Speltips: Två riktigt bra felsatta odds på Erik Karlsson

NHLPlus 1/10

Tjena, vi har gått otroligt bra på denna säsongs preseason i NHL och nu snart börjar säsongen närmare bestämt den 4 Oktober för oss i Sverige och jag har nu börjat kollat på lite spel där men väntat fortfarande på mer info om målvakter, skador sen vill jag att favoriterna blir lite mer nerspelade innan jag börjar kika. Tills dess har jag kollat alla sidor igen och letat spel där bolagen verkligen gjort fel på sina långtidsspel och det som är riktigt intressant enligt mig är just spelarspecialerna.

  • Spelarspecialer

  • NHL

  • Erik Karlsson Under 74.5 Poäng @ 1.86 (1.70+)

  • NordicBet

  • Erik Karlsson Under 14.5 Mål @ 2.00 (1.70+)

  • Unibet

Vilka förutsättningar har Karlsson?

Förväntningarna på Karlsson har givetvis skruvats upp direkt när han går från bottenlaget till ett kanske top5 lag om allt vill sig riktigt bra för Sharks här. Sharks är tippade att komma etta i Pacific och ta den kanske enklaste platsen till slutspel efter topplagen Jets och Predators i Western. Man har verkligen en bra trupp i år och har egentligen inte förlorat någon bra spelare utom Tierney och jag måste erkänna att Sharks blir ruggiga i år om man dessutom får igång spelare som Labanc och Meier och får in lite secondary scoring. Lagets stora målspruta Pavelski levererade inte alls förra säsongen men då hade han dessutom en skadad handled som stoppade honom. Bra nu för Sharks att man har Evander Kane som spås få en riktigt bra säsong och gamle räven Thornton är tilbaka. Allt detta tillsammans har gjort att Sharks Totalpoängslina denna säsong ökat kraftigt senaste veckorna och det finns något jag kan hålla med om där också att det känns rimligt.

Vad som gör mig tveksam till Karlssons poänglina

Men just för Erik Karlsson så är jag dock lite tveksam till hur det verkligen ska innebära att han når 75 poäng eller mer i år. Och varför jag just nämner siffran 75 är för att två olika spelbolag satt en 74.5 lina på honom och då är det där jag får försöka landa diskussion också. I Senators där Karlsson spelade innan hade han väldigt mycket speltid och axlade en otrolig roll i PP och 5v5 samt defensiven och var om jag minns rätt ute på isen mest alla spelare i hela ligan nästan. I Sharks bör det bli lite ändring på det med tanke på att det finns en annan Norris trophy vinnare i laget och dessutom på samma position som Karlsson, och han heter Brent Burns.

Hur kommer laget ställa upp?

Om jag ska chansa lite hur dom kommer göra här så kommer dom ändå sätta Karlsson med Vlasic till att börja med och Vlasic är då den defensiva backen och sen sätta Burns med Braun som mer dynamisk duo. Detta är såklart lite positivt för Karlsson som säkert får PP1 också, men däremot tror jag vi får se en mindre speltid av honom och ett lag framför honom där hela laget levererar och inte där han måste axla rollen som poängkung direkt. Om vi tar lag som Kings, Penguins, Jackets, Capitals som alla är riktigt bra lag som också har en toppback i fin kaliber så når ingen av dessa Karlssons höjder utan håller sig lite lägre. Den enda som kan stoppa mitt argument här är Hedman som varit otrolig men även där tror jag vi får se en sänkning på honom.

Speltipset

Och dom siffrorna jag har tagit fram som jag tycker är rätt på Karlsson är en 65.5 poängslina om vi ska tvingas till en chansning här och givetvis är det svårt att värdesätta en poänglina korrekt men det är helt enkelt vad jag kommit fram till lätt räknat på en rad olika faktorer..Och det gör att Erik Karlsson U 74.5 totala poäng den här säsongen blir väldigt attraktivt att ta då vi ändå har en 9 poängs skillnad mellan mitt referensodds och oddset spelbolaget erbjuder. Sen en viktig sak att tänka på är att underspel när det gäller poäng alltid är ett föredra pga skaderisken då en 10 matcher skada/avstängning eller annat innebär vinst för spelen och om jag ska vara ärlig tror jag inte spelbolagen ens tagit med en sån faktor i sin oddssättning.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.