Härliga fredag är här och den har med sig ett gäng matcher från Iran. Så som vi sett fram emot detta eller också är det själva helgen som vi väntat på. Den ena behöver inte utesluta den andra och vi kan väl fira både helgen och matcher från Iran!

Tolfte omgången inleds med tre matcher. Även en Esteghlal – Padideh skulle spelats idag men det skjuts upp pga. stundande AFC-CL finalen som spelas på samma arena under lördagen. Även en match från elfte omgången spelas idag.

Tractor Sazi – Zobahan:

Ett pressat Zobahan har gjort långa resan till Tabriz för att försöka hämta hem poängen från mötet emot Real Tractor. Normalt sätt ingen lätt uppgift och så lär inte fallet bli idag heller.

Efter en trög start har Tractorerna fått fart på maskineriet och ångat på. Sedan Toshack lämnade laget har man gjort bättre resultat.Om det beror på nya lagledningen eller att truppen fått längre tid ihop och blivit mer samspelta låter jag vara oasgt. Min personliga åsikt är dock den att laget spelare bättre fotboll nu och att man verkligen försöker utnyttja sina stjärnor på bästa sätt. Laget skapar mängder med målchanser men missar en hel del av dessa. Detta trots att Tractors lag innehåller flera offensiv skickliga spelare. Alltid farlige Stokes som även leder skytteligan för tillfället är orosmoment för alla försvar.

Zobahan som alltid förväntas ligga i toppen av tabellen har haft stora problem med att vinna sina matcher och inte tagit någon trepoängare senaste fem omgångarna. Laget börjar bli smått pressat och är i desperat behov av vinst. Precis som Tractor skapar man lägen men kan inte få in bollen. Fortsätter mål och vinsttorkan lär tränaren få se sig om efter nya uppdrag innan 2019 gör sitt intåg.

Vi kommer att få se Tractor med mycket boll och skapa lägen som man alltid gör på hemmaplan. Laget vet att bara vinster räknas för att inte tappa kontakt med övriga topplag och att det är enda chansen till att i slutet av säsongen ha möjligheten att äntligen kunna lyfta efterlängtade bucklan. Man visade senast emot Paykan att fasta situationer är inget som laget bör bjudas på efter att ha gjort båda sina mål på hörnor. Med spelare som Shojai, Dejagha och Hajsafi finns det gott om potential för perfekt inspel och känsliga frisparkar. Lägg även till att Stokes mer än gärna drar frisparkar på kraft och från distans så förstår ni att få lag i den iranska ligan kan matcha Tractor när det kommer till fasta från olika vinklar.

Kort sagt, Tractor kan skapa målchanser på all sätt och det gäller bara att förvalta dessa på bästa möjliga vis, dvs. göra mål helt enkelt!

Visserligen är Zobahan i behov av trepoängare men samtidigt är man medvetna om att det är ingen ”vanlig” eller lätt bortamatch man spelar idag. Laget kommer att backa hem för att satsa på omställningar och att eventuellt även utnyttja sina fasta för att göra mål.

Två lag i behov av vinst, två lag med spelare som har potential till att göra mål, ett hemmalag med bra självförtroende och bra publikstöd, ett snudd på desperat bortalag till att nå framgång efter några veckors torka, två lag som normalt sätt gör alltid mål i sina matcher leder till att jag väljer två spel i matchen:

Speltips i matchen:

Tractor AH 0 @ 1.90 hos bet365

Ö 2 @ 1.90 hos bet365

Nassaji – Esteghlal Khuzestan:

Två lag som haft svårt att vinna matcher på ett tag som ställs emot varandra. Inget av lagen har vunnit någon match sedan Jesus gick på vattnet och man parkerar precis ovanför nedflyttningsstrecket för tillfället. Till Nassajis försvar kan sägas att man haft tuff program där idel topplag(bortsett från Machine Sazi) stått för motståndet under senare tid. Ska man börja vinna är dagens lunchdrabbning bästa möjligheten. Esteghlal Khuzestan däremot är klubb i kris och med problem på alla möjliga plan och man kommer från svidande förlust i derbyt emot Masjed Soleiman.

Speltips i matchen:

Nassaji -0,25 @ 2.0 hos bet365

Alla rekar
FC Nassaji Mazandaran -0.25
2018-11-09 12:30
FC Nassaji Mazandaran - Esteghlal FC
5.00 u
4.50 u
Tractor Sazi Tabriz FC -0.0
2018-11-09 13:00
Tractor Sazi Tabriz FC - Zob Ahan Isfahan FC
5.00 u
4.50 u
Över 2.0 mål
2018-11-09 13:00
Tractor Sazi Tabriz FC - Zob Ahan Isfahan FC
5.00 u
4.50 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Abay Abay