Speltips: RB Leipzig vs. Borussia Dortmund - Bundesliga är tillbaka med stil

Leipzig 1/17

Bundesliga är äntligen tillbaka efter sin vintervila på cirka en månad. Här bjuds vi på flera supermöten direkt när bland annat Bayern går upp emot Hoffenheim och Mönchengladbach gästar Leverkusen, men högst smäller nog ändå mötet på lördag kväll - Det mellan RB Leipzig och Borussia Dortmund.

Dortmund

Ligaledande Dortmund avslutade Hinrunde med en 2-1 seger hemma mot formtoppade Mönchengladbach, sedan dess har man varit på Marbella och värmt upp inför våren med träningsmatcher inkluderat. Det är matcher man vunnit utan att övertyga men man ska då ha med sig att det varit långt ifrån något a-lag man ställt upp med utan man har blandat rejält.

Man gick till vintervila med ett problematiskt skadeläge i de defensiva leden och trots att man värvat in en ung back från Boca Juniors vid namn Balerdi, så är denne inte tillgänglig pga spel i någon sydamerikansk ungdomsturnering. Vidare har Akanji inte behövt gå till operation för sin skada, men kommer fortsatt att vara otillgänglig under en längre tid medans Zagadou inte heller repat sig. Nu verkar dessutom Toprak ha skadat sig på träning under veckan vilket lämnat Dortmund med Diallo, som inte är hundraprocentigt återhämtad än, samt defensiva mittfältaren Wiegl som alternativ i mittbackslåset. Wiegl spelade där emot Mönchengladbach visserligen och gjorde det dessutom ganska bra, men det var också ett motstånd som för dagen inte fick det att stämma och knappast var ett konstant hot på offensiv tredjedel, vilket vi kan räkna med att lördagens motståndare Leipzig kommer att vara.

Hitta de högsta oddsen inför matchen här

Så den defensiva uppsättningen kommer att vara förändrad och på topp lär vi få se Götze ta Alcacers plats då denne haft en mindre skada, däremot är han redo från bänken vilket varit det mer lyckade draget under höstens matcher. På mitten kan vi förvänta oss en inriktning på fysiskt spel från Delaney och Witzel, medans Reus och Sancho båda startar med all sannolikhet.

RB Leipzig

Mot sig har man ett utav Bundesligas starkaste hemmalag, även om tabellen faktiskt har både Dortmund och Gladbach före så är det Leipzig som imponerat mest enligt mig på hemmagräs och dess underliggande siffror på hemmaplan är otroligt vassa. Man är, precis som varumärket bakom vill, en otrolig pressmaskin där man flyger fram på alla håll och kanter men den största skillnaden med Ragnick är hur pass mycket bättre defensivt man är.

Där har även Kapten Orban i mångt och mycket fått ställa sig lite åt sidan, firma Upamecano och Konate har varit två monster i mittbackslåset under säsongen där de kompletterar varandra extremt bra. Båda besitter precis de kvalitéer den moderna mittbacken ofta accessioneras med men man är otroligt duktiga på att faktiskt försvara också.

Även i Leipzig har man värvat, däremot "internt" så att säga. Haidara är skadad dock men det sägs att Adams från NYRB ska få en plats i 18-manna truppen, vilket isåfall innebär bänken. Inga konstigheter är att vänta i startelvan, där man även saknar Ilsanker på grund utav avstängning och Laimer högst troligtvis tar en plats i startelvan.

Speltips

En fartfylld match är ju självklart att vänta men under ett visst rävspel mellan två taktiker på varsin bänk, vi lär få se ett Dortmund som i ett utgångsläge lär vilja falla lite lägre för att inte gå bort sig där man också satsar på sitt befarade omställningsspel. Givetvis är detta något som förväntas och det ska bli intressant och se hur Ragnicks approach blir då ett bolltapp kan bli så kostsamt. Däremot är Leipzig fullt kapabla till att åtminstone hantera Dortmund om de bryter sig loss, det är ett extremt snabbt mittbackspar man har som backas upp utav en suverän städgumma i Demme.

När vi tittar på prissättningen på den här matchen så förvånar det mig att Leipzig inte är större favoriter än man är, speciellt med det otroliga spel man visat upp på hemmaplan där motståndarna Dortmunds bortaspel visserligen bärgat massvis med poäng, men har långt ifrån övertygat på resande fot. Tar vi sedan in skadeproblemen i de defensiva leden för Dortmund så anser jag att Leipzig definitivt ska ha större chans än priserna indikterar sett till de förutsättningar som finns inför detta möte.

Leipzig -0.5 spelas till 2.55 hos Svenska Spel (oddset finns under "tvåvägs hcp"). Det fungerar givetvis lika bra att ta på sig extra hängslen i form utav -0.25/+0 på hemmalaget här. Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.