I gårdagens inlägg ifrågasatte jag hurvida bolagen hade rätt favoriter eller ej i Esteghlals match. Nu på morgonen kan man se att oddsen är nästan helt jämna och jag tror faktiskt att innan avspark kommer vi få se Esteghlal som knappa favoriter!

Idag tar vi närmare titt på matchen PerspolisAl-Sadd i AFC-CL grupp A. En match där äran och gruppsegern står på spel. Förutom detta finns det ytterligare en faktor som gör det hela mer intressant, nämligen att Perspolis under inga omständigheter vill stöta på saudiska Al-Ahli i slutspelet och detta är något man kommer att utstå om laget slutar på andra plats i gruppen, om inte Al-Ahli förlorar sin match under morgondagen med mer än ett mål. Ett ev. möte lagen emellan skulle innebära spel på neutral mark och detta är något som Perspolis vill undvika till varje pris. Man vill inte gå miste om att spela inför 100000 på hemmaplan, för inte tala om intäktsbortfallet det skulle innebära för klubben.

Båda lagen är färdiga med respektive ligaspel. Al-Sadd slutade på andra plats i den qatariska ligan medan Perspolis har säkrat ligaguldet i Iran och kan vila spelare i återstående två matcherna. Lagen kommer att ställa upp med för dagen bästa möjliga lag.

Qatariska lag är regel väldigt bortasvaga och brukar ha stora problem när man är på besök i Iran. Den här gången är det inget undantag och stora frågan är hur länge man lyckas stå emot både Perspolis och publik. Vill det sig riktigt illa för laget kan det bli flera mål bakåt men jag tror ändå att det resultatmässigt kan bli jämn match men att Perspolis drar längsta strået när domaren blåser av.

På tal om domare, matchen kommer att dömas av en i sammanhanget ung och orutinerad herre från Sri Lanka. Jag är tämligen övertygad om att vår vän inte kommer att palla för trycket som det lär bli och eventuellt kan vara något hemmabetonat i sina beslut.

Spel i matchen: Perspolis -0,5 @ 1.73 hos SBObet

 

Gruppens andra match mellan Al-Wasl och Nasaf Qarshi är helt betydelselös och gäller inte något alls mer än äran för lagen. Båda lagen kommer att vila spelare och lufta en del reserver. Nasaf är normalt ett svagt bortalag och har mycket svårt för att hävda sig på resande fot.  Al-Wasl däremot är ett offensivt lagt lag med ett försvar som inte riktigt håller klass alla gånger. Den här matchen kan sluta hur som helst och inget som man bör röra vid pre-spel.

Spel i matchen: Avslag!

Alla rekar
Persepolis FC -0.50
2018-04-16 17:00
Persepolis FC - Al-Sadd Club
5.00 u
3.65 u
Ett inlägg av
Abay Abay

Senaste speltips från AFC Champions League

Alla speltips från AFC Champions League
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord