Ni som läste senaste blogginlägget om AFC-CL och Perspolis framfart vet vid det här laget att rekade spelet resulterade i push efter att matchen slutat 1-1. Men ojojoj vilken match det var. Inte den mest välspelade eller underhållande men garanterad en av de mer spännande jag sett. Perspolis hade ett kanonläge för att göra 2-1 och punktera det hela men Alipour träffade med hälen istället för foten och fick bollen rakt på målvakten. I slutet av matchen kom Xavi loss och skulle bara skarvnicka bollen i mål men där stod Beiravand, iranska jätten och tillika målvakten i Perspolis och fick fingrarna på bollen till en resultatlös hörna. Därefter var saken klar och den parkerade bussen kunde åter åka in till garaget för lite omplåstring! Vet inte ens om någon bryr eller intresserar sig för hur matchen var men kände att jag behövde skriva av mig iaf och ge er lite av spänningen i textform!

Åter till verkligheten och torsdagens matcher i Persian Gulf League. Det spelas tre matcher under dagen men blir fokus på enbart en av dessa.

Nassaji Mazandaran – Machine Sazi:

Bakgrund:

Hemmalaget Nassaji är nykomlingar i ligan och enda laget från provinsen Mazandaran i norra delarna av landet. Till skillnad från flesta andra klubbar i Iran mår Nassaji ganska väl vid sidan av plan. Man har ägare som stöttar laget fullt ut, bra tränarstab och en fanatisk publik som stöttar laget överallt och i alla väder. Laget har gamle Osasuna-kaptenen Nekounam som tränare och han har infört lite av vinnarmentalitet i klubben som var borta från högsta ligan i hela 24 år.

Dagens motsåndare är inga mindre än Machine Sazi. Anrik klubb som haft stora problem under senaste åren. Man ”köpte” sig en plats i PGL med följden att truppen kom igång sent med försäsongen och en hel del mindre bra spelare även man fick behålla några rutinerade spelare från sina föregångare Gostaresh.

Läget i ligan:

Nassaji har skrapat ihop sju poäng på inledande nio matcherna och befinner sig precis ovanför nedflyttningsstrecket. Lagets placering är lite missvisande då man spelat bra men inte fått med sig poängen. Man kommer dessutom från en extrem tuff matchperiod där man på sina fyra senaste har mött fyra topplag men med skralt poängskörd. Hemma mot Saipa och Esteghlal har det blivit oavgjord medan bortamatcherna mot Perspolis och Sepahan slutat med uddamålsförluster. Däremellan har man även hunnit med en cupmatch mot Sepahan där det blev respass efter straffar.

Machine Sazi är ett lag som kryssar i många av sina matcher. Hela sex oavgjorda efter inledande nio matcher vittnar om ett lag som vägrar förlora men inte heller vinner något. Laget har trots gynnsamt motstånd haft stora svårigheter under sina matcher och oavsett ledning eller underläge har det slutat med just oavgjort resultat.

Matchbilden:

Nassaji ser sin chans att äntligen få vinna en match på hemmaplan igen. Efter tuffa perioden man haft med svåra motståndare är det äntligen dags att möta ett lag som man både bör och vill ha bakom sig när säsongen summerats.

Man kommer sin vana trogen att trycka från avspark och hålla i tills domaren blåser av matchen. En taktik som kan vara svårt att fullfölja mot topplagen men mot ett lag som Machine Sazi kommer man att förr eller senare få utdelning.

Tolfte spelaren:

Nassajis fans är kända för att stötta sitt lag i vått och torrt. Under 24 år har det varit väldig torrt men nu äntligen vädrar man viss glädje och man vet att rätt stöd till laget och spelarna kan det vara skillnaden mellan att åter ta hissen ner till Azadegan Ligue eller att vara kvar hos de stora grabbarna i PGL.

Arenan brukar var välfylld redan någon timme innan avspark och är ganska liten till storlek med en kapacitet på ca 10.000 platser.

Speltips:

Mesta talar för en hemmaseger och det tror jag också att vi kommer att få se. För den något mer försiktige rekommenderas -0,25 medan jag själv väljer raka segern för grabbarna i Nassaji.

Nassaji Mazandaran – Machine Sazi: Nassaji -0,5 @ 2.25 hos bet365

Alla rekar
FC Nassaji Mazandaran
2018-10-25 14:00
FC Nassaji Mazandaran - Gostaresh Foulad FC
5.00 u
-5.00 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Abay Abay