Lördagens två bloggspel lämnade en del att önska när båda fick rättas med ett rött kryss. SJK vann sin träningsmatch planenligt mot FF Jaro med 5-2, men tyvärr hade man bara 1-1 i halvtid så HT/FT spelet gick förlorat där. I den andra bloggmatchen gick KaaPo tidigit upp i en 1-0 ledning men i den 30:e minuten fick man ett rött kort och FC Jazz kunde vända matchen och gå till en halvtidsledning med 2-1, så förlust även där på HT/FT spelet.

Nu under söndagen har vi 3 matcher som skall spelas i Kakkosen Cup och en match som skall spelas i Damernas Finska cup utöver dessa så har vi åtminstone en träningsmatch som spelas på Åland. Kommer i denna blogg att ta en snabb blick på en av dagens 3 matcher från Kakkosen cup och förflyttar mig till polcirkeln och Rovaniemi.

RFA

RFA gick ännu säsongen 2019 under namnet RoPS/2 och gjorde en bra säsong i Kakkonen Grupp C när man som serienykomling tog sig till den övre slutserien och slutade på en 3:e plats i tabellen. Från sina 25 matcher vann man 14, spelade 6 oavgjorda och förlorade 5 med målskillnaden 66-35. På hemmaplan var man ett starkt hemmalag när man från sina 13 spelade matcher vann 10, spelade 2 och förlorade 1 med målskillnaden 47-19.

Inför årets säsong blev RoPS valt med som ett av lagen till UEFA Elite Youth Academy och därav namnbytet. Laget spelar fortfarande med RoPS licens i Kakkonen och spelarna gör sina kontrakt med RoPS. Namnbytet är inte den enda stora ändringen som skett hos laget efter förra säsongen. Lagets huvudtränare Vesa Tauriainen tog över som huvudtränare för RoPS i Veikkausliiga och som ny huvudtränare anställdes 33-årige Aleksi Tanner.

En stor del av förra säsongens viktigaste spelare har nu under vintern varit med Veikkausliiga truppen och försöker spela till sig en plats hos dem. Bland annat Samuel Oblasi & Simo Majander har blivit uppflyttade till första laget efter att man gjorde en bra säsong 2019 med RoPS/2. För tillfället är truppen som man har till sitt förfogande en rätt så orutinerad trupp och man söker fortsättningsvis efter några mera rutinerade spelare som skall kunna förstärka laget.

Ser vi på den öppningselva som laget kommer med till dagens match så saknar man mer eller mindre förra säsongens ordinarie trupp. Av dom spelarna som startar idag så var målvakten Juhani Kangas ordinarie målvakt säsongen 2019 och försvararen Eerik Kantola. Övriga 9 spelares matcher i Kakkonen säsongen 2019 är mer eller mindre lätträknade.

JS Hercules

Uleåborgslaget JS Hercules tog sig säsongen 2019 till finalen av Kakkosen Cup var man sedan förlorade mot IF Gnistan. Tack vare finalplatsen fick man också delta i Finska cupen och mötte Veikkausliigalaget FC Inter på hemmaplan.

I Kakkonen säsongen 2019 slutade JS Hercules på en 9:e plats när man från sina 22 spelade matcher vann 7, spelade 6 oavgjorda och förlorade 9 med målskillnaden 40-49. På bortaplan hade man från sina 11 spelade matcher 3 vinster, 2 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 19-31.

Ser vi på årets trupp hos JS Hercules så har man tappat sin bästa målgörare Sami Karjalainen, som gjorde 13 mål på 19 matcher, till AC Oulu. Man har för tillfället kontrakt med 21 spelare och truppen innehåller en hel del intressant nyförvärv som tidigare redan gjort bra i från sig i Kakkonen. För tillfället känns årets trupp som en klart starkare trupp än den som man hade till sitt förfogande säsongen 2019.

Speltips och analys

Lagen möttes två gånger förras säsongen i Kakkonen, i mitten av maj spelade man 2-2 i Uleåborg medan RoPS/2 tog en klart vinst i slutet av juli med 5-1 på hemmaplan. Har svårt att se att vi skulle få se lika klara siffror i dagens match med tanke på att RoPS/2 eller RFA är klart försvagade idag jämfört med det lag som man hade till sitt förfogande förra säsongen. I mitt tycke skall JS Hercules ha goda chanser idag att få med sig ett bra resultat från Rovaniemi och mitt spel kommer att vara JS Hercules +0.5 AH till oddset 1.78 med 3/5 u hos SBObet. Har man inte möjlighet att spela där erbjuder Unibet 1.74 i odds på X2 medan bet365 har 1.725 i odds på +0.5 AH.

Alla rekar

JS Hercules +0.50

Rovaniemen Palloseura 2 - JS Hercules

SBOBet 1.78
3.00 u
  • -3.00 u
    Resultat

Ett inlägg av