Speltips: Barcelona-Leganés

Atletico Madrid hade bara 1-1 mot Sporting Gijon när matchen gick in i sitt slutskede men Gameiro gjorde tre snabba mål och säkrade segern åt bortalaget. 1-4 till Atletico resulterade i vinst på gårdagens bloggspel (Atletico Madrid -1).

Spel: Barcelona -2,5 @ 1,806

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Barcelona

Självförtroendet är knappast på topp för Barcelonas del. Det bittra nederlaget i CL-matchen borta mot PSG i tisdags har förmodligen förstört Barcas chanser att ta sig vidare i Europaspelet. Barcelona står dock inför en enklare uppgift ikväll när man tar emot bottenlaget Leganés hemma på Camp Nou.

Barca har kört över bättre motstånd än Leganés den senaste tiden. 0-6 borta mot Alavés, 3-0 hemma mot Athletic Bilbao, 0-4 borta mot Eibar och 5-0 hemma mot Las Palmas är exempel på resultat från Barcelonas senaste matcher. Dessa resultat tyder på att Barcas form egentligen är bra och att den usla prestationen mot PSG var ett undantag.

Lagets spel har sett bra ut i ligan. Det känns som att Barca har blivit ännu bättre på att bryta ner låga försvar och effektiviteten har utvecklats om man jämför med hur det såg ut i början av säsongen.

Barcelona gillar att spela hemmamatcher mot de sämsta lagen i ligan. 4-0, 5-0 och 6-0 är vanliga resultat när bottenlagen kommer på besök. Jag tror inte att kvällens match mot Leganés kommer att sluta annorlunda.

Barcelonas skador/avstängningar: Busquets, Mascherano, Turan och Vidal.

Leganés

Leganés har haft det väldigt tufft den senaste tiden. Lågvattenmärket var 0-2-förlusten hemma mot bottenkollegan Sporting Gijón för en vecka sedan. Laget har inte vunnit en match sedan den 21:a november och förlorar nästan varje match man spelar. När laget förlorar så förlorar man i princip alltid med två mål eller mer, oavsett vilket lag som står för motståndet.

Jag har svårt att se att Leganés har några styrkor överhuvudtaget. Såväl försvarsspelet som anfallsspelet är undermåligt och frågan är vad Leganés ska göra för att hålla sig kvar i den spanska toppdivisionen. De gånger jag har sett laget spela har jag ofta ställt mig frågan hur laget lyckades ta sig upp till La Liga. Spelet ser inte sällan helt hopplöst ut och den enda anledningen till att laget inte ligger på nedflyttningsplats är att tre andra lag har lyckats spela ännu sämre fotboll.

Leganés skador/avstängningar: Gabriel (tveksam), Samuel García (tveksam), Pérez, Serantes, Timor, Ibáñez och Koné.

Senaste gången lagen möttes slutade matchen 1-5 till Barcelona. Jag tror att det kommer att bli större siffror ikväll och lägger därför 1U på Barcelona -4,5 @ 5 på Unibet som sidospel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt