Snart måndag igen och en lunchmacka i form av Machine Sazi-Esteghlal väntar oss. Hängmatch från tidigare då gästerna från Tehran spelade slutspel i AFC-CL tidigare under hösten.

Machine Sazi – Esteghlal:

Machine Sazi:

Laget har som bekant ”köpt” sin plats i ligan efter lite fiffel från ägaren som äger flera klubbar i samma stad. Laget kommer från fem raka kryss. Tre av dessa i ligan och två i inhemska cupen, Jame Hazfi. Ena cupmatchen lyckades man avgöra under förlängningen medan man i senaste matchen förlorade på straffar mot lag från tredje divisionen efter att kvitterat sent under ordinarie tid.

Lagets senaste matcher har spelats emot lag från nedre halvan av tabellen och man har mer eller mindre varit utspelade i samtliga men ändå lyckats på ett mirakulöst sätt kunnat få med sig ett oavgjort resultat ändå. Foolad, Pars, Masjed Soleiman, Nassaj och Damash är inte direkt lag som sätter skräck. Jag måste medge att det är starkt av Machine Sazi att inte ha förlorat någon av matcherna men samtidigt stor svaghetstecken att man egentligen inte ens varit nära en trepoängare i någon heller!

Taktiken som Machine Sazi använder sig av är helt enkelt att spela på oavgjorda resultat och man skulle nog vara nöjda med sin säsong om man kryssar sig igenom resterande matcherna men ändå åka ur………. Det säger en hel del om mentaliteten hos de flesta iranska tränare idag!

Esteghlal:

Storklubben befinner sig i kris om man ser till tabelläget. Man har inte fått till det ännu och det hänger ihop med sen start av försäsongen och spelare som anslöt sig så sent som ett par omgångar in i ligaspelet. Senast åkte man även ur cupen efter straffar och ni förstår att tyske tränaren Schäfer inte har det lätt för tillfället. Han är helt enkelt i behov av vinster om han vill uppleva första advent i Iran.

Laget har spelat bra under senaste matcherna men haft problem med målskyttet. Svenskbekantingen Gero som skulle bli stora skyttekungen har inte levererat och fansen är något missnöjda med prestationen. Esteghlal kommer från två riktigt sura förluster där det med lite tur och stolpe in kunde varit omvända och två vinster i bagaget istället. Man mötte Sepahan i ligan och trots massiv press lyckades man inte få hål och förlorade med 1-0. Efter det var det dags att möta Saipa i cupen, man ledde med 2-1 och trots att laget var en man mer större delen av matchen och skapade massvis med lägen blev det till slut 2-2 och respass efter straffar.

Trots förlusterna har man spelat bra i sina senaste matcher och haft bra press utan att kunna förvalta sina lägen. Nu har dock både Gero och tyske Neumayer fått ett par matcher i benen och bör vara på gång. Senast i cupen gjorde Gero ett straffmål och ordnade även en andra straff medan Neumayer var tillbaka efter sin skada redan under matchen mot Sepahan och fått en hel del minuter i benen.

Matchbilden:

Ja, om ni inte räknat ut det än så tänker jag skriva det nu :=)

Hemmalaget Machine Sazi kommer att backa hem och spela för 0-0. Man hoppas att kunna komma över mittlinjen vid något tillfälle och kanske, kanske skapa ett halvt läge som kanske, kanske kan leda till att man gör mål som kanske, kanske kan innebära en poäng.

Esteghlal däremot vet vad som gäller och det kommer full press under 90 minuter som man kommer att ägna sig åt. Man kommer att ha stort bollinnehav och troligtvis kunna skapa en hel del målchanser som lär räcka till minst ett mål framåt. Jag tror även det kan vara perfekta tillfället för bl a Gero att få målskyttet att lossna. Förhoppningsvis kan man hålla uppe tempot i matchen och inte faller i hemmalagets försök att döda tid och maska.

Speltips:

Allt annat än en seger för Esteghlal skulle förvåna mig. Hade laget haft lite bättre självförtroende skulle detta varit ett MAXbet men jag håller insatsen till flat och normal sådan.

Speltips i matchen: Esteghlal -0,5 @ 1.83 hos bet365 (finns något högre hos andra EU-bolag)

Alla rekar
Esteghlal FC
2018-11-05 12:30
Machine Sazi Tabriz - Esteghlal FC
5.00 u
-5.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Abay Abay