Speltips: Ilves inleder Naisten Liiga med en vinst

Sakta men säkert börjar seriespelen komma igång här borta i Finland och först ut är damerna som inleder Naisten Liiga nu inkommande helg. Har valt att ta en närmare blick på en av matcherna, var jag tror mig ha hittat ett intressant spel.

Ilves damer – TPS damer spelstopp 24.03.2018 12:30

Ilves som säsongen 2017 slutade på en 5:e plats i Naisten Liiga får TPS på besök till en match som kommer att spelas inomhus i Pirkkahalli. TPS har gjort bra ifrån sig under dom två senaste säsongerna, säsongen 2016 slutade man på en andra plats och säsongen 2017 slutade man på en 4:e plats. Man var förra säsongen ytterst nära att sluta på en tredje plats före HJK som man mötte i den sista matchen. Den matchen saknade inte direkt dramatik när HJK kunde kvittera till 1 – 1 efter 87 minuter och göra vinstmålet i 90 + 1, vilket samtidigt betydde att man klättrade förbi TPS i tabellen och fick en bronsmedalj.

Ilves som tränas av Ville Väisänen har som målsättning att knipa en plats i övre slutserien (de 6 bästa lagen kvalificerar sig dit) och samtidigt utveckla sitt spel från förra säsongen. Anser att Ilves skall ha mera än goda chanser att nå sin målsättning. Håller dom som ett av dom bättre lagen i serien, efter dom 3 stora lagen från huvudstadsregionen (HJJK, FC Honka och PK-35). I det stora hela så var man nöjda med det som man presterade under förra säsongen. Förberedelserna inför denna säsong har gått klart bättre för laget än för ett år sedan. Förra året tog Väisänen över tränaransvaret i laget endast några veckor före seriestarten, nu igen har han fått förbereda laget under hela försäsongen. Ilves har lyckats med att värva in en hel del med intressant spelare under vintern som förstärker deras trupp, när man har skrivit kontrakt med följande spelare:

Erika Winter (Pallokissat)

Iida Laakkonen (Pallokissat)

Oona Ketola (ONS)

Marjukka Mikkonen (Åland United)

Selina Mustajoki (PK-35)

TPS har som sagt dom senaste säsongerna gjort bra ifrån sig i Naisten Liiga och kunnat utmana dom 3 starka lagen här i Finland. Nu har det dock stormat en hel del i TPS vilket gör att förutsättningarna inför den kommande säsongen inte är dom mest optimala. Vi kan börja med tränarfrågan som har väkt en hel del med uppståndelse här i Finland. I november skrev man ett ettårigt kontrakt med 32-årige Tomi Ruuhikorpi. Den 3 mars gick man ut med att man har gett sparken åt nämnde Ruuhikorpi och som orsak sa man att lagets spel inte har utvecklats så som man önskade sig under försäsongen. Ruuhikorpi kom som en orutinerad tränare till TPS, då han tidigare hade fungerat som juniorlagstränare för killar på ca. 15 år. Två veckor senare gick man ut med att man kommer att dela på ansvaret som huvudtränare mellan tre personer när Timo Saari, Joonas Laurikainen och Juha Reini tar sig an att leda laget under säsongen 2018.

Ser vi sen på spelarsidan hos TPS så är man det laget i serien som under vintern har tappat mest ordinarie spelare, när följande spelare har flyttat till andra klubblag:

Julia Tunturi (Eskilstuna United, 16 matcher 5 mål)

Ria Öling (Bröndby, 11 matcher 12 mål)

Jutta Rantala (FC Honka, 22 matcher 14 mål)

Hanna Ruohomaa (HJK, 21 matcher 14 mål)

Elli Pikkujämsä (FC Honka, 21 matcher 5 mål)

Dessa spelar som försvann stod för total 50 av dom 62 målen som TPS gjorde under förra säsongen. Så den stora frågan är nu hur man skall klara av att ersätta dom spelarna i seriespelet? TPS har gjort klart med en del nyförvärv, men ingen av dom håller i min mening samma klass som spelarna som man tappade. Den kändaste spelaren som man har värvat är Riikka Ketoja som flyttar över till TPS från Sunnanå SK som hon representerat dom två senaste säsongerna. Före det så hann hon med att spela 133 matcher i Naisten Liiga i vilka hon gjorde 11 mål. Gör TPS en optimal säsong så tror jag att TPS kan ha möjligheter att knipa en plats bland dom 6 bästa lagen. Tror att TPS tillsammans med Åland United och Pallokissat kommer att vara dom övriga två lagen som gör upp om platserna efter HJK, FC Honka, PK-35 och Ilves.

Lagen möttes förra veckans lördag i en träningsmatch, som också spelades i Pirkkahalli, som Ilves vann med 3 – 1. Tycker att om vi jämför båda lagen mellan varandra så skall Ilves ha mera än goda möjligheter att upprepa segern från förra lördagen i årets öppningsomgång. Tyvärr hann oddset på en rak Ilves seger sjunka en del före jag hann med att skriva inlägget, men tycker att nuvarande odds ännu är spelbart. Mitt spel i denna match kommer att vara Ilves att vinna till oddset 1.70 med 3/5 u hos Unibet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt