Speltips: Sc KuFu 98 - JBK - Årets sista match i Kakkonen

Senaste bloggspelet KPV -0.25 AH som spelades i torsdags slutade i en halvförlust när den första kvalmatchen till nästa års Veikkausliiga slutade 0-0 i Åbo. Lite snöpligt med en halvförlust där när KPV gick miste om en straff som man borde ha fått i den 91:a minuten och utöver det så hade man några bra lägen i andra halvlek utan att lyckas göra mål på dessa.

Nu under lördagen har vi 6 matcher till vårt erbjudande från Finland när årets Kakkonen med dess Playoff avslutas idag. Kommer att skriva en kort blogg om matchen som spelas idag i Kuopio.

SC KuFu 98

Kuopiolaget Soccer Club Kuopion Futis 98 spelar idag säsongens sista match hemma på Savon Sanomat Arena när Kakkonen Grupp C skall avslutas. Det enda som finns kvar att spela om i årets serie är en andra plats i tabellen som KuFu har möjligheter att stiga till om man vinner idag och RoPS 2 samtidigt förlorar sin match.

SC KuFu 98 som fungerar som reservlag eller juniorlag åt KuPS har i år använt sig av 38 olika spelare i Kakkonen. Intressanta här är att bara 4 stycken av dessa spelar inte har varit juniorspelare och övriga 34 spelare är U20 & U17 spelare. En styrka hos KuFu i år har varit att även om man har roterat stundtals rätt så friskt i sin trupp så har man ändå visat upp fina resultat på planen.

Från sina 24 spelade matcher har man 14 vinster, 4 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 65-36. Hemma på Savon Sanomat Arena har man från sina 11 spelade matcher 9 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust med målskillnaden 35-11. I detta playoff har man hittills möt SJK Akatemia som man spelade 1-1 mot på bortaplan och i förra omgången åkte man upp till Rovaniemi och mer eller mindre krossade RoPS 2 när man vann den matchen med hela 5-1.

JBK

Jakobstad Bollklubb fick äran i detta playoff att spela två bortamatcher och en hemmamatch, oturligt för laget så var bortamatcherna också till dom två lagen som man har den längsta resan till när man möter både RoPS 2 och SC KuFu 98 på bortaplan. Från Jakobstad till Kuopio är det en resa på ca. 4 h så JBK har idag fått stiga upp rätt så tidigt och hoppa i bussen.

JBK har i år varit en av seriens positiva överraskningar när man tog sig med till Playoff, ännu i början av året var det ytterst tveksamt om man skulle få ihop något lag som man kunde delta med i årets Kakkonen. JBK har ett samarbetsavtal med det andra Jakobstadslaget FF Jaro som till vardags spelar i Ykkönen. Framförallt i sina hemmamatcher har man fått in en del med spelare från FF Jaro medan man till bortamatcherna har fått mera klara sig med sin ordinarie trupp, vilket också är fallet idag.

Från sina 24 matcher i år har JBK 12 vinster, 5 oavgjorda och 7 förluster med målskillnaden 59-42. På bortaplan har man från 12 matcher 4 vinster, 4 oavgjorda och 4 förluster med målskillnaden 26-22. En av styrkorna hos årets JBK har varit det offensiva spelet var framförallt amerikanske anfallaren Wilterlynd Inalien haft en utmärkt säsong med 20 mål på 20 matcher. Under hösten har JBK:s form dock resultatmässigt aningen dalat, från playoff serien har man två förluster från sina 2 matcher med 3-1 hemma mot SJK Akatemia och 5-0 borta mot RoPS 2

Speltips och analys

Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen, i den första matchen vann SC KuFU 98 med 4-1 på hemmaplan och i den andra matchen som spelades i början av oktober i Jakobstad så delade lagen broderligt på poängen efter att matchen slutade 6-6.

Ser vi på formen för båda lagen så har SC KuFu 98 haft klart bättre form i detta playoff när man sett bra ut i sina båda spelade matcher medan JBK i sin tur har åkt på två relativt klara förluster. Spelmässigt har JBK, åtminstone enligt dem själva, hängt bra med i dessa två matcher men gjort individuella misstag som lett till mål för andra lagen.

Tar vi i beaktande att JBK inför dagens match har haft en relativt tidig väckning och en lång bussresa till Kuopio och skall möta ett lag som har visat upp en bra form framförallt på hemmaplan under hela säsongen så tror jag att man kan en tuff match idag och åka hem till Jakobstad med 0 poäng i bagaget. Mitt spel från denna match kommer att vara SC KuFu 98 att vinna till oddset 1.787 med 3/5 u hos Pinnacle. Samma spel finns till oddset 1.75 hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.