Resultatet stämde inte, men jag trodde på en uddamålsseger för Barcelona mot Getafe och så blev det. Nu? Storseger hemma mot Eibar. Den blåröda stormen är redo att svepa in över sitt Camp Nou och vidare mot en ligatitel vid horisonten.

Håll koll på Sveriges bästa bettingsidor här

Läget i Barcelona

Det blev en precis så svår nöt att knäcka som förväntat när Barcelona gästade Getafe senast. Vore det inte för att Lionel Messi är Lionel Messi och Luis Suarez en skyttekung i världsklass hade hemmalaget mycket väl kunnat snuva gästerna på seger. Nu blev det inte så. Nu kunde i stället Barcelona rycka ifrån toppkonkurrenterna och nu väntar en ganska bekväm, behaglig uppgift.

Senaste nytt i Barcelona är att klubben knutit till sig 19-åriga mittbackslöftet Jean-Clair Todibo, som ansluter från Toulouse i sommar. Sedan tidigare har man även gjort klart med Jeison Murillo, som spelar på samma position, och många väntar nu på att de blåröda ska komma överens med Paris Saint-Germain om en övergång för Adrien Rabiot. Till dess jagar man sin sjätte raka ligaseger och vill här studsa upp efter debaclet i första cupmatchen mot Levante i torsdags.

Form: F-V-V-V-V

Skador och avstängningar: Rafinha, Thomas Vermaelen, Sergi Samper, Samuel Umtiti

Läget i Eibar

Visserligen var det mot Real Madrid med 3-0, men faktum är att Eibar inte har vunnit en match sedan den 24 november. Sedan dess har man mest gått på kryssningar, alltså spelat till sig en poäng per match bortsett från 1-0-förlusten mot Rayo Vallecano direkt efter Real-segern. De fem senaste matcherna, samtliga i ligan? Oavgjorda.

Här talar dock mycket för att Eibar åker hem med noll poäng snarare än en. Varken brasilianaren Charles målskörd – sex mål hittills – eller ett försvar som släppt in två mål på tre matcher räcker för att hålla siffrorna nere den här matchen. I stället lär det gå undan i den tuffaste av bortamatcher ett lag över huvud taget kan ha i La Liga.

Form: O-O-O-O-O

Skador och avstängningar: Pedro Leon, Jordi Calavera

Slutsats & speltips

Ännu ett oavgjort resultat för Eibar känns osannolikt. Att 5-0 till Barcelona ger 12,50 gånger pengarna på Unibet säger det mesta, men det testar vi för en mindre slant. Jag provar även att Messi gör tre mål eller fler till 4,33 på bet365.

Ska vi försöka hitta ett långskott i den här matchen? Barcelona leder med 4-0, Gerard Pique blir så där lagom sugen på att näta och gör matchens sista mål till 21 gånger pengarna på Bet365.

Innan du spelar – ta en titt på vår oddsjämförelse här

…och håll ögonen på: Arthur. Börjar i och för sig bli tjatigt, men visst är han en fröjd för ögat?

Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Nemrud Kurt Nemrud Kurt