Speltips: TPV - Jippo - Semifinal i Kakkosen Cup

Lördagens bloggspel som var TPS -1.25 AH fick efter många om och men rättas med en grön bock. TPS ledde matchen med 2-0 efter drygt 70 minuter och allt såg ut att vara frid och fröjd för tillfället, man lyckades dock med att släppa in 2 mål under 10 minuter och plötsligt hade vi 2-2 i matchen när det återstod bara 10 minuter av dem, som tur var så kunde 18-årige norske anfallaren Kabamba Kalabatama göra två mål i slutet av matchen vilket betydde att TPS vann med 4-2. Överlag så blev lördagen en helt bra dag som slutade runt +12 u och med en ROI på nästan +50%.

Under söndagen har vi inte direkt ett stort utbud av matcher som skall spelas här i Finland. Det finska damlandslaget kommer under förmiddagen att spela sin andra match i Cyprus Women’s Cup och utöver det så har vi några U20-matcher framför oss samt den andra semifinalen i årets upplaga av Kakkosen Cup, det är den matchen vi skall nu försöka ta fokus på i dagens bloggspel och förflyttar oss därför till Tammerfors & Pirkkahalli.

Vinnaren från den match kommer förutom finalplatsen också att ta sig till 16-dels finalerna av årets Finska Cup och möta Veikkausliigalaget FC Inter på hemmaplan under nästa veckoslut.

TPV

Tammerforslaget TPV eller Tampereen Pallo-Veikot som förra säsongen gjorde en ettårig sejour i Ykkönen fortsätter med sina förberedelser inför årets Kakkonen säsong som inleds i mitten av april med att spela semifinal och försöka lösa en plats i finalen av årets Kakkosen Cup var KaaPo från St. Karins väntar.

TPV tog sig vidare från gruppspelet av årets Kakkosen Cup genom att sluta som 2:a i sin grupp efter HJS Akatemia. Från sina 3 spelade matcher vann man med 3-0 både mot Tampere United & Ilves/2 och förlorade med 4-2 mot HJS Akatemia. I kvartsfinalen mötte man FC Jazz på bortaplan och vann matchen med 1-0. Det som varit kännetecknande för TPV i årets Kakkosen Cup är att man har lyckats bra i det defensiva spelet när man hållit nollan i 3 av sina 4 matcher, i alla dessa matcher hade man Antti Kuusinen i målet som också idag står mellan stolpparna.

Ser vi på truppen som TPV i år har till sitt förfogande så har man haft en rätt så stor omsättning från den trupp som man förra säsongens spelade med i Ykkönen. Man har dock en hel del med rutin i sin trupp och lyckats samtidigt med att hålla kvar några av förra säsongens nyckelspelare. En av dom intressantaste nyförvärven som man gjort i år är mittfältaren Erkka Helminen som förra säsongen spelade för FC HAKA i Ykkönen. Inför dagens match har TPV inte några större skadebekymmer i sin trupp och spelarna kommer rätt så utvilade till matchen när man nyligen också haft en veckas långt uppehåll från sina träningar.

Jippo

Joensuuslaget Jippo som inkommande säsong kommer att spela i Kakkonen Grupp C har tidigt gått ut med målsättningen att man denna säsong vill ta steget upp till Ykkönen. På förhand så får man i alla fall ses som en av favoriterna till att vinna grupp C.

Jippo tog sig till semifinalen av årets Kakkosen Cup genom att vinna sina båda gruppspelsmatcher, man inledde med att ta en 5-2 vinst borta mot JäPS som sedan följdes upp av en 3-0 vinst hemma mot PEPO. I kvartsfinalen mötte man NJS på hemmaplan och tog sig vidare efter att vunnit 1-0 i förlängningen. I den matchen fick man spela dom sista 30 minuterna av ordinarie speltid med en man mera men även om man skapade en hel del med chanser så lyckades man inte avgöra under ordinarie speltid.

Ser vi på den trupp som Jippo har till sitt förfogande i år så har man lyckats bra med att förlänga kontrakten med sina nyckelspelare från föregående säsong. Samtidigt så har man plockat in en del intressanta nya spelare, blanda annat tvillingarna Jere & Joona Hiltunen som bägge är två tekniskt duktiga mittfältare. Ett annat intressant nyförvärv är 23-årige ryske anfallaren Pavel Nazimov som tidigare i karriären hunnit med att samla på sig erfarenhet från spel i Veikkausliiga med FC Lahti. Nazimov blev stor matchhjälte i kvartsfinalen mot NJS när han efter en soloprestation kunde göra matchens enda mål. För Jippos del så saknas dock tyvärr Nazimov idag från deras trupp vilket får ses som ett avbräck till lagets offensiva spel.

Speltips och analys

I dagens match har vi två lag som förväntas höra till topplagen i sina respektive grupper i Kakkonen mot varandra. Såhär långt under försäsongen har båda lagen sett bra ut i sitt spel och är förtjänta av att vara i semifinalen i årets Kakkosen Cup.

Ser vi på TPV så har framförallt deras offensiva spel imponerat i år när man hållit nollan i 3 av sina 4 spelade matcher. Jippo i sin tur har också sett bra ut i det defensiva spelet med två hållna nollor i sina tre spelade matcher. Det som också varit imponerande för Jippos del är att man har lyckats bra i det offensiva spelet när man gjorde 8 mål på sina två gruppspelsmatcher.

Tror att vi idagens match kan få en rätt så avvaktande matchbild var båda lagen försöker vänta ut andra lagets misstag istället för att börja riskera alltför mycket framåt direkt i inledningen av matchen. Båda lagen vill ta sig till finalen och samtidigt få möta FC Inter på hemmaplan nästa helg. Tycker att över/under mållinan är det intressantaste spelet från denna match och mitt huvudspel kommer att vara under 2.75 mål till oddset 1.775 med 3/5 u hos bet365. Nu under förmiddagen har också oddset på Jippo sjunkit kraftigt framförallt hos bet365 när en Jippo vinst ger 1.65 när man igår öppnade på 2.4. Håller med om att Jippo skall vara lite marginella favoriter i matchen men har svårt att köpa att oddset på TPV skall vara så högt som 4.50 vilket det är för tillfället. Tycker TPV på hemmaplan skall ha en fullgod chans mot Jippo om man lyckas lika bra i sitt defensiva spel som tidigare under försäsongen och kommer därför också att spela TPV att vinna till oddset 4.50 med 3/5 u hos bet365.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
200% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 2500 kr

+200 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.