Speltips: Kashima Antlers - Perspolis : The Reds vs The Reds!

Under första veckan av 2019 kickar #Asiancup2019 igång och skådeplatsen är UAE. Innan dess ska kontinentens största klubbturnering( #ACL2018 ) avslutas med finalmötet mellan japanska Kashima Antlers och iranska Perspolis!

Öst möter väst:

AFC envisas med eller är tvingade till att dela lagen i två delar. Lagen från öst på ena halvan och de från väst på andra. Formatet håller man sig till ända fram till självaste finalmatchen där vinnarna från respektive halva möts i dubbelmöte för att kora slutliga mästaren. Formatet kom till pga. de enorma tidsskillnader som råder i Asien och för att lagen inte skulle behöva resa kors och tvärs med stora tidsmässiga skillnader i bagaget.

På senare år har en del röster höjts för att ändra på formatet så att lagen från öst och väst möts i ett tidigare skede av turneringen. De flesta verkar överens om att väntan till en finalmatch innan öst och väst möts är alldeles för länge. Man är även överens om att gruppspelen bör även i fortsättningen spelas med två delar. Det man däremot inte är överens om är när under ett slutspel som blandningen ska ske.

Vägen till finalen:

Kashima började med att komma på andra plats i sin grupp bakom koreanska Suwon. Anmärkningsvärda var att man inte vann någon av sina gruppspelsmatcher på hemmaplan. Under slutspelet har laget i tur och ordning slagit ut, SIPG, Tjanjin och slutligen Suwon.

Perspolis vann sin grupp före qatariska Al Sadd som även var enda laget som lyckades besegra de röda från Tehran. Under slutspelet har laget fått slita för att ta sig förbi sina motståndare och slagit ut Al Jazira, Al Duhail och Al Sadd.

Intressant att samtliga semifinalmöten var även repris på möten från gruppspelet. Kanske bevis på att det ändå är respektive halvans bästa lag som möts i finalen.

Kashima:

Jag har i grunden inte mycket kunskaper om laget och deras spelstil och fått läsa till mig lite samt även tagit hjälp av ett par twitter-profiler med mer kunskap kring japanska laget och informationen jag fått till mig kan nog enklast sammanfattas med följande mening: Kashima är ett lag som ställer upp och dansar om man bjuds upp men att man lika gärna kan ställa sig i ett hörn och vara passiva om man inte blir uppbjuden på dans!

Laget spelade relativ målsnålt under gruppspelet med målskillnaden 8-6 och mest anmärkningsvärda att det inte blev några segrar på hemmaplan. Under slutspelet har man varit desto målgladare med 15-8 och idel segrar på hemmaplan. Jag tar mig rätten att sammanfatta lagets resa under #ACL2018 med följande: Det dansades i massor under slutspelet medan hela gruppspelet stod man i ett hörn och observerade motståndarna.

Perspolis:

Först och främst vill jag ge laget stort eloge för att de överhuvudtaget tagit sig hit. Laget har haft enorma problem med en trupp som varit minimal till antal spelare under hela hösten. Efter VM i somras blev klubben av med fyra landslagsspelare till proffsklubbar och dessa har man inte fått ersätta då man har värvningsförbud från FIFA pga. misskötsel av tidigare transfers med bla. uteblivna löner.

Under turneringen har man spelat snålt och parkerat bussar lite överallt på sina bortamatcher. Att få med sig poäng eller att förlora med minsta möjliga marginal har varit lagets målsättning på bortaplan då man förlitar sig på att hemmaspelet ska lösa resten.

Förväntad matchbild:

Det var detta med dansen. Perspolis lär under inga omständigheter att bjuda upp. Tvärtom kommer man att spela passiv spel och absolut inte riskera baklängesmål. Även vid underläge kommer laget att fortsätta med taktiken då man med största sannolikhet är nöjd med uddamålsförlust. Hemmalaget Kashima kommer att ha mycket boll, kanske tom upp emot 75% innehav men samtidigt kommer man inte att blotta sig bakåt då baklängesmål på hemmaplan kan bli förödande. Givetvis kommer man att göra allt för att vinna och helst med två mål men man riskerar inte att ge utrymme för några omställningar och ge upphov till ett förödande mål för Perspolis.

Speltips:

Två lag som inte riskerar baklängesmål och ett hemmalag som ev. nöjer sig med endast vinst i en match mellan två lag som behöver tid för att lära känna varandra. Utifrån priser som vi får just nu finner jag ett riktigt bra spel.

Spel i matchen: Perspolis +1 @ 1.90 hos SBObet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt