Speltips: The time has come

Tja!

Bettingen har gått väldigt bra dem senaste veckorna och bloggen är uppe i tre raka vinster. Det är kul när saker går vägen och det är kanske inte är så konstigt nu när jag flyttat fokus till det som kommer att vara dem ligorna där 95% av mina prespel kommer att tas, chilenska och mexikanska. När det kommer till liven så kommer det att finnas lite mer variation när det väl blir läge, men räkna med att det blir sparsamt med spel från dem andra ligorna.

Sao Paulo youth cup gav inte alls den utdelningen man hade hoppats på utan det blev istället rejält minus. Tufft att behöva börja ytterligare ett år med dåliga resultat. Positivt är att det gått väldigt bra sedan det sista Copinhaspelet placerats. 22 spel, 135.35% ROI och 22.80U upp sedan den 26/1. Det har alltså varit en riktigt fint period sedan dess. Kul också att den chilenska fotbollen har börjat leverera sedan dag 1. Förhoppningsvis kan dessa justeringar föa sifforna tillbaka till det de en gång varit. Natten tisdag till onsdag har vi ett högintressant möte i Copa Libertadores, ett möte som jag räknat ner dagarna till om vi säger så. Så let's get in to it.

Melgar - Santiago Wanderers - Copa Libertadores

Avspark: Onsdag 7 Februari 01:30

Förra veckan tillägnade jag ett blogginlägg till den första matchen i detta dubbelmöte. Santiago Wanderers överskattades rätt så enormt av spelbolagen vilket innebar en mycket givmild lina på peruanerna (+0.75).

Den matchen i sig var relativt jämn när det handlade om skapade chanser. Jag är däremot ganska säker på att Wanderers hade haft betydligt svårare för att skapa något om det inte vore så att de lyckats näta med sitt första avslut redan i den andra minuten. Det tidiga 1-0 målet gav Wanderers den perfekta matchbilden under första halvlek där det inte krävdes speciellt mkt kreativitet från deras sida för att kunna utnyttja dem stora ytorna som Melgar lämnade bakom sig. När Bernardo Cuesta sedan lyckades kvittera strax innan halvtid så övergick den böljande matchen till att befinna sig i limbo. Chanserna var inte många bortsett från en, och vilken chans det var dessutom. Målskytten Cuesta fick nämligen ett inspel i höjd med straffområdet, helt sopren så missar han bollen när han skall avsluta och chansen rann ut i sanden. Synd! Men kanske var det lika bra, för nu har vi ett trevligare utgångsläge inför returmatchen sett ur ett bettingperspektiv :)

Cuesta som jag just nämnt var en av spelarna som jag lyfte fram i blogginlägget. Han är åter tillbaka i Melgar efter 2 ganska slätstrukna säsonger i Colombia och Chile. Men som jag även sa då så är det ingenting som oroar mig. Cuesta är fortfarande superviktig för Melgars offensiv och har ett löjligt bra målfacit i Melgartröjan. Han trivs med att vara tillbaka vilket han inte minst visat med ett par försäsongsmål och kvitteringen i den första matchen.

För att inte upprepa mig allt för mycket gentemot det förra inlägget så kan jag dra dem viktiga punkterna lite kortfattat. Santiago Wanderers kvalificerade sig till Copa Libertadores tack vare att de vann chilenska cupen. De gjode det samtidigt som de också blev nedflyttade från högstadivisionen, vilket måste vara rätt så one of a kind. Självklart tappade de i och med det viktiga spelare med mycket erfarenhet från den högstadivisionen. Om nyförvärven kändes på pappret rätt avslagna inför så har de knappast gjort det bättre via sina prestationer på plan. Som det ser ut just nu så är Wanderers ett betydligt svagare lag än vad de va ifjol, och då räckte alltså truppen till nedflyttning.

Chilenarna har dessutom haft en otroligt tuff säsongsinledning med ett intensivt schema och tuffa motståndare. Eller vad sägs om Supercupen mot Colo Colo, hemmamatch i Copa L mot Melgar, bortamatch mot San Marcos hööögst upp i norra Chile (22h med bil) och nu så returmatchen på bortaplan mot Peru på mindre än 1.5 vecka, DIREKT efter försäsongen? Tränaren Nicolas Cordova roterade på ett par platser i den senaste bortamatchen mot San Marcos, men det var ändå den större delen av ordinarie elvan som fick speltid den matchen.

Melgar är tvärtemot Wanderers ett topplag i den inhemska ligan. De har förstärkt på många positioner och har en helt annan målsättning än Wanderers, vars huvudfokus ligger i att ta sig tillbaka upp till den högstadivisionen.

Oddset på spelet har droppat rejält under dagen, folk har varit väääldigt snabba här. Och inte är det speciellt konstigt heller då asiaterna släppte Melgar -0.75 till över 2x smeten. Efter det största raset så har oddset börjat gå upp igen och jag väljer att publicera detta inlägg nu då jag fortfarande ser mycket värde i det. Vill ni läsa ännu mer om dessa lag så kan ni ta er en titt på följande inlägg. Jag vill också påminna er om att Cordova sa direkt efter 1-1 i det första mötet att detta var den bästa matchen Wanderers gjort under honom, vilket säger otroligt mycket om vart dessa lag bör stå i förhållande till varandra.

Melgar -0.75 blir spelet och det tas till 1.83 hos Pinnacle med 4.5U (1.5x flat). Det kan va så att oddset fortsätter att stiga en aning med tanke på hur fort och mycket det gått ner already, men nuvarande odds är fortfarande väldigt bra i mitt tycke, fyller eventuellt på om marknaden fortsätter att överskatta Wanderers och oddset fortsätter att stiga. Jag hade t.om kunnat tänka mig att plocka -1 till lite mer än 2x smeten om det hade släppts där omkring.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.