Speltips: Edmonton Oilers - Montreal Canadiens - Ligans sämsta bottom9 forwards

Canadiens 13/9

Statusen i Oilers

Laget som förväntades ta en slutspelsplats i år har svarat med olika svar den här säsongen hittills. Topparna laget haft i sina resultat har nästan enbart haft med McDavid att göra och då gäller det också Talbot har en bra dag på jobbet annars har man fått kämpa i uppförsbacke många gånger. Laget är byggt runt McDavid med en till spelare (Draisaitl) som man har två val kring: 1. Att sätta Draisaitl med McDavid på högervingen och sen Hopkins på vänstra sidan och försöka bygga en dominant oneline likt Avalanche har med Rantanen, Mackinnon och Landeskog eller köra på som man gjort förut med Hopkins/McDavid + Rookie vilket jag inte tror är givande alls. I skrivande stund ligger Oilers under 0-4 mot Avalanche på hemmaplan dessutom vilket inte är en bra momentumboost direkt för laget att bli krossade sådär och återigen utebliven leverans av sina offensiva kuggar bakom McDavid.

Hur skulle det gå i praktiken med en sån kedja?

I teorin låter ju det som en ganska bra ide och den kedjan skulle säkert kunna producera framåt i den hastighet som liknar Avs MLR kedja. Problemet Oilers har då är att man först och främst har för dålig utdelning på sin secondary scoring och då är det spelare som Strome, Lucic, Kassian och Rattie som inte levererar på samma sätt och till skillnad från Avs har inte laget någon Söderberg som kan döda utvisningar. Bakom förstakedjan är det verkligen kaos och tycker det är kanske nhls svagaste andra, tredje och fjärdekedja av alla 31 lag och då är jag inte hatisk mot Oilers direkt utan det är verkligen så illa. Coachen får ingen utdelning av 2nd linen så vad är då poängen att ha Draisaitl där? Klart han chansar och drar upp honom med McDavid och tar ner Rattie då.

Man har några framtidsnamn men som inte är redo ännu och jag vet inte om man ska våga vänta sig mer av Oilers anfall i nuläget när laget har först och främst dålig nivå på spelarna och leveransen uteblir. Och då har vi inte gått in på försvaret som jag håller riktigt lågt i ligan och jag skulle vilja sig det är en bit efter top15 i ligan om vi ska bara räkna försvar och målvakt. Visst har man inte direkt klappkassa spelare i nhl-mått men samtidigt ingen som varit outstanding och Klefbom har inlett märkbart svagt även han.

Kollektivet Canadiens

Bottenrankade före säsongen och uträknade men fick ren total revansch med en bra inledning och en bra start av samtliga spelare i laget. Normalt sett brukar det vara för många trögstarter i Canadiens som gör så flera kedjor blir iskalla och coachen måste kasta om kedjorna och aldrig få balans. Så är inte fallet denna gången utan man har fått full effekt på samtliga kedjor och saknaden av Pacioretty märks inte och han har startat totalt iskallt borta i Vegas.

Spelbolagen har börjat respektera Canadiens mer och mer nu och man har ett antal gånger även varit favorit på hemmaplan mot ett gäng top10 lag i ligan. Canadiens kommer från en vinst mot Vegas där man fick en bra offensiv utdelning på mycket och ska man våga såga något så har man stora brister i sitt försvar som alla bottenlag har. Positiva är att spelet och offensiv känns bättre än Oilers och står dessutom vår vän Carey Price i denna matchen är jag mer än glad. Hade önskat lite mer av Drouin om man kunde få hitta något negativt men istället har spelare som Tatar tagit klivet upp så det jämnar ut sig lite.

Slutspelschanser

Vågar man nosa på slutspel? Det tror jag att man har chans även om Atlantics top3 är något bergsäkert omöjligt före säsongen då Tampa, Boston och Toronto är solklara redan så enda alternativet är Wild Card vilket också är svårt men om man håller samma pace så skulle jag säga att man har kanske 33% chans att nå slutspel vilket är en stor skillnad mot före säsongen då man fick upp mot 8.00 att nå slutspel på laget.

Speltipset

Jag kommer spela Canadiens FT @ 3.05 här och tror vi får se en ett stängningsodds på cirka 2.85 här. Jag håller inte Oilers högt denna säsongen och klart utanför slutspel. Man har problem med målvakt, försvar och leverans från många i laget och det är upp till McDavid att göra mirakel med Oilers i år för att man ska kunna hålla huvudet högre än vattenytan som i detta fallet är slutspelsstrecket. Gillar även X2 eller +0.5 här till 1.70 oddset eller över det. Håller dessa lag jämna men vet om att bolagen har svårt att dra upp Oilers odds på hemmaplan så tror ej vi slår ett stängningsodds här om jag ska tolka nhl-marknaden rätt här. Så spelet bör vara redo att ta hela dagen. Vill man ta poängspel här så kommer jag gå igenom det senare och posta på twitter förmodligen.

Det som talar för Oilers där är att Pacific i år är brutalt usla och då menar jag riktigt usla, det är alltså en hel Division som underpresterar totalt och inte ett enda lag där utom Canucks har öppnat bra. Förmodligen så är det störst skrällchans där och svaga lag som Coyotes och Oilers har ändå en chans. På toppen där landar nog Sharks och Flames som garanti.

Bästa oddsbonusarna

Innan du spelar kolla om du tagit alla bonusar som finns.

BÄSTA ODDSBONUSARNA

Jämför NHL Odds

JÄMFÖR NHL ODDS

Spelen

  • Canadiens FT @ 3.05 Unibet (2.75+ Värde)
  • Canadiens +0.5/X2 @ 1.70+ är också bra Pinnacle men finns på andra bookies med.
  • 14 November (Inte 13 som står nedan i spelboken)





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.