Speltips: Montreal har utöver Price dessutom världens bäste andremålis

Columbus Blue Jackets - Montreal Canadiens

John Tortorellas Blue Jackets är flopptippade av de flesta i år, och jag håller fullkomligt med om att det inte är något lag med gnista och potential i. Likväl har de hittat någon form av medvind där man trots en extremt tuff öppning på säsongen hittat segrar mot flera av de förväntade topplagen. Nu senast slog man Dallas med 3-2 i övertid, och innan det besegrades Anaheim borta med hela 4-0. Mycket av framgången hos Columbus ligger i special teams. Både boxplay och powerplay fungerar väldigt bra. Sedan måste man också ge en shoutout åt målvakten Sergei Bobrovsky som fått förtroendet i samtliga matcher så här långt, och förvaltat det väl. Ett snitt på drygt två mål per match, och en räddningsprocent på .941 imponerar.

Nu blir det emellertid annat ljud i skällan tror jag. Man tar emot suveränerna i Montreal Canadiens som kommer till mötet med åtta raka segrar i ryggen, samtliga i ordinarie tid. Faktum är att Habs tagit poäng i samtliga matcher så här långt; nio segrar i ordinarie, och en förlust på straffar. Om nämnde Bobrovsky var bra så är han ändå i skuggan i natt. Carey Price har bevisat varför han är bäst i världen, men efter den långa skadeperioden förra säsongen bestämde klubbledningen att man skulle spara honom mer i år. Resultatet har blivit att backupen Al Montoya fått mycket mer istid, och han har verkligen gjort jobbet grundligt. Siffrorna 1.57 insläppta och .955 i räddningsprocent på fyra matcher är sämre än Prices, och ändå ren världsklass.

Produktionsdjupet i laget är magiskt, och nye backstjärnan Shea Weber har så här långt visat att man inte gjorde bort sig när man gjorde sig av med PK Subban.

Nog om detta. Både Guts och Unibet ger oss 2.25 på Canadiens-seger i natt, och med tanke på att jag ser allt över 2.00 som bra är det bara att köra.

Detroit Red Wings - Winnipeg Jets

Det andra spelet i natt har jag hittat i mötet Red Wings vs Jets. Detroit har fått skit för att vara ett lag utan föryngring, där en åldrande Henrik Zetterberg nu måste hålla uppe glöden utan mångårige lagkamraten Pavel Datsyuk som flyttat hem till Ryssland. Dylan Larkin anses vara en av få yngre riktiga stjärnor, och bakåt har både backlinje och målvaktsuppställning väckt vissa frågetecken bland tyckarna under försäsongen.

Nu har Detroit öppnat säsongen klart bättre än förväntat. Efter två rejäla förluster mot Tampa Bay och Florida radade man sedan upp sex övertygande segrar. Petr Mrazek och Jimmy Howard har delat på målvaktsjobbet utan att göra bort sig, minst sagt. Senaste veckan har det emellertid gått tyngre, med förluster mot Boston, Florida och Philadelphia.

Winnipeg är Detroits raka motsats. Laget har en av ligans mest spännande trupper, med massor av unga stjärnor och framtidsnamn, främst kanske personifierade av finske artonåringen Patrik Laine och målvaktstalangen Connor Hellebuyck. Ytterligare en handfull spelare ligger kring tjugostrecket. Samtidigt har man en rutinerad backduo i Dustin Byfuglien och svenske Tobias Enström.

Resultatmässigt finns det fortfarande en hel del att slipa på. Målvakterna har svajat en del, och på tio matcher i år har man bara två segrar i ordinarie tid. Att man kan hitta odds på Jets-seger ända upp till 3.50 är därför ingen överraskning, men det bjuder också in till andra öppningar. Tidigare nämnda odds skulle söga att Jets behöver vinna mer än var fjärde match mot Red Wings för att det ska sitta, givet insatsen så här långt är jag inte säker på att det är något bra spel, trots att jag ärligt talat gillar deras trupp mer än Red Wings. Men, åter till öppningarna då. Om vi tittar på handikappmarknaden ser vi att flera av deras möten inte slutat med några krossar. Hade Jets fått 1,5 i handikapp i alla matcher hade de inte haft 2/10 vunna i ordinarie, utan 6/10. Inklusive de två senaste mot tuffa Capitals som vann med uddamålsseger respektive övertid. På de sex senaste hade Jets med detta handikapp vunnit fem. bwin ger oss 1.53 på Winnipeg +1.5, och då tycker jag plötsligt vi är hemma i det spelet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.