Speltips: Tampereen Ilves II - KäPa - Fortsätter Ilves II med sin fina hemmaform?

Har hunnit gå några dagar sen senaste blogginlägget som spelades i lördags och slutade i en vinst när AC Oulu äntligen lyckades bryta sin 7 matcher långa svit utan vinster borta mot ett skadedrabbat MyPa. Under tisdagen har vi en del med matcher som skall avverkas här i Finland när det erbjuds matcher från Kakkonen, Kolmonen, U20-serien & Damernas finska cup. Har valt i denna blogg att ta fokus på en av matcherna som spelas i Kakkonen och förflyttar mig till Tammerfors.

Tampereen Ilves II

Tampereen Ilves II är som man kanske kan gissa reservlag/akademilag för Veikkausliiga laget Ilves. Laget spelar nu sin första säsong i Kakkonen efter att man säsongen 2018 vann Tammerfors Kolmonen i mer eller mindre överlägsen still när man från sina 20 matcher tog 15 vinster, 4 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 95-13. Utöver att man spelar i Kakkonen så spelar man också i U20 FM-serien. Säsongen 2018 slutade man på en andra plats i FM-serien, i år har man dock haft mera fokus på matcherna i Kakkonen och ligger för tillfället först på en 7:e plats i U20-serien med 12 poäng efter 9 spelade matcher.

Ilves II lag består till stora delar av unga lovande spelare som är födda runt 1998-2001. Man är mera ett akademilag än ett reservlag. Många av dom unga spelarna som man har i sin trupp har också i år och under förra säsongen hunnit med att få speltid i Veikkausliiga med representationslaget. Säsongen 2019 har såhär långt för Ilves II del varit klart godkänd med tanke på att man är som sagt ett ungt lag och nykomlingar i serien. För tillfället ligger man på en 5:e plats i serien, 2 poäng efter tredje placerade SalPa och 1 poäng efter fjärde placerade FC Espoo. Dom 4 bästa lagen i gruppen kommer efter att grundserien är färdigspelad ta sig till ett slutspel vilket innebär 3 matcher till på hösten. Fortsätter Ilves på samma sätt som framtill nu så har man klart godkända chanser att vara ett av dom 4 lagen.

För tillfället har Ilves 2 hunnit med att spela 12 matcher i årets serie med saldot 6 vinster, 1 oavgjord och 5 förluster samt målskillnaden 25-16. På hemmaplan har man varit seriens näst starkaste lag med 4 vinster och 2 förluster och målskillnaden 16-4.

KäPa

Helsingforslaget Käpylän Pallo som kommer från stadsdelen Kottby, laget har under en längre tid varit ett etablerat mittenlag i Kakkonen. Säsongen 2008 gjorde man en fransk visit i Ykkönen, vilket också är det enda året som man spelat på en högre nivå än Kakkonen. KäPa har blivit kända för att ha ett bra och brett juniorarbete och många av lagets juniorer har tagit steget upp till dom högre serierna i Finland och även utlandet, bland annat gjorde 18-årige Noah Nurmi för några veckor sedan i danska Superligan med Esbjerg.

KäPa ligger för tillfället på en 9:e plats i tabellen, 7 poäng före Tampere United som är sista laget för tillfället på en nedflyttningsplats. Upp till en 4:e plats har man för tillfället 5 poäng. Säsongen för KäPas del har såhär långt bjudit på 4 vinster, 3 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 14-19. På bortaplan har man från 5 spelade matcher 1 vinst, 2 oavgjorda och 2 förluster med målskillnaden 4-10.

Formen hos KäPa har för tillfället varit klart godkänd när man vunnit sina två senaste matcher, båda på hemmaplan. I senaste omgången vann man med 3-1 mot SalPa och matchen före det vann man med 2-1 mot FC Espoo. Före dessa två vinster spelade man två oavgjorda matcher på bortaplan, 3-3 mot serieledande Gnistan och 0-0 mot Tampere United.

Speltips och analys

Vi har i denna match två lag emot varandra som för tillfället har haft en bra form i serien. Börjar vi jämföra lagen mellan varandra så håller jag dock Ilves unga lag som ett bättre lag än det laget som KäPa har till sitt förfogande. Ilves II har varit ett av seriens bästa hemmalag och spelat en bra offensiv fotboll på hemmaplan samtidigt som man också varit starka i defensiven hemma. KäPa i sin tur har varit ett av dom svagare lagen på bortaplan, framförallt i offensiven har man haft problem. Av dom 4 målen som man gjort på bortaplan i år så gjorde man 3 i matchen mot Gnistan, vilket betyder att man gått mållösa 3 gånger av planen i årets bortamatcher. Tror att Ilves unga spelare kan bjuda på en offensiv match återigen på hemmaplan och mitt spel från denna match kommer att vara Ilves II -0.75 AH till oddset 1.79 hos Unibet med 3/5 u som insats.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.