Speltips: Bayer Leverkusen vs. Borussia Mönchengladbach - Bosz är tillbaka

Leverkusen-Gladbach 1/18

Under lördagen är det dags för Borussia Mönchengladbach's Ruckrunde att inledas där man efter en fantastisk vår nu hoppas på att kunna fortsätta i samma stil. Ett lag som inte riktigt gått lika succéartat framåt är Bayer Leverkusen, som grindade fram två avslutade vinster innan vinteruppehållet och åtminstone putsade siffrorna för vad som ännu bara kan beskrivas som en besvikelse till säsong.

Bayer Leverkusen

Men de avslutande vinsterna räckte inte för att rädda jobbet för dåvarande tränare Herrlich, inom några timmar efter att slutsignalen gått i matchen mot Hertha stod det klart att tränaren inte fick fortsätta. Efter ett par dagars spekulationer blev det sedan fjolårets Dortmundtränare, Peter Bosz, som blir den som ska förvalta Leverkusens spelarmaterial framöver och förhoppningen är givetvis att man ska ta sig upp till topp 6-placeringarna för Europaspel.

De högsta oddsen inför matchen hittar du här

Helt omöjligt är det inte heller, Bundesliga är som vanligt extremt tight kring dessa placeringar, men då gäller det också att man kommer ut och presterar på topp när ligatrean Gladbach står på andra sidan. Det blir en premiär för Bosz som absolut är svår, men holländaren inledde otroligt starkt med Dortmund innan motståndarna började få grepp om tränarens spelsätt. Man har åtminstone öst in mål i träningsmatcherna under januari, visserligen mot beskederligt motstånd, men trots allt viktigt att få igång självförtroendet igen hos den talangfulla offensiven.

Man verkar nu med Bosz vid rodret gå över till hans typiska 4-3-3, men där han ryktas starta med både Brandt och Havertz på mittfältet vid en sittande mittfältare och får på så sätt in Bailey och Bellarbi på varsin kant, all in med andra ord!

Borussia Mönchengladbach

Hecking's mannar har inte sett superheta ut under januariuppvärmningen, trots starka elvor har man fallerat att vinna matcher mot sämre motstånd, men så är det också bara träningsmatcher. Den klassiska Telecom Cup var man däremot med i och vann en 45 minuters match sedan superhete Thorgan Hazard gjort ett riktigt kalasmål.

Thorgan som nu kraftigt ryktas vara ersättare till Pulisic i Dortmund har gått som tåget under säsongen med att han skulle lämna i januari är uteslutet. 'Gladbach som flygit fram under våren ställs nu inför en otroligt tuff bortamatch där man åtminstone har tillbaka sitt ordinarie mittbackspar, då Ginter är tillbaka från sin ansiktsskada. Som brukligt är 'Gladbachs bortaspel en bra bit ifrån vad de kan prestera hemma, men Hecking var tydlig mellan raderna under presskonferansen att han vet vad som väntar med Bosz vid rodret hos motståndaren, låt oss även hoppas det då hans Mönchengladbach fick storstryk av Bosz Dortmund i den sjätte omgången ifjol med hela 6-1.

Speltips

Det är ingen hemlighet heller att Leverkusen kommer att gå ut i ett enormt högt tempo, där lagets 4-3-3 kommer att komma med full fart i både spel med och utan boll. Den höga backlinjen blir såklart något för Gladbach att försöka utnyttja, men lyckas man inte komma ur den första pressen så är risken att detta kan bli en otroligt tung dag, mycket tro ligger på mittbacksparet samt Sommer i mål, men man måste även få tremanna mittfältet att koppla lagdelarna och undvika utspridning. Långa bollar mot yttrarna är ett väldigt enkelt men troligtvis effektivt sätt för Gladbach att ställa om, då Leverkusens ytterbackar lär finna sig själva med mycket eget ansvar i det defensiva arbetet. Svänga lär det hur som helst göra.

Oddsmässigt så tycker jag inte hemmalagets pris är särskilt lockande med odds runt even, jag tror inte att Leverkusens redan skakiga defensiv över en natt blivit bättre och så återstår det att se hur mycket Bosz tagit lärdom av sin förra Bundesliga-sejour. Vad vi däremot kan räkna med är en extremt intensiv match där jag förväntar mig att de skickliga spelarna offensivt i båda lag med lätthet lär hitta lösningar framåt där målchanserna bör avlösa varandra. Jag ogillar generellt höga mållinor men jag anser att det finns spelvärde i 2.29 för 3.5-linan i detta möte.

Ö3.5 mål i matchen spelas alltså till 2.29 och det hos Svenska Spel. Lycka till och missa för guds skull inte denna match!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.