Senaste bloggspelet på PS Kemi slutade i en förlust när man spelade 2-2 i söndags borta mot MuSa. Tyvärr så var PS Kemis första halvlek en av dom sämsta som jag sett av ett lag i Finland. Hjälpte inte så mycket att dom spelade upp sig i andra halvlek och lyckades fixa ett oavgjort resultat. Blickar fram mot veckoslutets Finska cup omgångar och tar fokus på en match som spelas under lördagen

AC Oulu – KuPS spelstopp 13:00

AC Oulu som håller till i Ykkönen får Veikkausliiga laget KuPS på besök till Arina Areena i Uleåborg. AC Oulu har hunnit med att spela 2 matcher i årets finska cup när man inledde med att vinna med 4-3 borta mot AC Kajaani för att sedan spela oavgjort 1-1 mot RoPS förra veckans fredag på hemmaplan. KuPS har igen hunnit spela 3 matcher och stått för lika många vinster, 5-2 hemma mot MuSa, 3-1 borta mot PS Kemi och 6-1 hemma mot AC Kajaani.

AC Oulu går in i en ny era då Mika Lähderinne tog över som tränare i laget efter Rauno Ojanen, som hade tränat laget från 2012. Lähderinne har fått till sitt förfogande en trupp som man skall ha goda förutsättningar att klara sig bra med i årets Ykkönen. Håller för tillfället AC Oulu som ett av dom bättre lagen i årets Ykkönen tillsammans med KPV, JJK och HIFK. Man har för tillfället gjort klart med 8 nyförvärv:

Topi Järvi, OTP
Tommi Lindholm, MiPK
Toni Tahvanainen, JJK
Aleksi Gullsten, PS Kemi
Lassi Nurmos, PS Kemi
Felix Orishani, OPS
Driton Shala, KTP
Ilari Koljonen, SalPa


Av nyförvärven är Gullsten och Nurmos dom två intressantaste spelarna enligt mig. Nurmos gör comeback i AC Oulu efter att förra säsongen ha spelat med PS Kemi i Veikkausliiga. Trots sin unga ålder (23 år) har Nurmos hunnit med att bli lite av en klubblegend i AC Oulu. Före flytten till PS Kemi var Nurmos lagkapten för AC Oulu och hann med att spela 114 matcher för laget. Att Nurmos valde att flytta tillbaka till AC Oulu får man tacka lagets fans för. Fansen startade en kampanj i början av året var man sökte efter sponsorer som kunde stå för Nurmos lön och när man lyckades göra det så kunde AC Oulu värva honom.

På minussidan från förra årets trupp har AC Oulu tappat följande spelare:

Eero-Matti Auvinen, VPS
Titi Essomba, OPS
Akseli Kalermo, VPS
Tuomas Mustonen, HIFK
Matias Lindfors, KTP
David Ramadingaye
Johannes Wentin

AC Oulu har sett bra ut i sina två matcher som man har hunnit med att spela i årets finska cup. I matchen mot RoPS som slutade 1-1 så lyckades man skapa en hel del chanser och kunde med lite bättre tur haft möjligheter att vinna matchen. I anfallet har man ett bra anfallspar i Alvarado Morin och Aleksi Gullsten, båda spelarna stod för två mål var i matchen mot AC Kajaani som man vann med 4-3.

KuPS har sett bra ut i sina cupmatcher såhär långt in i säsongen, med dom 9 poängen som man har tagit från sina 3 matcher bör man vara mera eller mindre klara för att kvalificera sig från gruppspelet, man kommer ännu efter AC Oulu matchen att möta RoPS på hemmaplan. Har skrivit tidigare några inlägg om KuPS så börjar inte nu räkna upp så värst mycket info om deras spelartrupp. Man har i cupspelet gett förtroende åt en del unga spelare som har gjort bra ifrån sig i sina matcher. Om man vill hitta något negativt från deras säsong såhär långt in på säsongen så har man defensivt släppt till lite för mycket chanser i det defensiva spelet, vilket har lett till att man har släppt in minst 1 mål i varje match.

Tycker det finns en del intressant spel i denna match. Mitt huvudspel kommer att vara AC Oulu över 0.5 mål till oddset 1.72 med 3/5 u hos Unibet. Om AC Oulu kan fortsätta med att skapa chanser som man gjorde mot både AC Kajaani samt RoPS så förväntar jag mig att man skall lyckas med att trycka in minst en boll i matchen mot KuPS. Övriga två spel kommer sen att vara mera av graden stora chansningar, men tycker att det finns värde i oddsen så kan inte motstå frestelsen. Vid en lyckad dag tycker jag att AC Oulu skall ha möjlighet att lösa minst ett oavgjort resultat och väljer att spela AC Oulu 1X till oddset 4.70 med 1.5/5 u hos Unibet, dessutom kan jag inte motstå oddset på en AC Oulu vinst som ligger på hela 14.00 hos Unibet och plockar det med 1/5 u. Även om KuPS är och skall vara favoriter i matchen så skall man inte vara så stora favoriter som oddsen visar. Vill ännu poängtera att dom två sista spelen inte är spel som man satsar sin egendom på.

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka