Speltips: TiPS Damer - Åland United Damer - Vilket av lagen får brons i årets Naisten Liiga?

TiPS Damer - Åland United Damer

Under söndagen kommer det att spelas dom sista matcherna i årets Naisten Liiga när övre slutserien bjuder på 3 matcher. I en av dessa matcherna har vi ett intressant utgångsläge när ett av lagen kommer att sluta på en tredje plats, beroende på slutresultatet i matchen. Vi tar därför i dagens blogg på matchen som spelas i Dickursby.

TiPS

TiPS eller Tikkurilan Palloseura har idag hemma på Tikkurilan Urheilupuisto möjligheter att spela hem klubbens första medalj någonsin från Naisten Liiga. För att det skall lyckas så krävs en vinst idag i säsongens sista match.

Inför den avslutande omgången ligger TiPS på en fjärde plats i tabellen, 2 poäng efter dagens motståndare och tredjeplacerade Åland United. Från sina 22 spelade matcher i år har TiPS 9 vinster, 6 oavgjorda och 7 förluster med målskillnaden 36-31. På hemmaplan har man från 11 spelade matcher 4 vinster, 3 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 18-19.

Redan nu kan man säga att TiPS är en av säsongens största positiva överraskningar. Truppen som man har till sitt förfogande består till stora delar av spelare som är födda 2000 eller 2001 och många av dessa har hunnit samla på sig erfarenhet från dom finska ungdomslandslagen. Såhär skrev en finsk bloggare hos 1x2.se om TiPS Damer när säsongen drog igång i slutet av mars månad:

Tror personligen att TiPS i år kan bli seriens stora utropstecken och hålls deras trupp skadefri skall man i bästa fall ha möjligheter att till och med knipa en medalj från årets serie.

Dagens match kommer också vara den sista matchen för huvudtränaren Petteri Kajasilta som tränat laget dom 3 senaste säsongerna och är en av dom största bidragande orsakerna till att klubben utvecklats så mycket som dom gjort under dom senaste åren.

Ser vi på formen hos TiPS inför dagens avgörande match så är den inte direkt den bästa när man nu spelat 6 matcher i rad utan vinst. I den senaste matchen som spelades för en vecka sedan fick man trots stort spelövertag borta mot JyPK med sig bara en poäng efter att man kunde kvittera till 1-1 under matchens sista minut. Kvitteringsmålet som Moona Talka gjorde ger laget ännu möjligheter att strida om en medalj.

Åland United

Åland United ansågs före säsongen drog igång vara ett av lagen som skulle kunna bland sig in i toppstriden tillsammans med HJK & FC Honka. Man inledde säsongen dock relativt svagt och hamnade snabbt långt efter täten. Under hösten har man dock förbättrat mycket på sitt spel och har nu inför den sista matchen allt i egna händer vad gäller en bronsmedalj från årets Naisten Liiga när ett oavgjort resultat eller vinst håller laget på en tredje plats.

Från sina 22 spelade matcher i år har Åland United 10 vinster, 5 oavgjorda och 7 förluster med målskillnaden 31-20. Något överraskande så har man i år varit ett starkare lag på bortaplan än hemmaplan när man samlat 20 av sina 35 poäng på bortaplan efter 6 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 20-10.

Under hösten har Åland United varit ett av dom formstarkaste lagen i Naisten Liiga när man från sina 6 senaste matcher vunnit 5 matcher och hållit nollan i 4 av vinstmatcherna. I den senaste omgången gjorde man en stark hemmamatch när man vann med 4-2 mot blivande mästarna HJK, låt säga att HJK roterade en del i truppen till den matchen. Ser vi på dom senaste bortamatcherna som Åland United har spelat så imponerade man stort mot både KuPS (4-0 vinst) och FC Honka (3-0 vinst).

Speltips och analys

Förväntar mig att vi idag får se en match mellan två laddade lag när båda vill avsluta säsongen med att få en bronsmedalj med sig hem från denna långa säsong. Jämför vi lagen med varandra så är TiPS ett tekniskt spelande lag som försöker spela en snabb fotboll, Åland i sin tur är ett defensivt starkt lag var en av nyckelspelarna är finländske landslagsförsvararen Anna Westerlund. Lagens formkurvor pekar för tillfället åt olika håll när TiPS inte vunnit en match i serien sedan mitten av augusti medan Åland United under samma tidsperiod vunnit 5 och förlorat 1.

Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen. I den första matchen som spelades i mitten av mars så spelade man 1-1 på TiPS hemmaplan medan den andra matchen som spelades i slutet av maj månad på Åland vanns med 1-0 av TiPS.

Går vi enbart på lagens formkurvor i denna match så pekar allting på Åland United, framförallt när man också kan spela lite på resultat eftersom en poäng räcker för dem från denna match. Tycker själv dock att oddset på TiPS för tillfället ligger lite för högt, även om deras form lämnar en del att önska för tillfället. Ser vi på lagets två senaste matcher som båda slutat oavgjort så har man spelmässigt varit starka i dem, men problemet har varit att man inte har kunnat ta tillvara på sina målchanser. Lyckas man idag igen komma upp på samma nivå och denna gång ta tillvara på sina målchanser så tycker jag att man skall ha en rimlig chans att vara laget som får bronsmedaljen efter slutsignalen. Mitt spel från denna match kommer att vara TiPS att vinna till oddset 2.88 med 3/5 u hos Pinnacle. Samma spel finns hos t.ex. Expekt till 2.82 och Coolbet till 2.75.

Oddsjämförelse och statistik inför matchen finns här






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt