Speltips: Perspolis - Al Sadd : Tolfte spelaren!

Fotboll 23/10

Det kanske största matchen inom iransk klubbfotboll sedan 2010(ZobAhans finalmatch) väntar runt hörnet och många miljoner människor har höga förväntningar på den. Perspolis returmöte i AFC-CL semifinal på tisdag med avspark 1700 är matchen som vi alla väntat och längtat till. Vi ska komma ihåg att ZobAhan knappt drar några större skaror medan Perspolis har miljontals fans över hela världen och kanske är den största klubben i Asien.

Försnack:

Alla hade nog räknat ut Perspolis efter 0-1 borta mot Al Duhail och underläge med samma siffror hemma efter 45 spelade minuter. På något underligt sätt lyckades laget att vända detta till 3-1 och ta sig vidare med totalt 3-2. En stor överraskning för både mig och troligtvis de flesta andra.

Lagets framfart stannade inte i dubbelmötet emot Al Duhail utan man gjorde en heroisk insats i semifinalens första möte emot Xavis Al Sadd. Ett kompakt försvar och samlat lag kämpade i 90 minuter och lyckades inte bara med att hålla nollan utan även få en straff i slutet av matchen på en av sina kvicka men få omställningar under matchen.

Al Sadd då? Ett lag byggt för att ta sig hela vägen i både AFC-CL och för att ta titlar hemma i Qatar. Utöver Xavi har vi riktigt vassa spelare som hans landsman Gabi, algeriske målspottaren Bounedjah, naturilaserade Pedro Miguel och qatariske ynglingen Afif. Det skulle helt enkelt vara ett totalt misslyckande om laget inte tar sig förbi semifinalen i AFC-CL.

Första matchen:

Jag skrev om förväntad matchbild i ett inlägg inför första matchen där jag betonade vikten av att stänga av kanterna och skära av inläggsmöjligheterna in mot boxen där bla Bounedjah väntar på att nicka in bollarna, samt att inte ge ytor till Xavi så han kunde hitta djupledsbollar bakom Perspolis backlinje. Båda dess punkter löste Perspolis på ett snudd på felfri sätt bla genom att låta Nourollahi punktmarkera Xavi samt att alltid ha minst två spelare kring honom så fort Al Sadd hade boll i centrala delarna av banan.

Läget i lagen:

Perspolis anno 2018 är ett lag(trupp) bestående av 13-14 spelare som mer eller mindre spelar alla matcher. Man kommer dock att ha tillbaka extrem nyttige Kamiyabinia och det kommer göra laget gott! Ett litet frågetecken för irakiske landslagsspelaren Bashar Rasan som varit hemma pga att hans mamma hastigt gick bort under landslagsuppehållet. Han är tillbaka till matchen och förhoppningsvis kan gå för 100%, men hur han mår rent mentalt är det svårt att sia om.

Al Sadd har sin förste målvakt Al Sheeb avstängd efter varningen han drog på sig i samband med Perspolis straff i första mötet. För övrigt är man ordinarie.

Båda lagen har haft en hel del spelare i väg på olika landslagssamlingar och knappt spelat några matcher under oktober. Lagen förväntas ställa upp med mer eller mindre samma elva som när man möttes i Qatar.

Matchbilden:

Vi kommer få samma matchbild som vi fick se i första mötet. Ett Al Sadd som har mycket boll och försöker rulla boll och avancera i banan för att kunna utnyttja sina toppforwards på bästa sätt och ett Perspolis som åter kommer att backa hem för att satsa på omställningar och förlita sig på att någon av Alisha, Mensha eller Alipour lyckas med att trycka in ett eller ett par mål på något av lägen som skapas.

Tolfte spelaren:

Enorma Azadi Stadium är skådeplatsen för detta stormöte. En fullsatt Azadi har plats för närmare 100.000 åskådare och vid stora matcher som denna kommer den att vara fylld flera timmar innan avspark. När det kommer till stora klubbmatcher burkar fansen från olika klubba(Esteghlal och Perspolis) gå samman mot gemensamt mål, nämligen att Iranska laget ska lyckas!

Historien har visat gång efter annan att lag som besöker Azadi för internationella matcher lämnar den sällan med poäng och ännu färre gånger med vinst. Även om Al Sadd får anses ha många rutinerade spelare och gjort ett par besök redan så kommer man troligtvis aldrig att vänja sig vid atmosfären som blir.

Speltips:

Perspolis må vara ett lag med sargat trupp men det har man varit under hela 2018 och inget nytt. Man kan spela mer avslappnat och har publiken bakom sig. Al Sadd däremot spelar med stor press och vetskapen om bortaplan samt underläge kan sätta lite griller i huvudet på spelarna om man det låser sig med game plan som laget äntrar plan med.

Jag tror Perspolis håller ihop minst lika bra som man gjorde i bortamatchen och förr eller senare gör sitt mål som innebär att man får med sig minst en poäng hem från arenan och utifrån odds som erbjuds är följande spel mest prisvärda:






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt