Speltips: Girona-Barcelona: Derby – och ett dominant bortalag

Barcelona 1/25

Ett Barcelona i form gästar Girona, som ska försöka rubba serieledarna i ett katalanskt derby. Bollen är ju rund och allt det där – men jag kan inte se hur hemmalaget ska lyckas få grepp om de blåröda bjässarna som dundrar vidare mot åttonde raka ligavinsten.

Håll koll på Sveriges bästa bettingsidor här

Läget i Girona

Vi får vrida tillbaka klockan till den 25 november för att hitta Gironas senaste vinst i ligaspelet. Det kom borta mot Espanyol, men det här är en annan typ av derbymatch, ett annat motstånd av helt andra kaliber. Att komma in i mötet med Barcelona, om än på hemmaplan, med fem oavgjorda och två förluster är knappast optimalt för laget som ligger på tolfte plats efter 20 omgångar i La Liga.

Det finns något att hämta där framme, om man ska lyfta fram hoppet i en sådan här match. Seydou Doumbia är ingen dålig fotbollsspelare och Christian Stuani har faktiskt hamrat in tolv mål på 17 matcher i ett lag på undre halvan. Det var just Stuani som blev tvåmålsskytt när Girona fick med sig 2-2 mot Barcelona tidigare den här säsongen, på Camp Nou, vilket gästerna säkerligen har i bakhuvudet.

Form: F-F-O-O-O

Skador och avstängningar: Aday, Johan Mojica, Carles Planas, Patrick Roberts

Läget i Barcelona

Viskningarna tilltog i styrka och blev snart rop. Ropen förkunnade att Ousmane Dembele äntligen började växa in i den blåröda kostymen, att han började betala av summan som Barcelona spenderade för att få loss honom från Borussia Dortmund. Olyckligt nog halkade då fransmannen i mötet med Leganes och tvingades utgå med 20 minuter kvar, med en skada som gör att han blir borta i ungefär två veckor.

Dembele missar matchen, men här finns som vanligt Luis Suarez och Lionel Messi, som inte vet hur det är att gå mållösa under en längre period. Senast prickade man in varsitt mål i 3-1-segern mot nämnda Leganes, och innan det vann Barcelona med 3-0 mot Levante och 3-0 mot Eibar. Trots det platta fallet i cupen mot Sevilla i veckan är det en serieledare i form, både poäng- och målmässigt, som kommer på besök och jagar sin åttonde raka ligaseger. Och så har man ju nyförvärvet Kevin-Prince Boateng, och har precis gjort klart med hyperintressante Frenkie De Jong från Ajax.

Form: F-V-V-V-V

Skador och avstängningar: Rafinha, Samuel Umtiti, Ousmane Dembele

Slutsats & speltips

Tre mål framåt för tredje ligamatchen i rad? Varför inte, säger jag, men ska vi hitta något som är spelvärt blir det faktiskt slutresultatet 0-3 till 9,50 gånger pengarna på Unibet. Det mesta andra är alldeles för lågt – så klara favoriter är Barcelona.

Jag spelar även att Barcelona vinner båda halvlekar till 3 gånger pengarna på bet365 och provar också att serieledarna gör mål straff till 5,50 på samma sajt. En mindre skräll att det är Messi som gör målet? Tja, att han nätar här ger liksom 1,50…

Innan du spelar – ta en titt på vår oddsjämförelse här

…och håll ögonen på: Kevin-Prince Boateng. Om Barcelona leder och han kastas in lär vi få se prov på exakt den energi han är värvad för.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt