Hallå!

Formen är tillbaka efter den lilla dippen. April går fortsatt urstark och ser fram emot att summera månaden vid månadsskiftet. Mars och april har gjort kassan väldigt gott och uppförsbacken som byggdes upp i januari-februari är äntligen besegrad. Den här veckans program är fullspäckad med en massa goa matcher. Copa do Brasilien, Chilenska cupen, Copa Libertadores, Concachampions... Ja, listan kan göras väldigt lång! Först ut har vi en match i Copa Libertadores, så let's go!

Atlético Tucuman - The Strongest

Avspark: Torsdag 26 april 00:15

Snacka om getingbo det blivit i kampen om andraplatsen i Grupp C när vi kommit halvvägs igenom.


Med 3 på förhand ganska jämnbra lag + 1 av kontinentens starkaste hemmalag var det förvisso ganska givet att det skulle bli en jämn kamp om slutspelsplatserna. Därför är Libertads 3-0-0 rätt så överraskande då de knappast sticker ut från resterande lag i gruppen. 

Hemmalaget Atletico Tucuman är en argentinsk klubb som sällan varit på den stora scenen. De har sammanlagt endast 14 säsonger i den argentinska högstaligan, varav endast 5 sedan 1985 och de deltar i år för andra året på raken, och andra gången någonsin, i Sydamerikas finaste klubblagsturnering. Ifjol åkte de ut redan i gruppspelet efter att ha varit ytterst nära att knipa andraplatsen istället för bolivianska Wisltermann, fjolårets överraskningslag i Copa Libertadores, men det usla bortaspelet ställde till det. Framför sina fanatiska fans, som gjorde sitt bästa för att få Atletico Tucuman att se ut som vilket valfritt argentinskt publiklag som helst, var Atletico Tucuman i mitt tycke outstanding där de slog både colombianska Junior och uruguayanska storklubben Peñarol med en positiv och rolig anfallsfotboll, vilket är ganska otypisk den argentinska fotbollen som allt för ofta är mer taktisk och resultatinriktad än underhållande. Är det någonting man kan klaga på så är det att de ibland tenderar att vara lite ineffektiva.
Atletico Tucuman har gjort ett OK år hittill även om de rent kvalitémässigt förtjänar att ligga högre upp i den inhemska tabellen. En stor anledning till den dåliga tabellplacering är givetvis deltagandet i Copa Libertadores. Det är oftast endast dem sydamerikanska storklubbarna med stora trupper som klarar av att slåss på flera fronter. Men väl i Copa Libertadores tycker jag att laget lyft sig och presterat en bra fotboll trots att resultaten inte gått deras väg förrän i den senaste matchen, en otroligt svår sådan som man vann med 1-2 borta mot The Strongest i Bolivia på 3600 meters höjd. 

Just nämnda The Strongest står för motståndet även denna vecka. The Strongest gick jag igenom för ett par veckor sedan. De har tappat flertalet nyckelspelare där Chumacero är det absolut tyngsta tappet. Klubbikonen Pablo Escobar är fortsatt kvar men åldern börjar ta ut sin rätt. Chumacero och Pablo Escobar har varit The Strongest absolut bästa spelare under dem 3 senaste åren och är givetvis blytunga tapp. I fjol var The Strongest på toppen av sin förmåga. Truppen var vass och formen toppad, det räckte för ett avancemang vidare ut gruppspelet. I år är man däremot kraftigt försämrade pga spelartappen men också då många befintliga spelare peakade rent spelmässigt i fjol och har inte haft möjlighet att ens nå i närheten av den nivån som de då visade. De slutade på en andraplats långt efter gruppsegrarna San Jose i den inhemska ligans klart enklaste grupp och de har inför matchen radat upp en hel del förluster. 6 förluster på dem 8 senaste har det blivit inklusive 2 hemmaförluster mot Nacional Potosi samt Atletico Tucuman. Detta är ruskigt svagt för en klubb som vanligtvis staplar upp hemmavinsterna på högar likt Joakim von Anka staplar ihop sina mynt.

Mitt spel: Samtidigt som denna rek skrivs så har colombianska Atletico Nacional gått upp i en 3-0 ledning redan innan halvtidsvilan hemma mot bolivianska Bolivar, landets i mitt tycke bästa lag. Detta är en ganska klar fingervisning på den bolivianska ligans kvalité vars lag i princip endast kan utmana sina motståndare när de spelar på hemmaplan i en otrolig höjd, med  Wilstermanns fjolårsresultat som ett av väldigt få undantag. Jag kommer ALLTID att vara nöjd med en -1 lina på ett hemmalag som ställs mot ett bolivianskt dito, i varje fall om vi pratar om ett lag från den betydligt bättre argentinska ligan. När Tucuman nu ställs mot en boliviansk storklubb som är rejält skakad och som inte ens klarar av att plocka sina måstesegrar på hemmaplan, så är spelet för mig ganska givet. Varken Tucuman eller The Strongest dras med några tyngre avbräck, dock är The Strongest  försvararen Carcelen tveksam till spel.
Jag spelar Atletico Tucuman -1 AH till 1.83 hos SBOBet med 4.5U (1.5x flat). 

Alla rekar
Atletico Tucuman -1.00
2018-04-26 00:15
Atletico Tucuman - The Strongest
4.50 u
3.74 u
Ett inlägg av
Gio Gio