Spelarna har knappt börjat packat sina väskor inför semestern. Med redan nu börjar jag spekulera i vilket lag som kommer hänga löst när vårterminen tar sitt slut. 2.75 betalar Unibet på att Inglostadt åker ur Bundesliga. Det är lite väl högt för ett lag som ligger på nedflyttningsplats. Man kommer att kämpa mot Darmstadt, Werder Bremen, Hamburg och Augsburg, på lite längre sikt kanske också Freiburg. Just nu befinner sig även Gladbach och Wolfsburg där nere, men risken att bägge dessa lag fortsätter att gå kräftgång är mycket liten, än mindre att något av dem åker ur.

Om vi vänder på frågan. Vad brukar krävas för ett lag att hålla sig kvar, förutom dryga 35 poäng, som snittet ligger på? Man kan ofta klara sig kvar på sitt signum. Då tänker jag i banorna, motorisk målskytt, ett kollektiv, en stark defensiv, att man är svårslagna hemma, en taktiker som tränare eller "bara" ta rygg på Hoffenheim och kryssat sig igenom halva säsongen. Jag tycker det finns sådana tendenser i övriga lag.

I Bremen vill jag lyfta individualisterna. Sen Gnarby kommit till klubben så har han inte bara gjort sju mål. Han har även lyft självförtroendet hos Junozovic och Robbie Kruse runt sig. Claudio Pizzaro har fått sparsamt med speltid i år, men peruanen har för vana att snitta tvåsiffrigt per säsong så man har lite "sparkapital" i 40-åringen.

För två år sedan var Hamburg sekunder från att åka ur Bundesliga. Det har blivit ett antal år i följd som klubben har krigat om överlevnad nu, men kollektivet har ständigt hittat nya sätt att lösa sker och ting så tavlan på arenan tickar allt jämt fortfarande. Samma stomme av spelare var i samma sits i fjol. Även om klubben inte är stormrik så medförs klubbens tradition att man nog kan locka till sig en och annan spelare under fönstret. Hittar man en anfallare kan man skapa bra andrum inför slutspurten.

Augsburg kommer nog aldrig oroa sig på allvar. Laget har ett fint försvar kombinerat med två vassa forwards i Bobadilla samt Finnborgarsson. Problemet är att under hösten så har bägge dessa varit skadade. Jag anser att man inte behöver värva alls här utan kan se återkomsten av sina anfallare som fina nyförvärv när det drar i gång i Januari igen.

Freiburgs trupp kan vara den tunnaste i ligan. Men svaret på frågan varför laget klarar sig kvar är Christian Streich. Coachen har tillbringat hela sitt vuxna liv i Freiburg. Han spelade i klubben i mitten på åttiotalet till att sedan haft olika roller som ledare de senaste 20 åren. 2013 tog han klubben till Euro League, året efter åkte dom ur. Men har alltså spelat upp sin moderklubb i högsta serien igen. Så det blir inte någon obekant situation man sätter sig ifall man ska slita för nytt kontrakt framåt våren.

Jag antar att bolaget har övervärderat Inglostadts vinster mot toppmotstånden som kom på slutet. Men det var mot ett Leipzig som var stod på den yttersta kanten och bara väntade på första förlusten. Medans ojämna Leverkusen gick ut och underskattade skiten ur Inglostadt. Visst kanske det kommer in några värvningar under Januari månad men jag är tveksam om det räcker. Försvaret behöver en ledare och sådana växer inte på träd, än svårare att få den att hitta sin plats innan det kan vara kört. Broder Matip tycker jag inte har axlat den rollen i år. Även om Darmstadt kanske blir det första laget att åka ur tycker jag faktiskt att jumbons defensiv håller högre klass än nyss nämnda.

2.75 tycker jag är generöst. 2/4 Unit investeras hos Unibet.

Jag tror absolut inte Leipzig kommer sjunka som sten, men att övriga gäng kommer ta laget på lite större allvar säger väl sig självt. Nu ligger man som bekant på en andraplats. Nio poäng bakom hittar vi Borussia Dortmund. Vi har 18 omgångar kvar att spela. Således 54 poäng att hämta för var och en. Då har de gulsvarta hemmaplan när lagen ska mötas igen. Räknar vi kallt med vinst där för hemmalaget så är det endast 6 poäng som skiljer.

Anledningen varför Dortmund ligger längre ner än man borde är främst två faktorer. Dels har bortaspelet varit under all kritik. Tuchel laborerade ständigt med sina unga nyförvärv under hösten. Något som jag kraftigt ifrågasatte. Sen vägrade han under de första omgångarna vägrade spela Götze hemma inför fansen. Men det verkar vara en plan som sakta gett utdelning då man successivt sett bättre ut. Det andra är att Reus har varit skadad. Kemin mellan han och Aybeyang kan varken Dembele, Mor, eller Pulisic ersätta.

Det som talar emot detta spel är att Dortmund kommer spela CL till våren medans Leipzig kan fokusera på ligan. Men å andra sidan är Leipzig inte vanlig nykomling. Man har blivit det där nya laget som alla vill slå. Dessutom finns det större risk att Red Bull tappar tongivande spelare än att Dortmund gör det.

Att Dortmund hamnar före Leipzig skall inte betalas i 3.00. Därav mitt spel. 1/4 Unit. Unibet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.