Speltips: Fortsatt fritt fall för PS Kemi när man ställs mot FC Honka på hemmaplan

Gårdagens bloggspel slutade i en förlust när Ilves förlorade med 1-0 hemma mot Slavia Sofia i Europa League kvalet. Idag fredag har vi inga matcher som spelas här i Finland i serierna Veikkausliiga – Kolmonen. Har då istället valt att ta fokus på en av lördagens matcher som jag tror mig ha funnit ett bra spel i.

PS Kemi – FC Honka spelstopp 14.07.2018 kl. 18:00

Under lördag kväll, direkt efter bronsmatchen i fotbolls VM, skall det spelas 3 matcher i Veikkausliiga. Seriejumbon PS Kemi som efter 18 spelade matcher har 3 vinster, 2 oavgjorda och 13 förluster med målskillnaden 17-33 får 5:e placerade FC Honka som efter 18 matcher har 7 vinster, 8 oavgjorda och 3 förluster med målskillnaden 28-22 på besök till Sauvosaaren urheilupuisto.

PS Kemis säsong såhär långt har varit allt annat än lyckad när man parkerar på sista plats i Veikkausliiga och med 4 poäng upp till IFK Mariehamn som för tillfället ligger på en kvalplats. Laget förlorade förra lördagen sin viktiga bortamatch mot bottenkonkurrenten TPS med 3-2. Frågan är om PS Kemi kommer ens att klara av att bjuda upp till strid längre för att förnya sitt kontrakt. Hela året har varit minst sagt turbulent för PS Kemis del, som inleddes med att plockade in runt 20 nya spelare under försäsongen. Dom senaste veckorna har dock varit något utöver det vanliga för PS Kemis del. Den sista juni gav man sparken åt lagets huvudtränare Jari Åhman och ersatte honom med David Hannah och till hans hjälp tog man in Jordan Tait. Herr Tait trivdes dock inte direkt länge i Kemi och har redan dragit tillbaka till Skottland. Den 8 juli hände det igen hos PS Kemi när man den dagen sålde lagets förste målvakt och klart viktigaste spelare Oskari Forsman till FC Lahti. Detta har lett till att man för tillfället har en målvakt i Mikko Vilmunen, som enligt mig inte är längre en vinnande målvakt i Veikkausliiga. Nästa veckas måndag är det tänkta att man skall offentliggöra en ny reservmålvakt åt laget. Igår torsdag blev det sen dags för näste spelare att söka sig till en ny klubb när lagkaptenen och försvararen Julian Guevara flyttade till FC Inter. Samtidigt gjorde man dock klart med en ny försvarare i franske mittbacken Jean-Felix Somay Moyengo Somy samt en 17-årig offensiv mittfältare när Luiyi Laguerre flyttades upp från reservlaget. Ännu i skrivande stund är det oklart om PS Kemi kommer att hinna få Somys speltillstånd klart till morgondagens hemmamatch mot FC Honka.

Formen hos PS Kemi är inte direkt heller något som man kan skryta över, då laget har förlorat sina 5 senaste matcher. På hemmaplan i år har man från 9 spelade matcher 1 vinst, 2 oavgjorda och 6 förluster med målskillnaden 8-15. PS Kemi har den senaste tiden haft också en hel del spelare på skadelistan och man åkte t.ex. till sina två bortamatcher i förra veckan med en trupp på 16 spelare. Till matchen mot FC Honka kommer man att åtminstone att få klara sig utan försvararen Kristian Heinolainen som blev uttagen till Finlands U19 trupp och hemma EM som inleds inkommande måndag. Man har också en hel del frågetecken för diverse spelare och deras spelskick. Så inte direkt någon optimal uppladdning inför matchen som man har framför sig.

Om PS Kemi har haft en turbulent säsong så kan inte samma sak sägas om FC Honka som är ett av årets största utropstecken och har en fin och lugn harmoni och stämning i truppen. Man åkte i förra omgången på en 1-0 förlust hemma mot VPS i en match som man med lite mera tur och bättre skärpa i avsluten borde ha lyckats med att ta minst 1 poäng. Före den matchen hann man med att spela 7 matcher i rad utan förlust i Veikkausliiga. Honka har för att vara nykomlingar ett slagkraftigt lag till sitt förfogande och förstärkte laget nyligen med två nygamla spelare när försvararen Henri Aalto och mittfältaren Armend Kabashi återvänder till Honka efter att ha spelat fotboll i Tyskland dom senaste åren. Honka kan åka till Kemi med en slagkraftig trupp när man inte har några nya skador i laget. Honka har överlag såhär långt in på säsongen haft bra tur med skador som man lyckats i det stora hela undvika på sina nyckelspelare. Egentligen det enda ”bakslaget” man åkte på var när tilltänkte målskytten Masar Ömer skadade sig precis före säsongsinledningen. På grund av Ömers skada så blev man att i sista stund värva in Macoumba Kandji, en spelare som har visat sig att vara en av Veikkausliigas bäste spealre såhär långt in i säsongen och är i mitt tycke den största enskilda orsaken till att Honka går emot en så bra säsong som man gör för tillfället.

Vi har alltså i denna match ett hemmalag som är i fritt fall för tillfället, eller har mer eller mindre varit det hela året och som har tappat två viktiga defensiva spelare och kommer till spel utan en viktig defensiv spelare mot ett bortalag som har övertygat under hela säsongen och spelat en fin och bra fotboll. För mig skall FC Honka vara rätt klara favoriter i denna match, om man komma upp till samma spel som man visat upp under den senaste månaden. Mitt spel i matchen kommer att vara FC Honka vinst till oddset 1.73 med 4/5 u hos William Hill. Vill man ha högre odds så funkar också diverse AH på Honka, dock så har majoriteten av Kemis förluster såhär långt varit med uddamålet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt