Speltips: Al Sadd - Perspolis : Iranska bussen?

Al sadd 1/10

Medan Champions League från Europa precis kört igång sitt mästerskap är den asiatiska motsvarigheten inne på sluttampen av sitt. Man kör nämligen med konstiga formatet kalenderår. Fråga mig inte varför men så är det trots att flera nationer vill säsongsanpassa mästerskapet istället för att den ska sträcka sig över två säsonger.

Historik:

Man är nu framme vid zon-finalerna med ytterst intressant finalmöte i den västra zonen mellan qatariska Al Sadd och iranska Perspolis. En inte allt för oväntad (semi)finalmöte mellan två just nu bästa lagen från den delen av kontinenten. Vi pratar även två lag som försökt bygga sina trupper för att ta hem hela mästerskapet. Måste erkänna att Al Sadd är de som lyckats bäst med sitt bygge medan Perspolis som hade en grym trupp för ca ett år sedan har blivit av med några av sina bästa som man inte kunnat ersätta pga. värvningsförbudet som klubben fått från FIFA och som gäller fram till nästa fönster vid årsskiftet. Vi pratar två lag med mycket talang och som börjat respektive säsong efter förväntningar och på ett bra sätt.

Lagen:

Al Sadd med Xavi i spetsen spelar i QNBStarsleague där man tampas med Al Duhail om både ligatiteln och alla övriga titlar. Tvålagsligan där alla poängtapp kan bli kostsamma då övriga lag håller långt från bra klass. Al Sadds inledning av ligan har varit som väntat med fem vinster och en oavgjord på sex första omgångarna. Man har öst in mål(31 st.) och i stort sett krossat all motstånd. Algeriske Bounedjah står för 14 av dessa medan Qatariske ungtuppen Afif målat åtta gånger. Två spelare som står för 2/3 av lagets målproduktion. Perspolis start i ligan har visserligen varit knackigare än väntad men laget är ändå med uppe i toppen och endast en poäng bakom serieledarna. Lagets defensiv har varit svårforcerad(två insläppta på åtta matcher) men man har gjort endast åtta mål framåt och faktiskt missat en hel del lägen. Detta är en kombination av parkerade bussar och oförmågan att utnyttja sina målchanser när de dykt upp och målchanser är något som man inte saknat i sina matcher. Lagen möttes redan i gruppspelet där man vann varsin match. Motsvarande möte i Qatar slutade i Al Sadds favör efter mindre bra försvarsspel av Perspolis som ledde till 3-1 i qatariernas favör.

Senaste omgång:

Al Sadd mötte i sin kvartsfinal annat iranskt lag(Esteghlal) och var faktiskt nära att tappa försprånget som man skaffat i första mötet på bortaplan. Det hela slutade 2-2 efter kvittering på tilläggstid. Ska sägas att Esteghlal hade bra press och var nära att göra 3-1 flera gånger om innan kvitteringen kom. Perspolis motsvarande möte(bortamatch i Qatar) i kvartsfinalen var mot Al Duhail och den vann qatarierna med 1-0 efter jämn match där Duhail kanske vann rättvist då man var något bättre laget.

Trolig matchbild:

Vi kan förvänta oss en tät match där Perspolis backar hem och förvarar sig och slår vakt om att få ett så bra resultat som möjligt. Al Sadd däremot är tvungna att satsa framåt för att helst vinna med ett par mål innan returmötet på mäktiga Azadi Stadium där inget lag kan känna sig säker, fråga bara Duhail! Perspolis betongförsvar kommer att försöka stänga till nämnda Affif och Bounedjah från att få lägen till avslut. Dessa spelare är nämligen mer av ”box-spelare” och avslutar gärna efter inspel från kanterna och längs med marken, för i luften kommer qatarierna inte att ha mycket att sätta emot även om Bounedjah är giftig spelare även där. Att stänga till kanterna från inspel samt att ha en ryggsäck på Xavi så han inte kan lägga sina bollar i djupet blir lagets primära och viktigaste uppgift. Kan Perspolis stänga ytorna centralt på plan och skärma av anfallarna är mycket vunnet för laget. Al Sadds absoluta svagaste punkt är lagets försvars och målvaktsspel. Man släpper in en hel del billiga mål mot bättre motstånd och här gäller för Perspolis att utnyttja lägen som dyker upp. Man får helt enkelt titta på hur Esteghlal gjorde och mer eller mindre kopiera detta.

Speltips:

Utifrån förväntad matchbild och lagens styrkor respektive svagheter tror jag på en tight tillställning där Perspolis tom skulle kunna vinna matchen med maximalt utdelning men mest troliga är ett oavgjort resultat. Jag garderar mig själv lite genom att välja det något högre handikappet ifall det skulle bli förlust med ett mål. Ett eventuellt förlust lär isf inte bli större än ett målsmarginal eftersom Persplis lär vara nöjda med det också då man vet om sin styrka på hemmaplan med 100.000 åskådare som backar upp laget. Den som vill prova spel med lite högre odds kan ta antigen +0,75 eller tom +0,5 men utgångsspelet är som följer:

Speltips i matchen:

Perspolis +1 @ 1.65 hos bet365






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.