Speltips: Sepahan - Zobahan: Toppen mot botten!

Iran 3/26

Bloggen är tillbaka efter landslagsuppehållet som varit och Persian Gulf League kör igång under veckoslutet. Innan dess spelas det en hängmatch och tillika derby i Esfehan under tisdagen.

Sepahan – ZobAhan:

Som så många gånger förr så spelas det en i raden av ”vänskapliga” derbyn i Iran. När stadslag möts är det sällan rivalitet på läktarna och mer av vänskapliga karaktären som fansen möts upp. Givetvis är viktig med poängen men några kravaller är inte vänta. Två lag med bra form som ställs emot varandra där gulklädda Sepahan är i störst behov av en vinst för att kunna återta serieledningen i den extrem jämna tabelltoppen.

Sepahan:

Efter flera säsonger med uteblivna resultat har storlaget återigen byggt ett lag som slåss för ligaguldet. Även om utåt har som målsättning att sluta topp 3 så har man interna målsättningen att vinna guld. Klubben har varit en de mest välskötta klubbarna i Iran genom åren men var mer eller mindre i spillror och ett tag förra säsongen var det så illa att man till och med var direkt inblandad i bottenstriden. Direkt när kontraktet säkrades började nya bygget och man tog in ett bekant ansikte i form av Ghale Noi och spelare började värvas in innan säsongen ens var över. Vi ska komma ihåg att lagen i Iran normalt börjar värva när ny säsong startar och då förstår ni att Sepahan var ett par månader före sina konkurrenter.

Brassen Kiroos och ungraren Koman är två av nyförvärven som gjort bra från sig och hållit hög och jämn nivå under hela säsongen. Kiroos har gjort hela 12 mål hittills och vi ska komma ihåg att han även varit avstängd under tre matcher samt missat ngn match pga skada. Koman är den som stabiliserar mittfältet och jobbar hårt i både defensiven och offensiven. Lagets kanske viktigaste nyförvärv är dock iranske Kiani. TractorSazi fd lagkapten som lämnade klubben efter schism pga uteblivna löner och pajkastning. Han jobbar i det tysts och städar effektiv på plan efter andras misstag samt vinner bollar i viktiga lägen.

Sepahan är helt enkelt en kollektiv där Kiroos spetsar till det och är grädden på moset!

ZobAhan:

Klubben är lite som Sven Nyllander. Man vinner aldrig ligan men finns alltid i toppen på någon av platserna 2-5. Döm av alla förvåning när laget började säsongen svagt och knappt vann några matcher. Alla inklusive mig själv har hela tiden tänkt att nästa match kommer vinsten men döm av förvåningen när man gång efter gång misslyckats med detta. Laget har spelat bra fotboll men haft extrem svårt för att göra mål. Endast 15 gjorda på 20 spelade matcher vittnar om ineffektiviteten som man haft omgång efter omgång.

Från ingenstans och åter till allas förvåning lyckades man att göra hela TRE mål i AFC-CL playoffen emot Al Gharafa och det på en halvlek och därmed kvalificera sig för huvudturneringen. Väl där blev det åter mållös match i premiären hemma och tankar om ineffektiva ZobAhan var tillbaka under en vecka. Matchen efter blixtrade man till och åter gjorde TRE mål i AFC-CL. Under den här perioden har man även lyckats att ta två raka segrar i ligan och mer eller mindre säkra kontraktet.

Nigerianen Osagnuna köptes in under vintern för att råda bot på måltorkan men han har inte målat ännu, däremot har han gjort ett viktigt mål och det var 1-2 reduceringen i playoff till AFC-CL.

Matchen:

Båda lagen kommer med ok form till matchen och är obesegrade under senaste veckorna. ZobAhan har numer lyft sig från absoluta botten och vann viktig match senast emot jumbon Esteghlal Khuzestan. Man har fått andrum och kan lägga all sin energi på AFC-CL. Sepahan däremot har varit något mer upp och ner men är urstarka hemma på Naghs-e-Jahan stadium.

Ett derby är alltid ett derby oavsett hur vänligt det må än vara. Båda lagen vill säkerligen vinna detta men hemmalaget kommer att vara mer hungriga medan gröna förortsgänget ZobAhan lär nöja sig med ett oavgjort resultat. Vi har att vänta oss mycket bollinnehav hos hemmalaget och ständiga försök till inspel med adress Kiroos.

Speltips:

Sepahan -0,5 @ 1,77 hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.