Vid årsskiftet är närmare två års väntan över för Perspolis och man får äntligen värva spelare samt använda sig av spelare man värvat men inte fått använda. Innan dess ska laget spela sista matchen för 2018 och laget har liten chans till att bli mittsäsongsmästare. Liten chans matematisk iaf, i själva verket är den här chansen snudd på obefintligt.

Perspolis – Pars Jonoobi Jam:

Perspolis:

Perspolis som just nu befinner sig på tredje plats tar emot sjätteplacerade Pars i årets sista match. Som alltid har hemmalaget målsättning att vinna ligan och efter en trög start på säsongen har man åter börjat vinna matcher. Man övertygar inte fullt ut men lyckas ändå ta hem trepoängare och åter fått häng på lagen ovanför. Lagets styrka är defensiven och man släpper sällan in något mål. Det offensiva spelet har klickat helt och hållet och man gör knappt inga mål trots att lägen inte saknas. Tack vare starka defensiven så har det hittills räckt med att göra ett mål framåt och vinna matcherna med uddamålet.

Utöver värvningsstoppet har laget haft en hel del skador på nyckelspelare som även det inneburit att laget inte kunnat prestera som man förväntar sig av en storklubb av Perspolis kaliber. Nu är iaf ett par av skadade spelarna tillbaka i träning och senaste matcherna har laget sluppit ha orutinerade juniorer på bänken utan spelare som åtminstone har ett gäng matcher i högsta ligan bakom sig.

Pars:

Förra årets friska fläkt i ligan som är inne på sitt andra år har blandat och gett hittills under säsongen. Man ligger för närvarande på sjätteplatsen och det är väl någonstans där i mittens rike laget kommer att hamna när säsongen summeras. Att jag tror på övre halvan beror inte på att laget är särskilt starka utan att lagen på nedre halvan har håller extrem låg kvalite, tom för att vara iranska ligan. Mycket kan dock hända och vi lär se en hel del värvningar under uppehållet.

Pars har egentligen inga ”stjäronor” utan mer av ett kollektiv som lever på moralen som finns inom truppen. Lagets mest kända spelare är 35 årige Nouri som hade sina bästa år för sisådär 5 år sedan.

Formen:

Som jag skrev ovan har Perspolis liten matematisk sannolikhet till att bli mittsäsongsmästare. Många faktorer krävs för att detta ska bli verklighet och lagets mål är att vinna sista matchen samt att vara fortsatt obesegrade.

På sina fem senaste fem ligamatcher tre vinster(2-1,1-0, 1-0) samt två oavgjorda(0-0,1-1). Helt ok facit med tanke på hur truppen sett ut och vilka motståndare man haft. Segermatcherna har man varit ganska överlägsna spelmässigt men inte lyckats göra mål eller bara gjort de mål som krävts. Topplagen TractorSazi och Sepahan har varit lagen som man tappat poäng emot. Att tappa poäng mot andra topplag är inte hela världen däremot starkt att inte förlora emot dessa då båda har ligaguld i sikte och anses tillhöra absoluta toppen i ligan.

Pars har på sina fem senaste två segrar, en oavgjord och två förluster. Man har blandat och gett. Anmärkningsvärda är förlusten emot bottenlaget Sepidrood. Segrarna har man tagit emot ZobAhan och Paykan. Två lag helt utan form för dagen och två matcher man inte var förtjänt av att vinna egentligen då man var sämre laget sett över 90 minuter och trots formsvag motstånd men det är målen och poängen som räknas i slutändan när tabellen summeras.

Tabelläget:

På andra plats i tabellen hittar vi Perspolis med sina 30p på 14 spelade matcher. Sju vinster och sju oavgjorda är lagets facit. Man är målsnåla åt båda håll och gjort endast 14 framåt men har även imponerande fem insläppta hittills.

Sjätteplacerad Par har raden 5-4-5 och målskillnaden 16-12 på sina matcher. En tabellrad värdig lag i mitten!

Tabellen hittar ni HÄR

Speltips:

Allt annat än en hemmavinst i matchen skulle förvåna mig mycket. Oddsen för hemmavinst är alldeles för låga i mitt tycke och jag väljer det något högre handikapet med -0,75. Finns även för risk att odds sjunker närmare avspark men det får vi inte veta förrän då!

Odds som bolagen erbjuder finner ni HÄR

Speltips i matchen:
Perspolis -0,75 @ 1.93 hos Bethard

Alla rekar
Persepolis FC -0.75
2018-12-14 13:45
Persepolis FC - Pars Jonoubi Jam
5.00 u
4.65 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Abay Abay