Vinst på gårdagens bloggspel när SJK Akatemia gjorde jobbet mot VIFK och vann med 4-1. Trevlig avslutning igår på juli månad när dom övriga spelen också hittade hem och det blev ca. +10 u under dagen. Ny månad och fortsätter att jobba vidare. Idag har vi bara en match i Kakkonen, en match i Naisten Liiga och en del matcher från Kolmonen. Har valt att i dagens bloggspel stanna kvar i Kakkonen och tar fokus på följande match.

Närpes Kraft – TPV spelstopp 01.08.2018 kl. 18:00

I dagens enda Kakkonen match som är en match i Grupp C möter elfte placerade hemmalaget Närpes Kraft 5:e placerade TPV på Mosedal i Närpes.

Hemmalaget Kraft har haft en tung första halva av säsongen i årets Kakkonen, när man för tillfället ligger näst sist i tabellen och riskerar nedflyttning till Kolmonen. Från sina 13 spelade matcher har man 4 vinster och 9 förluster med målskillnaden 16-35. På hemmaplan har man från 7 matcher 2 vinster och 5 förluster med målskillnaden 11-18. Formen för tillfället är inte något vidare bra på laget när man har förlorat sina 3 senaste matcher och släppt in hela 15 mål i dom matcherna. På hemmaplan har man från sina 4 senaste matcher 3 förluster och 1 vinst som kom mot seriens svagaste lag TP-47. Det stora problemet i år för Kraft har varit att man har varit defensivt alltför svaga, när man är det lag i serien som släppt in flest mål såhär långt. Offensivt har man en hel del duktiga spelare, men släpper man i snitt in 2.69 mål per match så blir det svårt att vinna sina matcher. I helgen förlorade man hemma mot Tampere United med 4-2 i en viktig match, då Tampere United för tillfället är det lag som befinner sig ovanför nedflyttningsstrecket och har 3 poäng mera än Kraft.

TPV som har som målsättning att ta steget upp till Ykkönen denna säsong, har inte haft sett till målsättningen en alltför lyckad säsong. Man har från sina 12 spelade matcher 7 vinster, 2 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 21-11. För tillfället har man 9 poäng upp till serieledande GBK men man har spelat två matcher mindre, så hoppet lever ännu om avancemang. På bortaplan har man från sina 6 spelade matcher 3 vinster och 3 förluster med målskillnaden 8-8. Oroväckande är att man har förlorat sina 3 senaste bortamatcher, låt säga att två av förlusterna har varit mot GBK och SJK Akatemia som är dom starkare lagen i gruppen. Mest oroväckande är kanske senaste bortaförlusten med 3-1 mot PK-37, ett lag som man skall klara av att vinna över om man vill spela fotboll en division högre upp nästa säsong. Styrkan hos TPV är att man har en stark defensiv och en av seriens bästa målvakter i Tuomas Karjanlahti. För tillfället är man det lag som har släppt in minst mål i serien med sina 11 insläppta mål på 12 matcher. Till dagens match kommer man med några avbräck när man saknar försvararen Juho Mattila, mittfältaren Jesse Oksanen och anfallaren Mohamed Koroma. Som tur är så har man en bra bredd på truppen och skall klara av att ersätta dessa spelare som saknas på ett bra sätt.

Vi har idag två lag emot varandra som är i stort behov av 3 poäng, hemmalaget Kraft för att börja sin vandring till rätt sida om nedflyttningsstrecket och TPV om man vill hålla sin dröm om spel i Ykkönen vid liv. Även om TPV har förlorat sina 3 senaste bortamatcher och saknar 3 st spelare idag så tycker jag att det i grunden skiljer så pass mycket till deras fördel att man skall vid en normal prestation klara av att ta hem alla 3 poängen till Tammerfors idag mot seriens defensivt svagaste lag. Tyvärr så sov jag lite väl länge idag och missade AH oddsen på matchen när AH -1.0 på TPV öppnade runt 2.00. Väljer då istället att spela TPV vinst till oddset 1.55 med 4/5 u hos Coolbet. Vill man ha högre odds kan man också spela TPV -1.25 AH till ca 2 i odds hos Kambi bolagen.

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka