Speltips: Det tyska fönstret

Man undrar ju hur mycket julkäk dom tutar i sig i Tyskland när dom behöver en hel månad för att komma på fötter igen. Jag tänkte lite kort gå igenom det viktigaste som hänt under fönstret. Inte helt oväntat har det varit en hel del aktivitet gällande klubbarna i långtidsspelet vi placerade innan säsongen startade.

Den mest utdragna historien var just att Draxler äntligen bestämde sig. Det såg länge ut att bli Arsenal som skulle bli hans nästa adress, men till slut landade signaturen hos PSG. 30M en summa som lär utökas till cirkus 45 om tysken bara fokuserar sig på att spela fotboll i Paris.

Nu kunde klubben spendera, och det har sannerligen behövts. Ända var det nog många tyskar som satte currywhursten i halsen när de läste att Ynuz Malli skrivit på för Wolfsburg. I och med att Vargarna betalade dryga 12M blev turken den dyraste spelaren någonsin att lämna Mainz. Att jämföra övergångskostnader är som att jämföra domstolsbeslut. Varje fall är unikt, men klart är att Wolfsburg räddade upp Draxler-soppan en aning med att göra ett kap i Malli. Fler nytillskott blev Paul-Georges Ntep (eller Aliue Darbo?) från Rennes, samt Riechedly Bazoer som ansluter från Ajax.

Andre Schubert fick till slut kicken i Gladbach. Efterträdaren blev mycket riktigt Dieter Hecking. Bra val då herrn verkade arbeta i motvind under den senaste tiden i Wolfsburg. Där tog Hecking över ett mittenlag och förde dem till toppen innan den tidigare sportcehfen Klaus Allofs brände arton broar. Smått ironiskt är att han börjar där han slutade, tabellmässigt sett. Gladbach backlinje har även förstärkts i form av Timothée Klodziejczak. Fransmannen kommer närmast från Sevilla och kan spela både centralt och till vänster. Min tro var att de skulle förstärkas i de främre leden och även om försvaret nu ser väldigt tryggt ut nu så vinner Wolfsburg den här värvnings-ronden lagen emellan.

Vidare så lånade Schalke in Holger Bastuber från Bayern plus att man snappade upp andra ligans skyttekung Guido-Burgstaller från Nurnberg.

Förutom att Mainz krängde iväg Malli så satte man också Christian Clemens på första bästa buss till Köln, de lär med andra ord dundra in en offensiv mittfältare innan fönstret stänger. Martin Schmidt fortsätter dock att tänka långsiktigt då han knöt till sig an Marin Sverko. Jättetalangen som nu tillhör Karlshurer har även gjort fina framsteg i Kroatiens ungdomslag. Artonåringen ansluter dock inte fören i Juli månad.

Werder Bremen gjorde en klockren värvning i Thomas Delaney. Dansken har gjort nästan 200 matcher under sina 9 år i Köpenhamn . Där får man alltså in lite välbehövligt struktur och rutin på mittfältet.

För att spinna vidare på Bremen så kickstartar laget mot två giganter direkt. Dortmund samt Bayern. Lite plus är att att bägge matcherna är på hemmaplan. Skönt kan det också vara att ha dessa avverkade när man sedan ska börja klättringen. Just i omstarten börjar lagen om från noll igen och för att vara realistiska så är det mötet i helgen man kan hoppas på poäng. Spelet på resande fot har som bekant varit ett stort problem för de gulsvarta under första halvan. Endast två segrar där försvaret inte hållit tätt en enda gång.

Även fast Bremen har med sig en blygsam femtonde plats från hösten så har man på hemmaplan gjort mål i samtliga matcher. Två träningsmatcher har avverkats än så länge under uppehållet och inga undantag där, 1-1, 1-1, mot Club Brugge och Karshurer. Höstsäsongen avslutades med två raka segrar och kemin mellan Gnarby, Kruse och Pizzaro fick äntligen utdelning. Försvaret har dock varit en annan femma. Kapaciteten finns inte för att kunna spela med en trebackslinje ( Nästa lördag lär vi få se fyra). I synnerhet inte med Sané i mitten som har en tendens att stressa upp sig för ingenting. Det troliga är väl att bortalagets anfallare kommer söka upp senegalesen när tillfälle ges. Att Aubameyang saknas här är såklart ett minus men det finns gott om offensiva hot i Dormtund. Dembele som haft en medverkan i 11 mål av hans 15 framträdanden. Fransmannen är en otroligt rivig spelartyp som snittar 12 vunna dueller per match i en mot en spelet. Det bäddar upp fina ytor för spelare runtomkring sig. Av rena forwardssalternativ finns bland annat Adrian Ramos eller Andre Schurrle. Lägg därtill en frisk Reus där bakom.

Senaste fem mötena lagen emellan har slutat på följande sätt. 3-2, 1-3,3-2,2-1,1-5.

De flesta bolagen betalar kring 1.50 på att båda lagen gör mål, men Unibet skickade upp sitt odds i veckan till 1.62, det är värt en syn. 2/4 Unit.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.