Speltips: KuPS - Legia Warszawa - Returmöte i Kuopio

Fotboll 7/8

Tisdagens bloggspel slutade i en vinst när HJK vann med 2-1 hemma mot Crvena Zvezda och spelet över 2.5 mål + Båda lagen gör mål hittade hem, någon kunde säga att det blev en svettig vinst när Riku Riski gjorde 2-1 målet efter 90+3 minuter. Juli överlag blev inte den bästa tänkbara månaden men tar nu fokus på augusti och fortsätter i denna blogg med europeisk kvalfotboll och tar fokus på Europa League kvalet och matchen som spelas i Kuopio.

Kuopio laget KuPS skall försöka ett 0-1 underläge mot polska Legia Warszawa i returmatchen på ett slutsålt Savon Sanomat Areena.

Öppningsmatchen som spelades i Polen förra veckan slutade i en 1-0 hemmavinst efter att mittbacken Mateusz Wieteskanickade in målet redan i den 9:e minuten efter en hörna. 1-0 resultatet ger en rätt så rättvis bild av öppningsmatchen, även om Legia var det lag som höll i bollen mera så skapade man inte alltför mycket farliga chanser, medan KuPS spelade defensivt bra. KuPS i sin tur hade också svårt att skapa chanser i matchen, i andra halvlek var man dock nära ett viktigt bortamål men Lucas Rangels nick på en hörna räddades på mållinjen.

Ser vi på statistik från öppningsmatchen så hade Legia ett bollövertag på 54% mot KuPS 46%. Legia Warszawa lyckades i öppningsmatchen få iväg 17 skott, varav 9 gick på mål och 7 utanför medan 1 skott blockerades. KuPS fick i sin tur iväg totatl 6 skott i matchen, varav 4 gick på mål och 2 blockerades.

Returmatchen i Kuopio

KuPS spelade i söndags en bortamatch i Veikkausliiga mot KPV som man förlorade med 2-1, i den matchen roterade man mer eller mindre hela öppningselvan när endast 3 spelare fanns med i öppningselvan från torsdagens bortamatch i Polen. Legia i sin tur spelade i söndags borta mot Korona i den inhemska serien och vann matchen med 2-1. Liksom KuPS så roterade Legia friskt i truppen när ingen av spelarna som startade i torsdags fanns med i öppningselvan mot Korona.

Ser vi på KuPS facit hemma i Veikkausliiga denna säsong så har man spelat 8 matcher med saldot 3 vinster, 3 oavgjorda, 2 förluster med målskillnaden 11-8. Legia i sin tur har i år bara spelat en bortamatch eftersom deras serie startade nyligen.

Inför torsdagens match säger KuPS huvudtränare Jani Honkavaaara att Legia spelade ungefär som man hade förväntat sig inför matchen. Det som man framförallt måste förbättra på till andra matchen enligt Honkavaara är anfallsspelet var han vill att man skall få hålla mera boll i den sista tredjedelen av planen än vad man gjorde i öppningsmatchen. Enligt Honkavaara brukar Legia anfalla mycket längs med kanterna och han förväntar sig inte att laget kommer att ändra mycket på deras spelsätt inför returen. Utmaningen för KuPS är hur man skall lyckas pressa högt på planen och erövra bollen åt sig, enligt Honkavaara lyckades man bra med det några gånger i öppningsmatchen i Warszawa.

Speltips och analys

Spelbolagen håller Legia som rätt så klara favoriter i returen när oddset på en bortavinst står runt 1.75-85 beroende på vilket bolag man kollar hos. Håller med om att Legia skall vara favoriter i matchen när man kvalitetsmässigt är helt klart ett bättre lag än vad KuPS är. Tror dock inte att Legia kommer att gå ut med en alltför offensiv taktik i matchen när ett oavgjort resultat räcker för att ta laget vidare till nästa omgång. Det som gynnar KuPS i denna matchen är att spelunderlaget på Savon Sanomat Areena är konstgräs, ett underlag som Legia inte är alltför vana med. KuPS har under den senaste tiden i Veikkausliiga varit ett stabilt hemmalag och lyckas man komma upp mot sin maxnivå så skall man enligt mig åtminstone ha en rimlig chans att lyckas knipa minst ett oavgjort resultat i matchen och i bästa fall ta sig vidare från detta matchpar. Ser vi på Legias bortamatcher i Europa den senaste tiden så har man kanske inte varit alltför starka när man i den första kvalomgången fick nöja sig med ett 0-0 resultat borta mot Europa FC från Gibraltar och förra året fick med sig endast ett 2-2 resultat mot Dudelange från Luxemburg vilket samtidigt betydde att man åkte ut ur kvalet. Mitt spel i denna match kommer att vara KuPS +0.5 AH till oddset 2.00 med 3/5 u hos Unibet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt