Speltips: JyPK - TiPS - Viktig match för TiPS

Toniboll

Denna helg, eller främst lördagen bjuder igen på lite seriefotboll från Finland. Vi kommer bland annat att ha framför oss dom 6 sista matcherna i årets Kolmonen när gruppen Länsi-Suomi skall få sitt avslut. Dessutom kommer den första playoff omgången i Kakkonen att spelas. Utöver det så har vi också framför oss den nästa sista omgången av Naisten Liiga & Damernas Ettan. Kommer i denna blogg att ta fokus på en av matcherna som spelas i Naisten Liiga och förflyttar mig till Jyväskylä.

JyPK

JyPK eller Jyväskylän Pallokerho kommer under lördagen att spela säsongens sista hemmamatch på Harjun Stadion. Laget har denna säsong löst sin huvudsakliga målsättning när man tog sig som ett av dom tog sig som ett av dom sex lagen till den övre slutserien.

I dom två återstående matcherna denna säsong har inte JyPK alltför mycket att spela för när man gått miste om chanserna till medalj. I den förra omgången av Naisten Liiga blev det klart att HJK kommer att bli mästare medan FC Honka kommer att sluta på en andra plats. JyPK går främst en kamp tillsammans med KuPS om vem som skall sluta 5:a i serien, för tillfället ligger KuPS 2 poänger före JyPK. Från sina 21 spelade matcher denna säsong har JyPK vunnit 7, spelat 6 oavgjorda och förlorat 8 med målskillnaden 27-30. Hemma på Harjun stadion är saldot från 10 spelade matcher 3 vinster, 4 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 10-9.

JyPK har hunnit med att spela 3 matcher i den övre slutserien. Man inledde serien med 2 förluster, först 3-0 borta mot HJK som sedan följdes upp med en 1-0 förlust hemma mot FC Honka. I den förra omgången som spelades före damernas landslagsuppehåll så gjorde man en av säsongens bästa matcher när man något överraskande åkte hem från Åland med en 1-0 vinst mot Åland United.

TiPS

Dickursbylaget TiPS eller Tikkurilan Palloseura går för tillfället en hård kamp om den sista medaljen tillsammans med Åland United. När det återstår 2 matcher av säsongen ligger båda lagen på 32 poäng och kommer att mötas i den sista omgången med TiPS som hemmalag.

Om JyPK inte har så värst mycket att spela om längre i dom två återstående matcherna denna säsong så har det unga laget från Dickursby desto mera att spela om. TiPS har under dom 2-3 senaste säsongerna gjort fina utvecklingar som lag när man valde att ge chansen åt klubbens unga lovande spelare. Efter säsongen 2017 tog man steget upp till Naisten Liiga. Förra säsongen inledde man serien svagt och var en under första halvan av säsongen mer eller mindre inblandade i bottenstriden. Från mitten av sommaren spelade man dock klart upp sig och var ett av höstens bättre lag i Finland. Årets säsong inledde man där man slutade förra säsongen och gjorde många bra matcher i början av säsongen, mot slutet av grundserien kom man dock in i en svacka och är nu uppe i 5 raka matcher utan vinst.

Från sina 21 spelade matcher har TiPS i år 9 vinster, 5 oavgjorda och 7 förluster med målskillnaden 35-30. På bortaplan har man i år från 10 spelade matcher 5 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 17-11. Man inledde den övre slutserien med två förluster, båda på hemmaplan, när man först förlorade med 3-1 mot KuPS och efter det med hela 6-0 mot HJK. I den sista omgången gjorde man dock en klart godkänd match när man fick med sig ett 1-1 resultat borta mot FC Honka.

TiPS har ett ungt och tekniskt spelskickligt lag till sitt förfogande. Från lagets trupp så var 4 spelare uttagna i Jenna Topra, Nora Lehto, Oona Siren & Emmi Siren till det finländska U19-landslaget som förra veckan spelade EM-kval på hemmaplan och vann sin grupp i övertygande still med 3 vinster och 25-0 i målskillnad.

Speltips och analys

Lagen har mötts två gånger under den gångna säsongen. I den första matchen på Harju stadion vann JyPK med 2-0. I den andra matchen som spelades i mitten av augusti i Dickursby bjöd lagen på en målrik tillställning som slutade 4-4 efter att båda lagen vid olika tillfällen lett matchen med 2 mål.

Dessa två lag har rätt så olika spelsätt som man försöker spela fotboll på, JyPK är ett starkt och fysiskt lag medan TiPS i sin tur är mera av ett tekniskt lag som försöker spela en snabb och teknisk fotboll. Kvalitetsmässigt så håller jag TiPS trupp som starkare än den trupp som JyPK har till sitt förfogande. Båda lagen kommer till denna match efter att ha gjort en bra match i förra omgången vilket bör ha förstärkt självförtroendet hos dem.

Även om TiPS såhär långt i år har haft svårt mot JyPK med facit 1 förlust och 1 oavgjord så håller jag dem som ett bättre lag. Lyckas man få igång det spel som man visat upp i sina flesta matcher under säsongen så tycker jag att man skall ha goda möjligheter till poäng från denna match och ge sig ett bra utgångsläge till den sista matchen var det avgörs vilket lag som tar den sista medaljen i årets Naisten Liiga. Mitt spel från denna match kommer att vara TiPS DNB till oddset 2.50 vilket jag tar med 4/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.