fokus på en av matchen mellan två Veikkausliiga lag.

KuPS

Förra säsongens finska mästare KuPS får under fredagen besök av SJK som i år tränas av Jani Honkavaara som förra året ledde KuPS till det efterlängtade finländska mästerskapet. Efter förra säsongens mästerskap har KuPS genomgått en hel del med förändringar i sin trupp. Som ny tränare anställdes norske Arne Erlandsen som på många sätt är en helt annorlunda tränare än vad Honkavaara är. Erlandsen förespråkar en rätt så raklinjig och fysisk fotboll och KuPS har nu under försäsongen haft stor fokus på den fysiska biten i lagets träningar.

Lagets spelartrupp har också genomgått en hel del med förändringar när man från förra säsongens trupp tappat bland annat följande spelare, lagkaptenen och mittfältaren Petteri Pennanen, försvararna Luis Carlos Murillo & Babacar Diallo, mittfältaren Reuben Ayarna samt anfallaren Ariel Ngueukam. Utöver dessa har man tappat en del unga spelare som flyttade till klubbar i lägre divisioner i hopp om att få mera speltid. Nyckelspelarna som man tappat har man ersatt med 5 nya spelare varav 4 stycken tidigare i karriären spelat i antingen Norge eller Sverige och på det sättet är kända spelare för Erlandsen.

KuPS har hunnit med att spela 3 stycken matcher i årets gruppspel av finska cupen och har från dom 1 vinst och 2 oavgjorda. Man inledde sitt cupspel med att spela 1-1 borta mot FC HAKA, i den andra omgången vann man med 1-0 hemma mot FC Lahti, medan man förra helgen spelade 1-1 borta mot Ilves. Vid en eventuell vinst från fredagens match skulle man säkra sin plats i 16-delsfinalerna, något som man misslyckades med förra säsongen.

Ser vi på läget i KuPS trupp inför fredagens match så har man en del problem på mittfältet när Bismark Boateng är avstängd efter att ha blivit utvisad i senaste matchen mot Ilves, utöver honom saknas fortfarande både mittfältarna Ville Saxman & Issa Thiaw på grund av skador.

SJK

Seinäjokilaget SJK går in i en ny era när man, återigen, har en ny huvudtränare i Jani Honkavaara. Som jag redan nämnt i mina tidigare bloggar angående SJK så har dom senaste säsongerna inte direkt varit någon dans på rosorna för laget och framförallt på tränarposten har det blåst rätt så friskt när Honkavaara blir en 8:e tränaren på dom 3 senaste säsongerna som leder laget.

Laget har i år fått in en hel del med nya spelare när man för tillfället gjort klart med hela 11 nya spelare. Under den senaste veckan gjorde man klart med två nya spelare från Kosovo när A-landslagsspelaren Anel Rashkaj, senast i AFC Eskilstuna och U21-landslagsspelaren Arjanit Krasniqi, senast i Billericay Town FC (England) skrev på för klubben. Båda nyförvärven har fått sina speltillstånd och förväntas var med i fredagens match.

Årets cupspel för SJK:s del har inte resultatmässigt varit det bästa när man efter 3 spelade omgångar har lyckats med att bara samla ihop en poäng. Man inledde sitt cupspel med att spela 1-1 borta mot RoPS. Efter den matchen åkte man på två hemmaförluster, första 3-1 mot serienykomlingen FC HAKA och i förra helgen förlorade man med 3-2 mot FC Lahti. I och med resultaten såhär långt så är fredagens match lite av en vinna eller försvinna match för SJK:s del om man vill ta sig vidare från gruppspelet.

SJK har inför fredagens match en del med skadeproblem i sin trupp när man kommer att sakna åtminstone försvararna Dárvin Chávez & Joonas Sundman, mittfältaren Robin Sid samt anfallarna Ariel Tuco Ngueukam & Billi Ions. Utöver det har man även ett frågetecken för försvararen Ville Tikkanen. På plussidan så får man med mittfältaren Keaton Isaksson som missat dom två senaste matcherna.

Speltips och analys

Båda lagen har inför årets säsong genomgått en hel del med förändringar när man har nya huvudtränare och en hel med nya spelare i sina trupper. Jämför vi förra säsongens trupp för KuPS del så har man tappat många viktiga nyckelspelare och ännu i dagsläget är det för tidigt i mitt tycke att säga hur bra man lyckats ersätta dem med nyförvärven som man värvat in. SJK i sin tur har i mitt tycke i år en starkare trupp till sitt förfogande än vad man hade säsongen 2019.

Resultat- och spelmässigt har KuPS sett klart bättre ut än vad SJK gjort i årets gruppspel av finska cupen. För SJK:s del har spelet blivit lidande av att man har så pass många nya spelare i sin trupp så det tar sin tid före man lär sig spela som ett lag i 90 minuter och alla lär sig vilket spelsätt huvudtränaren Honkavaara vill att laget skall spela med.

I mitt tycke finns det en del med saker som talar klart till KuPS fördel under fredagens match, för det första har man som sagt sett spelmässigt bättre ut än vad SJK gjort under försäsongen, det andra är att underlaget som man spelare på i Kuopio Halli är ett underlag som SJK inte är vana vid och för det tredje har SJK en hel del med skador i sin trupp. För min del skall KuPS vara rätt så klara favoriter i denna match och man bör klara av att ta vinsten som samtidigt betyder att man säkrar avancemang till slutspelet av årets finska cup. Mitt spel från denna match kommer att vara KuPS att vinna till oddset 2.15 med 4/5 u hos Unibet.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen hittas här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.