Speltips: Mainz vs Nürnberg - Sämre förutsättningar som favorit

Nurnberg 1/24

Det närmar sig helg och det betyder att Bundesliga är på intåg där vi finner ett helt gäng, på förhand, jämna matcher. En stark favorit har vi dock utöver Dortmund/Bayern och det är Mainz, som tar emot Nurnberg hemma på Opel Arena.

Mainz

11:e placerade Mainz har gått ganska, eller till och med väldigt, bra sedan november månad där man sett till storleken på klubben fått med sig massvis med poäng. Man var förhandstippade att landa någonstans strax över det negativa kvalstrecket och än så länge har den unga truppen under ledning av Sandro Schwarz överträffat de små förväntningar som varit på dem. Nyförvärvet Mateta sprutar inte direkt in mål (..det gör inte Mainz heller) men står nu noterad på sex mål och verkar ha hittat lite kontinuitet i sitt målskytte. Han och Robin Quaison hade ganska kul med det sorgliga Stuttgartförsvaret under helgen som var.

Men trots en imponerande rad på 4W-3D-2L sedan novembers början så går det inte att komma ifrån faktumet att det här laget har fått med sig en hel del extra poäng än vad de kanske borde ha haft. Mainz är ett konservativt lag som gillar att ligga lågt och ställa om på sina motståndare, vilket matchen borta mot Stuttgart (2-3) senast var ett skolexempel på. Men det betyder också att en helt annan uppgift nu väntar på lördag.

Nurnberg

Nyuppflyttade Nurnberg ligger sist i Bundesliga på 11 poäng och säsongen för Köllner lag har varit tuff. Man har inte haft mycket marginaler med sig samtidigt som man blivit fullständigt avblåsta av banan efter besök hos Dortmund, Leipzig och Schalke. Fortsatt finns dock hoppet kvar med bara fyra poäng upp till säker mark och efter en hel del skador är truppen nu nästintill fri från ockupanter i sjukstugan.

Man ser trots resultatens starka makt att ha stabiliserat sig en del och ser mer bekväma ut med Bundesligaspel, den där matchen mot Schalke reflekterade inte prestationen och även om man inte hade mycket att hämta mot varken Bayern eller Mönchengladbach i lagets senaste bortamatcher så var det mot den senare en ganska bra prestation från start och framförallt föll man inte igenom isen eller skämde ut sig såsom tidigt under säsongen.

Laget var dock chanslösa ännu en gång under helgen då Hertha var på besök, där man kändes lite oförberedda men mötte också ett skadefritt Hertha som hade en väldigt bra dag på jobbet.

Speltips

Kanske blir det också ännu en förödmjukande förlust när Mainz står för motståndet på lördag, men jag är själv inte lika övertygad. Detta Mainz är som sagt ingen offensiv maskin och står noterade för 20 mål framåt på 18 spelade matcher, vilket är nästintill i linje med deras underliggande siffra för mål framåt, än mer intressant är att lagen med koll på dessa siffror inte alls skiljer sig särskilt mycket och Mainz defensiv har till och med släppt till mer chanser under säsongen än Nurnberg har gjort - Detta Nurnberg som alltså mött samtliga topp 4-lag på bortaplan(!).

Men om vi släpper siffrorna så är det verkligen ett slagläge för Nurnberg här då det är Mainz som kommer att vara bollförande och tvingas bygga upp sina anfall, tvärtemot vad de profiterat på under säsongen och något de både är obekväma att göra samt saknar kvalité för. Det är också den punkt den annars högt hållna tränaren Schwarz med jämna mellanrum får kritik för.

Så även om Mainz ska vara favoriter i detta möte så känns prissättningen ganska slö, laget har helt andra förutsättningar för prestation när man är favoriter under 1.80 än om man är underdogs och det ligger i fatet att Nurnberg får med sig någonting snart. Till de odds som erbjuds på bortalaget så anser jag att det finns ett stort spelvärde att ta del utav.

Jag har absolut inga problem med att man går för den raka tvåan här men när Svenska Spel ligger högt på Draw No Bet-alternativet så nöjer mig med det. Jag spelar Nurnberg DNB till oddset 3.95 hos Svenska spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.