Speltips: HIFK - Ilves - Får vi se minst ett mål var från båda lagen idag?

Onsdagens bloggspel som var över 3.25 mål från matchen BK-46 – NuPS fick rättas som en vinst efter att målproduktionen kom igång på allvar under andra halvlek när NuPS tog en 4-1 (1-0) bortavinst i en av dagens matcher från Kolmonen. Totalt slutade onsdagens spel på lite under +9 u, när matcherna från Kolmonen lämnade i det stora hela en hel del att önska medan U20 matcherna gick bra.

Denna fredag bjuder på en hel del med matcher från Finland när det spelas en match vari Veikkausliiga & Ykkönen, 2 matcher i Kakkonen samt hela 18 matcher i Kolmonen. Har valt att i dagens blogg ta fokus på matchen som spelas i Veikkausliiga och förflyttar mig därför till Helsingfors.

HIFK

Helsingfors IFK är absolut en av säsongens positiva överraskningar i Veikkausliiga. Inför säsongen så var HIFK mer eller mindre i alla förhandsspekulationer rankat som laget som efter säsongen skulle få ta steget ner till Ykkönen. Istället för att gå en hård kamp i bottenstriden så har HIFK ännu chans på att ta en plats bland dom 6 bästa lagen och kvalificera sig till övre slutserien.

HIFK ligger för tillfället på en 9:e plats i tabellen, med en match mindre spelad än dom övriga lagen som man tillsammans med går en hård kamp om att knipa en plats i top 6. För tillfället ligger HIFK 3 poäng efter SJK & FC Lahti som ligger på sjätte respektive sjunde plats i tabellen och på samma poäng som IFK Mariehamn som ligger på en åttonde plats. Vid en eventuell vinst idag skulle man gå upp på en sjätte plats tack vare bättre målskillnad.

Från sina 19 spelade matcher i år har HIFK 6 vinster, 7 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 20-21. Hemma på Telia 5G-Arena har man varit seriens näst bästa hemmalag med 5 vinster, 3 oavgjorda och 2 förluster samt målskillnaden 12-9. Ser vi på HIFK:s form den senaste tiden så har man varit ett av dom formstarkaste lagen under dom 5 senaste matcherna när man har 3 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust med målskillnaden 10-7. Förlusten kom i förra omgången borta mot FC Inter när man förlorade en målrik tillställning med 3-2.

Ilves

Om HIFK är en av säsongens positiva överraskningar så kan samma sak också sägas om Ilves som under hela år 2019 har varit det bästa laget i Finland. Laget ligger för tillfället på en andra plats i tabellen, på samma poäng som FC Inter men med en match mindre spelad.

Ilves har liksom HIFK hunnit med att spela 19 matcher i årets Veikkausliiga med saldot 10 vinster, 6 oavgjorda och 3 förluster samt målskillnaden 24-14. På bortaplan har man i år varit seriens starkaste lag med 7 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster samt målskillnaden 12-6. Det som har varit oroväckande för Ilves del den senaste tiden är att man spelmässigt inte har sett närapå lika bra ut som man gjorde i början av säsongen. Från sina 5 senaste matcher har man 2 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 6-6. Till dagens match kommer man från en 2-0 förlust hemma mot KuPS.

Inför dagens match är truppläget hos Ilves överlag rätt så bra. Man har fortsättningsvis skador på Aleksi Tarvonen, Janne Saksela & Tuure Siira, men i övrigt kan man ställa upp med bästa möjliga manskap.

Speltips och analys

Nu när vi börjar gå in i slutskedet av grundserien blir varje match för lagen extra viktiga. Intressanta här är att av dom 3 matcherna som HIFK och Ilves har kvar kommer man att spela 2 mot varandra när lagen möts även nästa veckas tisdag i Tammerfors. HIFK är idag mer eller mindre tvungna att ge allt för att knipa 3 poäng vilket skulle hålla upp hoppet om en plats bland dom 6 bästa lagen. Ilves i sin tur behöver kanske inte riskera lika mycket i sitt spel när en poäng skulle göra att man tog igen över första platsen i tabellen. Ser vi på hur HIFK har spelat den senaste tiden så har man sett bra ut framförallt i det offensiva spelet. Ilves i sin tur har i sina senaste matcher haft en hel del problem i defensiven, det område som man var tidigare under säsongen starkaste i. Förväntar mig att vi kommer att få en rätt så fartfylld match här idag, när HIFK måste öppna upp sig mer och mer ju längre matchen lider. Mitt spel kommer idag att vara Båda lagen gör mål till oddset 2.08 med 3/5 u hos Unibet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.