Speltips: VPS - FC Inter - Favoritmotståndare för VPS kommer på besök till Vasa

FC Inter 4/8

Söndagens bloggspel slutade i en vinst när det tog 26 min för KuPS att lösa över 1.5 mål linan i Veikkausliiga matchen borta mot FC Lahti. Vilken match det sen också blev när KuPS gick upp till en 3-0 ledning efter första halvlek, i andra halvlek var det sen helt ombytta roller och FC Lahti kunde hämta upp underläget när man gjorde 3 mål under matchens 30 sista minuter och vi hade slutresultatet 3-3.

Idag måndag har vi två matcher som skall spelas i Veikkausliiga. I Helsingfors gör HJK sin andra match för säsongen när man möter IFK Mariehamn som inleder sin säsong. I Vasa är det säsongsdebut för VPS som möter FC Inter som förlorade öppningsmatchen mot HJK med 2-1. Har i dagens blogg valt att ta fokus på matchen som spelas i Vasa.

VPS

Vasalaget VPS inleder sin säsong i Veikkausliiga med att få Åbolaget FC Inter på besök till Elisa Stadion. En intressant sak i dagens match är att lagen möttes så sent som den 30 mars i kvartsfinalen av årets Finska Cup i Åbo i en match som VPS vann med 2-1 efter att ha vänt ett 1-0 underläge som man hade efter första halvlek.

Säsongen 2018 för VPS del blev en helt godkänd säsong när man slutade på en 6:e plats i Veikkausliiga. Från 33 spelade matcher vann man 10, spelade 11 oavgjorda och förlorade 12 med målskillnaden 37 – 43. I förhandstipsen inför årets Veikkausliiga är VPS ett lag som av dom flesta förväntas hamna på nedre halvan av tabellen. Den största bidragende orsaken till detta är att man har tappat en hel del med tongivande spelare från förra säsongens trupp, medan nyförvärven inte, åtminstone på papret, håller samma nivå. Totalt har 9 st spealre lämnat truppen från förra säsongen och in har man fått 9 st nya spelare i sin tur. Lagets tränare Petri Vuorinen har under försäsongen ändrat på lagets spelsätt som nu är mera rätlinjigt än vad det under tidigare säsongerna har varit. VPS har normalt sett varit ett starkt lag under vårsäsongen av Veikkausliiga och i år blir det ännu viktigare att plocka alla möjliga poäng i inledningen av säsongen för att få bästa möjliga position i tabellen. Lyckas man så kan man i bästa fall vara med och strida om en plats bland dom 6 bästa lagen och en plats i övre slutserien.

Inför dagens öppningsmatch är Vuorinen nöjd med det som laget har uppvisat under försäsongen. Han säger att man har haft en rätt så jämna och bra försäsong var en stor del av spelarna också har fått bra med speltid. Precis före seriestarten förstärke man sitt lag ännu när Vasabördige Hampus Holmgren skrev på för klubben och står inför sina första minuter i Veikkausliiga. Till dagens match kommer man att sakna några spelare p.g.a. skador när Aatu Kujanpää, Jesper Engström, Mika Kaarre, Juho Lähde & Alain Richard Ebwelle är borta, av dessa är åtminstone Lähde en spelare som normalt sett skall vara med i lagets öppningselva.

FC Inter

FC Inter inledde sin Veikkausliiga säsong med att förra onsdagen förlora öppningsmatchen med 2-1 borta mot den stora mästarfavoriten HJK. Spelmässigt var det kanske inte en alltför bra match av FC Inter som framförallt hade problem med att skapa farliga målchanser i det offensiva spelet. I matchen mot HJK gick FC Inter ut med att spela ett organiserat försvarsspel, vilket man lyckades helt bra med i första halvlek. I andra halvlek när HJK började spela mera offensivt blev man betydligt mera tillbaka pressade. Orande var att man i 2-1 underläge inte fick till någon ordentlig press i det offensiva spelet.

Matchen mot VPS kommer att bli FC Inters tredje match på lite över drygt en vecka. Enligt lagets tränare José Riveiro är det på förhand svårt att säga vem som gynnas mera av detta. VPS har liksom HJK hade haft mera tid att vila och förberade sig inför matchen. Enligt Riveiro så kan FC Inter dra fördel av det att man har en bättre bild av vad som fungerar och inte fungerar i lagets spel och man har hunnit träna och försöka förbättra på dom sakerna som man hade problem med mot HJK. Samtidigt så anser han att hans spelare kan vara lite mera trötta än vad VPS spelare är inför dagens match.

Truppsituationen för FC Inters del inför dagens match är bra. Man saknar bara långtidsskadade Albion Ademi och enligt Riveiro kommer man att vara tvungen att lämna friska spelare utanför truppen idag.

Speltips och analys

Som jag redan tidigare nämnde så har VPS genom åren haft för vana att vara ett starkt lag under vårsäsongen. FC Inter har också varit något av en favoritmotståndare för VPS, senast FC Inter vann en match mot VPS var den 23:e juni 2014 när man vann med 3-0 på hemmaplan, på bortaplan vann har man inte vunnit mot VPS sedan den 7:e juli 2013 när man vann med 2-1.

För tillfället håller spelbolagen FC Inter som favoriter i matchen när en bortavinst ligger runt 2.35 – 3.50 och en hemmvinst ligger runt 3.00 – 3.25 beroende på vilket bolag man kollar. För mig skall inte VPS vara underdogs i denna match och jag bygger mitt spel idag på att VPS har normalt sett spelat bra mot FC Inter. Mitt spel i dagens match kommer att vara VPS +0.25 AH till oddset 1.81 hos Unibet med 3/5 u. Kan man spela hos SBObet eller Pinnacle så finns samma spel där några punkter högre.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.