Speltips: Copa Libertadores! Wanderers - Melgar

Tjena!

Nu börjar säsongen komma igång på riktigt med Copan midweek och chilenska ligans premiär till helgen. Riktigt roligt minst sagt och jag ser verkligen fram emot det som komma skall, framförallt då jag bantar ner ligafotbollen till endast två ligor, även om det kan dyka upp nåt intressant från någon annanstans någon enstaka gång. Idag tar vi oss an Copa Libertadores andra kvalomgång och som rubriken lyder så skall bloggen idag att fokusera på mötet mellan Santiago Wanderers och Melgar.

Santiago Wanderers - Melgar - Copa Libertadores

Avspark: Onsdag 31 januari 01:30

Hemmalaget skrev jag ett par rader om i bloggen inför det chilenska Supercupen. Wanderers kvalificering till såväl supercupen som till Copa Libertadores, tack vare vinsten i den chilenska cupen, kom rätt så överraskande om man har i åtanke fotbollen som de presterade i fjol och som resulterade i en nedflyttning till Primera B. I ligaspelets slutskede spelade Wanderers många viktiga matcher och de misslyckades gång efter gång med att leverera när det gällde som mest innan de slutligen gick förlorande ur kvalets dubbelmöte mot Primera B vinnaren Union la Calera.

I och med att Wanderers blev nedflyttade så blev det givetvis ett rätt så underligt transferfönster för dem. Alla lag som kvalar till Copa Libertadores vill givetvis förstärka truppen, å andra sidan så är det ju snarare en regel än undantag att nedflyttade lag tappar många tongivande spelare. Spelartappvar oundvikliga men de har gjort det de kunnat för att behålla ett par ordinarie spelare samt plockat in ett par andra. Men spelartappen väger i deras fall betydligt tyngre än nyförvärven. Ut har flertalet rutinerade och stabila Primeraspelare gått, såsom Jean Pineda, Cesar Cortes och Esteban Carvajal. Dem två förstnämnda herrarna var dessutom Santiago Wanderers två bästa målgörare och blir givetvis tunga tapp till en redan haltande offensiv. Spelarna som kommit är antingen från Primera B eller så har de plockats från fjolårets nykomling Curico. Ingenting som får en att höja på ögonbrynen om vi säger så.

Melgar å sin sida har kvalificerat sig till Copa Libertadores som ett utpräglat peruanskt topplag. De vann Torneo de Verano och avslutade Clausuran, årets sista seriespel, på en tredjeplats endast 3 poäng efter mästarna Alianza Lima. Inför denna säsong har de rustat upp rätt ordentligt och har givetvis siktet inställt både på peruanska titeln samt ett bra deltagande i Copa Libertadores. Man har plockat in flera imponerande namn som exempelvis John Narvaéz från LDU Quito, Joao Villamarin från UTC Cajamarca och anfallaren Bernardo Cuesta från Huachipato. Cuesta fick mycket speltid i den chilenska ligan i fjol och gjorde det helt ok, även om han hade förväntats prestera än bättre. Cuesta har tidigare pangat in mål för Melgar (71 ligamål på 119 starter) och det är nog skönt för Cuesta att komma tillbaka dit han hör hemma. Mexikanske tränaren Enrique Meza har även blickat mot sitt hemland under transferfönstret och plockat in Omar Tejeda från Lobos samt Pablo Miguez från Puebla. Allt som allt så har Meza ett slagkraftigt lag till sitt förfogande som spännde musklerna så sent som förra veckan när de besegrade colombianska Once Caldas i den sista träningsmatchen inför Copa Libertadores. Bernardo Cuesta visade då att han trivs med att vara tillbaka och tackade för det med två mål.

Nattens match är möte 1 av 2 i Copans andra kvalomgång mellan ett chilenskt lag från den andradivisionen kontra ett peruanskt topplag som dessutom förstärkt på flera platser och som har siktet tydligt inställt på både ligan och Copa Libertadores. Santiago Wanderers huvudfokus är självklart att ta sig tillbaka till chilenska Primeran då de är ett av ligans större publiklag och vanligtvis ett återkommande inslag i den chilenska högstaligan. Chilenarna har som sagt hunnit verka av en officiell match redan i vilken de förlorade med klara 3-0 mot Colo Colo. Det som var mer anmärkningsvärt än resultatet var Wanderers oförmåga att skapa chanser efter Colo Colos utvisning, vilket i och för sig inte var jätteöverraskande enligt mig med tanke på vilka spelare som lämnat klubben.

Melgars tränare Meza har sagt att de kommer att gå för vinsten i Chile, vilket kanske är mest snack för galleriet men jag är övertygad om att han är lika övertygad (övertygad^2) som jag på att de får med sig ett bra resultat med sig till returmötet. Jag tycker att linan på +0.75 känns lite väl överdriven här, vilket också då blir spelet i den här matchen. Melgar +0.75 tas med en flat insats (3u) till 1.86 hos SBOBet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.