Speltips: Svår säsong väntar för TPS

Onsdagens två gissningar gick helt bra när både Finlands B damlandslag och Finlands U19 damlandslag vann sina matcher och vi gick för första gången denna säsong över +100 U. Förhoppningsvis kan vi fortsätta med den fina formen. Fortsätter bloggandet kring långtidsspelen i Veikkausliiga som inleds nu under helgen.

Veikkausliiga To Finish Last spelstopp 07.04.2018 kl. 14:00

Vilket lag kommer efter denna säsong att få ta steget ner till Ykkönen? Ser man på oddsen spelbolagen erbjuder för tillfället så tycks alla vara eniga om att PS Kemi är det lag som kommer att sluta sist i årets Veikkausliiga, när man får ett odds runt 1.35 – 1.50 på PS Kemi åker ut. Håller med om att PS Kemi skall vara en av favoriterna att åka ut ur serien, men så stora favoriter som oddset visar tycker jag man inte skall vara. PS Kemi har nu sista veckorna gjort några bra nyförvärv som bör förstärka laget ytterligare, vilket enligt mig ökar deras chanser att undvika en sista plats i tabellen. Väljer att flytta istället över fokus till en av säsongens nykomlingar, som jag tycker ligger i riskzonen för att sluta på en sista plats.

TPS tog steget upp till Veikkausliiga efter att man lyckades spela 1 – 1 borta mot FC Honka i den sista matchen förra säsongen, vilket samtidigt betydde att man Ykkönen med 3 poäng före FC Honka. TPS styrka förra säsongen var att man hade en bra defensiv, vilket 14 insläppta mål på 27 matcher är ett ypperligt bevis på. Man lyckades förra säsongen gång på gång stäng ut motståndarna och göra målen som krävdes för att vinna sina matcher. En annan styrka i TPS förra säsongen var att truppen man hade till sitt förfogande hade spelat flera säsonger tillsammans, vilket ledde till att spelarna kände bra till varandras styrkor. Truppen i sig var inte så värst stor förra säsongen, då man använde sig av endast 21 spelare förra säsongen, av dessa spelare så inledde 5 stycken högst en match i öppningselvan förra säsongen.

Ser man på årets TPS så har man fortfarande en liten trupp till sitt förfogande, vilket jag tror kan ställa till problem för laget när man i år får spela 6 matcher mera än vad man gjorde förra säsongen. Åker man ännu på avstängningar eller skador i laget så får man svårt att rotera bland spelarna när matcherna duggar tätt. Truppen i sig är rätt så lik den trupp som man använde sig av förra säsongen. Man har tappat två viktiga spelare från förra årets trupp när Ilari Mettälä flyttade över till Ilves och anfallsikonen Mikko Hyyrynen valde att avsluta sin fotbollskarriär. Speciellt det att man tappade Hyyrynen är ett stort avbräck, då han hade hunnit samla på sig en hel del med rutin från Veikkausliiga (312 matcher och 73 mål).

Ser vi på dom nya spelarna i TPS inför säsongen så har man plockat in följande:

Miika Mujuen, målvakt från FC Lahti

Antto Tapainen, försvarare från JJK

Tomas Hradecky, mittfältare från SJK

Elias Ahde, anfallare från SJK

Aleksi Ristola, anfallare från HIFK

Drago Milovic, anfallare från Amkar Perm

Ben McKendry, mittfältare från Vancouver Whitecaps

Av nyförvärven var speciellt Hradecky tänkt som en profilvärvning och samtidigt få ett stort ansvar på mittfältet i TPS. Tyvärr för TPS del så blev Hradecky långtidsskadad två veckor efter att man värvade honom, när han slet av akillessenan. Före Hradeckys skada hade man som avsikt att värva in endast en anfallare till, men blev nu tvungna att plocka in också mittfältaren McKendry. TPS har en stram budget som man jobbar med, så har svårt att se att man kommer att göra några stora värvningar under årets säsong. I det offensiva spelet ligger en stor del av ansvaret på nye anfallaren Milovic som blev klar för laget för några veckor sedan.

Ser vi på TPS resultat under försäsongen och i finska cupen så har styrkorna fortfarande varit i det defensiva spelet. Under 5 gruppspelsmatcher i cupen så släppte man in endast 2 mål, stora problemet under cupspelet var sen i det offensiva spelet när man lyckades göra bara 3 mål på sina 5 matcher. Frågan är hur bra man kommer att lyckas i offensiven under säsongen när man möter hårdare motstånd än vad man gjorde i finska cupen. Lyckas inte Milovic med att hitta målen, så ligger ett stort ansvar på unge Onni Valakari och anfallarna Elias Ahde & Aleksi Ristola. Valakari tror jag har potential till att blomma ut till en bra fotbollsspelare, medan jag däremot ställer mig frågande till om Ahde och/eller Ristola har det som krävs för att avgöra flera jämna matcher till lagets fördel.

Tycker det finns en hel del frågetecken med TPS och hur bra deras tunna material kommer av att klara påfrestningarna som kommer från att spela i Veikkausliiga. Materialet som man har till sitt förfogande är rätt så orutinerat när det kommer till att ha spela i Veikkausliiga. För tillfället finns det i truppen bara 6 spelare som har gjort över 60 matcher i Veikkausliiga under sin karriär. Hur bra reagerar spelarna om man inleder säsongen med att förlora några matcher i rad, när man under dom senaste säsongerna i Ykkönen har hela tiden varit ett topplag? Vad händer om man åker på flera skador samtidigt, har man möjligheter och resurser att förstärka laget under säsongen? För tillfället är NordicBet det bolag som erbjuder lägsta odds på att TPS kommer att åka ut, när man erbjuder ett odds på 3.00. Tycker Coolbet i sin tur ser lite väl optimistiskt på TPS chanser att hållas kvar i serien när man får ett odds på 5.50 att dom skall sluta sista. Mitt spel kommer att vara TPS To Finish Last till oddset 5.50 med 2.5/5 u hos Coolbet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.