Speltips: Machine Sazi - Sepahan : Dags att bryta trenden!

Ligorna i Mellanöstern pågår för fullt samtidigt som nationerna förbereder sig för #AsianCup2019 som går av stapeln i Förenade Arab Emiraten med start i januari. Detta gör att ligorna från västra delen av kontinenten blir väldigt ryckiga då man spelar ett par matcher innan det blir uppehåll för landskamper. Ingen undantag nu, intensiv matchperiod närmaste tre veckorna för att sedan ta uppehåll till efter mästerskapet. Visserligen har lagen från öst uppehåll men samtidigt är många matchotränade. Så vilket som blir bäst för landslagen återstår att se när bucklan lyfts.

Machine Sazi – Sepahan:

Försnack:

Detta förbannade Machine Sazi som satt så många krokar i vägen för mig och mina spel hittills under säsongen. Laget är rätt usla i grunden men lyckas på något jävla underligt sätt få med sig poäng från matcherna. Man saknar eget spel helt och hållet men kryssar sig vidare i ligan. Ett klart svaghetstecken hos övriga lag i ligan att man inte lyckats med att luckra upp bussen och vinna matcherna.

Sepahan från Esfehan gör långa resan till Tabriz för att ta sig an Machine Sazi. Ett Sepahan som hittills under säsongen spelat frejdigt spel och överraskat många. Eller överraskat och överraskat, det är en storklubb i grunden men haft kämpigt under ett par säsonger. Med rutinerade Ghalenoi som tränare har laget börjat flyga igen och drömmar om ligaguld åter blivit realistiska. Laget har det som de flesta andra iranska lag saknar idag: nämligen en äkta målskytt i form av brassen Kiros Stanly som redan hunnit med att göra nio mål. Ghalenoi har även haft gott om tid att bygga upp laget trots att han är ny för säsongen. Detta beror på att Sepahan påbörjade sina förberedelser redan slutet av förra säsongen och kunnat i lugn och ro bygga den trupp man vill ha och genomföra träningarna på bästa möjliga sätt.

Matchbild:

Den här matchen lär inte skilja mycket från övriga matcher med Machine Sazi involverad. Man kommer att backa hem och hoppas kunna få till det vid någon omställning. Då laget saknar all förmåga till att ha eget spel är den individuella prestationen hos spelare avgörande. Man har en bra målvakt men för övrigt inga vidare bra spelare. Sepahan däremot gillar att ha mycket boll och att komma runt på kanterna för att kunna mata inlägg mot gänglige Kiros som troligtvis är bästa spelaren i ligan när det kommer till huvudspel. Utöver inläggsspelet är Sepahan även ett vasst lag på att spela sig fram till målchanser och även längs marken är Kiros nyckeln till framgång. Trots sina 195 cm är Kiros helt ok med fötterna och farlig boxspelare som inte behöver många lägen för att förvalta någon eller ett par.

Det som skiljer Machine Sazi hemma från bortamatcherna är att man emellanåt försöker spela fotboll hemma. Detta ser jag som enbart fördel för Sepahan då Machine Sazi inte har truppen och spelarna för att kunna ”rulla boll”. Bör bli bra ytor för Sepahan att kunna spela sitt spel utan att hela tiden ha en buss att passera.

Tabelläget:

Machine Sazi har på sina inledande 12 matcher hela nio oavgjorda och endast en seger med målskillnaden 9-10. Man kommer från fem raka kryssmatcher i ligan och däremellan även hunnit med två stycken oavgjorda i cupen. Sepahan har fem raka vinster i ligan med målskillnaden 12-3. Även Sepahan har två kryssmatcher i cupen bakom sig. Hela tabellen finner ni här .

Speltips:

Ett pånyttfödd Sepahan med vittring på ligaguld ska och bör inte tappa poäng i matcher lik denna. Man är helt enkelt både bättre och starkare laget och kommer att vinna mot ett Machine Sazi som trots sina kryssmatcher inte kommer att kunna stå emot sett över 90 minuter. Kiros, Shahbanzadeh och ungerske Koman är nyckeln till seger i matchen och jag tror till slut kommer vi att få ett relativ enkel trepoängare för de gula från Esfehan.

Spel i matchen:

Sepahan -0,5 @ 2.0 hos bet365

Paykan – Foolad:

Lite kort även om fredagens andra spel.

Två lag med vikande formkurva möts i utkanterna av Tehran. Paykan har en helt ok trupp och bör kunna sluta top sex i ligan om man får spelet att stämma. Alltid farlige Ghazi är orosmoment för alla lag och lagets giftigaste anfallsvapen.

Foolad är för tillfället helt under isen och har inte gjort mål på sina senaste fyra matcher. Lagets hopp har varit att brassen Shimba ska leverera men tyvärr för deras del verkar det inte bli något. Shimba har kommit till åldern och är inte samma vassa målskytt han var för något år sedan. Då kunde han skapa lägen på egen hand, idag har han svårt för det. Även om målkänslan fortfarande finns där så är det svårt att göra målen då medspelarna inte klarar av att spela fram Shimba till målchanserna.

Spel i matchen:

Paykan -0,5 @ 2.20 hos Bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.