Speltips: Machine Sazi - Tractor Sazi -Triaxturs jakt på guldet!

Dags att åter blicka mot Persian Gulf League och matcherna som spelas i omgång 21. Vi blickar mot derbyt i Tabriz och tittar lite närmare på den matchen.

Derbymatcher i Iran är oftast indelade i två, ena är när lag från samma stad möts och andra när lag från samma provins drabbar samman. Bortsett från derbyt i Tehran så är i stort sett samtliga övriga stadsderbyn av vänskaplig karaktär. Nästan tom så att fansen vill att lagen ska dela på poängen broderlig eller att lag som är i mest behov av vinst ska även få vinna. Provinsderbyn däremot är mer laddade och mer av högriskmatcher. Exempel på detta är El Gilano(Malavan vs Sepidrood) eller när lag från Ahvaz möter Sanat Naft från Abadan.

Machine Sazi -Tractor Sazi:

Tabrizderbyt är ett derby av det vänskapliga och broderiliga sorten. Iranska fansen håller normalt sett på lag från staden och står gemensamt upp emot lag från övriga delar av landet. Går man på en Tractor eller Machine match är det inte alls omöjligt att se åskådare med andra lagets färger som support. Det är till och med så att båda klubbarna ägs av en och samma person och ni förstår att det är så nära ett tvillingmöte man kan komma. Detta ur ett vänskapligt perspektiv och tvillingar som kommer bra överens!

Matchen:

I grund och botten skiljer det ganska mycket i kvalite mellan de olika trupperna. Medan Tractor har rustat för guld har Machine fått ta över resterna från sina bröder. Oavsett om det är vänskap eller inte kommer Tractor att spela på alla tillgängliga fiolstränger som finns för att ha kvar hoppet om efterlängtade ligaguldet. Man kommer att styra och ställa medan Machine försöker parkera bussen. En av Tractors styrkor är att man kan göra mål på alla möjliga vis. En bra parkerad buss och man kan utnyttja sina fasta som sköts av bla Dejagha och Stokes. Lyfter Machine laget och lämnar ytor får Stokes löpningar han älskar, dvs. springa i djupet. Står bussen fast centralt kan japanen Sugita komma runt och lägga sina inlägg eller att Shojai och Dejagha kan dra iväg sina projektiler mot mål.

Tabelläget:

Tractor kommer till matchen efter en skön vinst emot annan guldkanditat, nämligen Sepahan. Man är på femte plats i tabellen och fyra poäng upp till ledande Perspolis. Machine är på åttonde plats och befinner sig i ingenmansland. Man har hela tio poäng ner till nedflyttningsplats. En placering som mycket väl kan bli slutplaceringen i ligan. På sin höjd kliver man upp någon pinne men mest troliga är att man tappat ett par placeringar när ligan sammanfattas om ett par månader.

Tabellen hittar ni HÄR

Arenan:

Att klubbarna ägs av en och samma person nämnde jag ovan. Att Tractor står som bortalag kan inte undgått någon heller men det som kanske inte alla vet eller tänkt på är att matchen spelas på Tractors hemmaplan Yadegar-E-Emam. Detta efter att Machines hemmaarena är alldeles för "liten" just i den här matchen(man har mött övriga storlag i samma arena utan problem) och man tog beslutet att flytta matchen. Ett beslut som andra iranska lag frågasatte. Visserligen är skälet till flytten enbart svepskäl och protesterande klubbar har rätt i sin sak om fördel Tractor men bara i Iran kan någon komma på att ifrågasätta ett sådant flytt och kräva att involverade klubbar ska straffas. Hemmaplansfördelen är med andra ord helt och hållet Tractors!

Bild från Yadegar-E-Emam och Tractors senaste match där det var fullsatt och lite till. Rapporter säger att det var närmare 100.000 på plats i en arena som tar in ca. 75.000. Något överdriven siffra men det var garanterat 80-85.000 som såg matchen.

Speltips:

Precis allt talar för att Tractor kommer att vinna matchen. Man kommer att vara bättre än sina motståndare på nästan samtliga positioner(målvaktsposten ganska jämnt kvalitetsmässigt), man behöver samtliga poäng i jakten på ligaguldet och sist men absolut inte banden som knyter samman klubbarna.

Spel i matchen: Tractor Sazi - 1 @ 1.95 hos bet365

Odds till matchen hittar ni HÄR






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.