Mars är till ända och vi går mot ljusare tider. Bettingmässigt var mars en bra månad om man nu bortser från sista dagarna där det kändes som att all världens otur var vänd mot mina spel. Eller vad sägs om hela sex missade straffar från ”mina” lag under sex dagar? Normalt brukar jag inte gnälla då sånt vanligtvis jämnar ut sig i längden men nu när jag ändå skriver några rader är det väl tillåtet att jag får gnälla av mig?

Esteghlal – Saipa:

Den här matchen skulle skulle man kunna kalla för ett halvderby mellan två lag med bas i Tehran även om Saipa spelar sina matcher i Karaj som ligger strax utanför men mer eller mindre växt ihop med huvudstaden.

Esteghlal kommer till match efter en svidande förlust i derbyt emot sina rivaler Perspolis. Man var genomgående bättre laget under 90 minuter men tyvärr var man för passiva vid hörnan som ledde fram till 0-1. Halvlekens sista spark var en total misslyckad straff från Esteghlal. Mål där så hade man kunna vinna derbyt och även gå förbi Perspolis i tabellen för första gången på tre år men icke sa nicke!

Straffmissen från derbyt:

Innan derbyförlusten hade Esteghlal mycket fin form med idel segrar från senaste matcherna i ligan och endast en förlust. Tack vare dessa har man litet hopp om ligatiteln då det är väldigt jämnt mellan de fyra topplagen med sju matcher kvar att spela. Varje återstående match kommer således att vara som en final för laget. Man måste mer eller mindre vinna dessa för att hoppet om titeln ska leva vidare till nästkommande match.

Tabellen kan ni se HÄR

Saipa med legendaren Ali Daie som tränare kommer till match med bra form de också. Man har hållit nollan i sina senaste fem matcher där man vunnit två och spelat oavgjord i övriga tre. Laget må ha bra försvarsspel för tillfället men framåt går det något trögt och med endast två gjorda under dessa fem vittnar om svagt anfallsspel. Saipa har mött lag från nedre halvan i fyra av matcherna medan den femte var emot Tractor Sazi på hemmaplan och som slutade mållöst. Senast emot Nassaji hade man sex spelare borta pga skador. Åtminstone tre av dessa är fortsatt ur spel medan övriga beräknas vara med på plan idag.

Matchbilden:

Skadeskjutna Esteghlal kommer att äga boll under större delen av matchen medan Saipa kommer att backa hem med och parkera dubbeldäckaren för att hoppas på någon fast situation eller omställning. Esteghlal kommer att förr eller senare under matchens gång knyta upp Saipas försvar och detta troligtvis via någon av sina utländska spelare Patosi eller Esmail. Senast Saipa släppte in mål var emot bottenlaget Sepidrood och det var på två fasta situationer. Patosi som tar hand om dessa i Esteghlal har visat sig var riktig bra på att hitta medspelare och där kommer matchen att avgöras till Esteghlals fördel.

Speltips:

Vi har att vänta oss målsnålt match där försvarsspel prioteras före anfallsspelet. Ett stort bollinnehav för hemmalaget Esteghlal och förr eller senare kommer vinstmålet att komma. Jag väljer att spela lågoddsare idag och det är en hemmaseger.

För den som vill ha högre odds är handikapspel upp till -1 spelbar.

Spel i matchen: Esteghlal -0,5 @ 1,50 hos bet365

Odds för matchen hittar ni HÄR

Alla rekar

Esteghlal FC

Esteghlal FC - SaiPa FC

bet365 1.50
5.00 u
  • -5.00 u
    Resultat

Ett inlägg av