Speltips: HJK - IFK Mariehamn - Fortsatt svårt för IFK Mariehamn i HELLsinki

Superettan

Senaste bloggspelet som spelades i torsdags slutade i en lätt vinst när PEPO löste -1.75 AH spelet genom att vinna med hela 8-1 hemma mot Sudet i Kakkonen. Den finländska fotbollssäsongen börjar överlag lida mot sitt slut sakta men säkert och det börjar samtidigt var mindre med matcher under veckodagarna. I denna blogg kommer jag att ta fokus på en match som spelas först under söndagen, men väljer att plocka spelet nu redan när det finns enligt mig ett bra värde i det som jag har svårt att se att vi skulle få närmare matchstart.

HJK

Vad kan man ännu säga om säsongen 2019 för Finlands framgångsrikaste lags del som inte redan har blivit sagt? Årets säsong har varit ett ända stort misslyckande för laget som bl.a. har hunnit med att byta tränare mitt under säsongen. Inför årets säsong gick ledningen hos HJK ut med att man har 3 olika målsättningar inför året 2019 som var:

  1. Vinna Veikkausliiga
  2. Vinna Finska Cupen
  3. Ta sig till gruppspelet av antingen Champions League eller Europa League

Hur har man då lyckats med att uppfylla dessa målsättningar? Inte direkt så bra får man lov att säga.

  1. I och med förlusten förra helgen borta mot FC Honka gick man miste om dom sista matematiska möjligheterna att vinna årets Veikkausliiga
  2. I finska cupen blev det redan respass i gruppspelet när man var 1 av dom 4 Veikkausliiga lagen som inte lyckades kvala sig vidare
  3. I Champions League kvalet blev man utslagna i den andra omgången mot Röda Stjärnan. Inte gick det heller mycket bättre i den tredje kvalomgången av Europa League när man åkte ut på bortamål mot Riga FC.

HJK ligger för tillfället på en 5:e plats i Veikkausliiga. Man lyckades ta sig till övre slutserien eller Championship Group som är ett finare namn för spektaklet. Från sina två inledande matcher i övre slutserien har man inkasserat två förluster när man först förlorade med 1-0 borta mot KuPS och nu i lördags förlorade man med 3-1 borta mot FC Honka i en match var man kanske var värda ett bättre öde.

HJK har från sina 24 spelade matcher i årets Veikkausliiga har man 8 vinster, 10 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 29-26. Hemma på Telia 5G-Areena har man från sina 11 spelade matcher 4 vinster, 6 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 18-11. Kollar vi närmare på tabelläget så har man främst äran kvar att spela om i sina 3 återstående matcher när man har 9 poäng upp till Ilves som för tillfället ligger på en 3:e plats i tabellen. Med andra ord kommer årets säsong att vara den första sedan säsongen 2008 som man slutar utanför en top 3 placering i tabellen.

IFK Mariehamn

Hela Ålands lag IFK Mariehamn lyckades i dom avslutande omgångarna av årets grundserie ta sig förbi både FC Lahti & SJK och knipa den sista placeringen i övre slutserien. Liksom för HJK:s del så har man främst hedern kvar att spela om när man inte längre har möjligheter till medaljplaceringar och kan istället sikta in sig på play off som kommer att spelas sen när säsongen är över om den sista platsen till nästa års Europa League kval.

Efter årets säsong kommer IFK Mariehamn att genomgå en rätt så stor förändring när det tidigare under hösten blev klart att lagets huvudtränare Peter Lundberg, som tränat laget sedan säsongen 2016 och före det fungerade som assisterande tränare 2012 – 2016 i klubben, kommer att vid årsskiftet bli ny huvudtränare för det finska U-19 landslaget.

Ser vi på IFK Mariehamns säsong såhär långt så har man från sina 24 spelade matcher 9 vinster, 4 oavgjorda och 11 förluster med målskillnaden 29-26. På bortaplan har man från sina 12 spelade matcher 5 vinster, 3 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 15-10. Intressant med årets IFK Mariehamn är att man har haft stora problem mot dom övriga 5 lagen som tog sig till den övre slutserien när 25 av lagets 31 poäng denna säsong kommit mot 6 lagen som nu spelar i den nedre slutserien.

Speltisp och analys

Vi har i denna match två lag emot varandra som inte har mycket mera än hedern kvar att spela om i årets Veikkausliiga och samtidigt kan man börja ställa in fokus på Play off matcherna som kommer att spelas ännu vid slutet av säsongen. Jämför vi trupperna med varandra så ligger HJK klart före IFK Mariehamn på alla delområden. En intressant aspekt mellan dessa två lag är att HJK har varit något av en mardrömsmotståndare för IFK Mariehamns del. Lagen har mötts totalt 38 gånger i Veikkausliiga och av dessa matcher har HJK vunnit hela 26 medan IFK Mariehamn vunnit endast 2 stycken. Målskillnaden är också 72-18 i HJK:s favör. Av hemmamatcherna mot IFK Mariehamn har HJK vunnit 17 stycken medan 5 har slutat ovagjort. Även om HJK:s form lämnar en hel del att önska i årets Veikkausliiga skall man i min bok vara klara favoriter i denna match hemma mot IFK Mariehamn och mitt spel kommer därför att vara HJK att vinna till 1.80 med 4/5 u hos Unibet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.