Speltips: Malmö FF vs Djurgårdens IF - Irriterat toppmöte att vänta?

Rosenberg

Det senaste blogginlägget blev ytterligare en vinst då IFK Göteborg vände sent på steken nere i Skåne och Helsingborg. Det betyder att vi har en väldigt fin statistik på bloggens spel i Augusti månad. 8 av 10 spel på bloggen har varit vinster, något vi självklart ska bygga vidare på. Det är matchen de flesta väntat på och snackat upp de senaste veckorna. Djurgårdens IF ska som serieledare ta sig an Malmö FF på bortaplan och naturgräs. Ska Malmö knappa in på Djurgården eller blir det DIF som drar det längsta strået?

Malmö FF

Det som så länge, såväl på förhand samt under vårsäsongen, såg mer eller mindre klart ut har blivit väldigt oförutsägbart. Malmö FF har haft det tufft att hitta en hög nivå i Allsvenskan under sitt kvalande till Europa League. Men, nu börjar det ordna upp sig ordentligt. 5-0 vinsten hemma mot Falkenberg följdes upp med en komfortabel 3-0 seger hemma mot Israeliska Bnei Yehuda och saken är mer eller mindre klar. Det betyder att MFF kan lägga allt krut och fokus på toppmötet under söndagen. Malmö har tendenster att tända till och vinna toppmatcher, speciellt hemma på Stadion. Kan MFF stoppa Djurgårdens fina form?

Malmö FFs 5 senaste matcher:

  • Malmö FF - Bnei Yehuda 3-0
  • Malmö FF - Falkenbergs FF 5-0
  • Zrinjski - Malmö FF 1-0
  • BK Häcken - Malmö FF 1-1
  • Malmö FF - Zrinjski 3-0

Följande spelare är uttagna till truppen mot DIF: Melicharek, Knudsen, Larsson, Safari, Rieks, Lewicki, Bachirou, Traustason, Rosenberg, Molins, Christiansen, Beijmo, Bengtsson, Gall, Rakip, Innocent, Nielsen, Shabani och Dahlin.

Djurgårdens IF

5 raka segrar i Allsvenskan följdes upp med att vinna mot Akropolis i kvalet till Svenska cupen. Faktum är att Djurgården vunnit samtliga matcher sedan man senast mötte Malmö FF hemma på Tele2 Arena den 14e Juli. Nyförvärvet Emir Kujovic gjorde debut mot Akropolis och Astrit Ajdarevic är tillgänglig för spel mot MFF. Men, Erik Berg har bekräftat att han missar resten av säsongen efter att ha behövt opereras. Annars finns det mycket som stämmer kring DIF för tillfället. Kan man utöka sin serieledning ikväll?

Djurgårdens IFs 5 senaste matcher:

  • Akropolis - Djurgårdens IF 1-2
  • Djurgårdens IF - AFC Eskilstuna 3-0
  • Djurgårdens IF - IK Sirius 4-0
  • IF Elfsborg - Djurgårdens IF 0-1
  • Djurgårdens IF - BK Häcken 2-0

Följande spelare är uttagna till matchen mot MFF: Marcus Danielsson, Jacob Une Larsson, Elliot Käck, Jesper Karlström, Kevin Walker, Haris Radetinac, Astrit Ajdarevic, Jonathan Ring, PK Bråtveit, Jonathan Augustinsson, Aslak Witry, Nicklas Bärkroth, Emir Kujovic, Adam Bergmark Wiberg, Fredrik Ulvestad, Curtis Edwards, Oscar Pettersson, Tommi Vaiho och Mohamed Buya Turay.

Analys och speltips

Äntligen. Äntligen börjar vi komma in i slutstriden av Allsvenskan 2019 och dess viktiga matcher. Det skiljer i skrivande stund 3 poäng mellan Djurgården och Malmö FF i tabellen, AIK ligger 4 poäng efter DIF. Vid en vinst för MFF ikväll så skulle vi alltså kunna ha 2 lag på samma poäng och AIK en poäng efter i tabellen med 9 matcher kvar. Det är som upplagt för en höst med maximalt drama och spänning. Det är också i en sån här match som spelare med eventuella avstängningar vid nästa gula kort måste vara kloka. Malmö har efter kvällens match Kalmar i nästa omgång medans Djurgården har Helsingborg hemma på Tele2 Arena. Det är med andra ord hög tid att dra på sig sitt tredje gula kort och missa en match för att sedan inte riskera att missa en viktig match i slutet av säsongen. Följande spelare i Malmö FF och Djurgården riskerar avstängning vid ett eventuellt gult kort:

  • MFF: Rasmus Bengtsson, Sören Rieks, Bonke Innocent, Anders Christiansen, Guillermo Molins.
  • DIF: Elliot Käck, Jonathan Ring, Buya Turay och Fredrik Ulvestad.

Det är alltså totalt 9 spelare som ur ett taktiskt perspektiv skulle kunna dra på sig ett gult kort för att inte riskera något i de sista matcherna. Men, självklart kan inte alla dra på sig kort. Den bredden besitter inte något av lagen. Däremot har exempelvis mittfältet i MFF råd att dra på sig kort medans Djurgårdens offensiv också kan tänkas dra på sig kort då man har bäst bredd där. Jag kommer välja att kliva in på kortspelet här. Ja, det är en hög lina, men med en betydligt enklare match för bägge lagen som stundar så kommer ett antal spelare bli ombedda av sin tränare att ta ett kort. Dessutom, matchen spelas på naturgräs. Något som gör att vi får en tuffare matchbild. Något som DIF inte är helt bekväma med då man normalt sett spelar på konstgräs. Lägg därtill Radetinac tackling på Traustason för en månad sedan till det redan kryddade toppmötet och vi kommer få se en tuff match.

Jag kommer även att kliva in på Malmö FF över 1,5 mål. Som jag var inne på tidigare så spelas den här matchen på naturgräs. Något som MFF kommer kunna dra stor nytta av. DIF har haft svårt att kontrollera matchbilden på naturgräs den här säsongen. Närmast i minnet ligger matcherna mot Kalmar samt Helsingborg borta. Då fick man slita väldigt hårt och hade stundtals det väldigt svårt. Malmö FF är som vi vet suveräna hemma på Stadion och kan ställa upp med bästa tänkbara laget i och med 3-0 mot Bnei Yehuda. Jag tror att MFF går all in ikväll och visar fotbollssverige att man är bättre än övriga toppkonkurrenter. Spelen blir alltså följande:

Över 4,5 kort hos Coolbet till oddset 2,20 med 2 units samt Malmö FF över 1,5 mål till oddset 2,14 hos Unibet med 2 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.