Speltips: Ruhr derby och annat plock

I bland rör sig oddsen för fort. I måndagens inlägg blev det endast två spel som postades och den tredje skulle skickas in när marknaden hade öppnats. Problemet var inte att Galaxy och Toronto hade sjunkit hastigt utan att Seattles odds dalade lika snabbt. Så när markanden öppnades för att Seattle skulle ta sig vidare stod där ett ganska blygsamt odds kring 1.50. Men om någon lycklig själv hittade något högre odds så kan jag bara gratulera. Jag backar inte ur här då jag fortfarande har stor tilltro för hemmalaget. Spelet hamnar i stället på Seattle -0.25. Om man vill läsa någon motviering till detta så finns det som sagt i föregående inlägg.

Seattle -0.25 till odds 1.64 liras hos Unibet med 1/4 Unit.

Till helgen kommer också tre Bundesliga spel.

Förra fredagen slog jag mig ned i soffan och skulle avnjuta den första bundesligamatchen för veckan som traditionen påbjuder. Fyfan vad illa det var, rent ut sagt. Jag blev så fruktansvärt irriterad på hemmalaget. Hur man tog sig an uppgiften. Totalt idélöst. För er som inte vet är Albin Ekdal mittback numera. Åtminstone till det ögonblicket när Markus Gisdol fattar att han kanske kan använda sin bänk eller plocka upp någon junis. Albin är en grym spelfördelare samt bollvinnare. Men det krävs lite fler egenskaper för att agera mittlås, därför känns det knappast rättvist mot honom eller mot laget att placera honom längst bak. Nu påstår jag inte att har gjort bort sig, men det var faktiskt svensken som passade en någon knepig boll till Holtby som sedermera tappade bollen felvänd och glidtacklade in självmålet. I andra halvlek kom det röda kortet och då hade Gisdol något att skylla på varför det gick som det gjorde. Decimerat eller inte så hade Hamburg ändå förlorat klart, så dåliga var de. Den förre Hoffenheim tränaren tillträdde i mitten på denna månad. En herre som ingen ville ha. Labbadia som sparkades var älskad av såväl spelare som supportrar. Även fast det gick knackigt. Alla visste att det skulle vända någon gång under denne. Mot Bayern Munchen hade man en pinne ända fram till slutminuterna innan mästarna avgjorde. Då fick styrelsen nog och sparkade Labbadia, väldigt egendomligt. Tre matcher senare har visserligen Gisdol lyckats ta en poäng borta mot Gladbach, men det var i en tillställning där hemmalaget brände två straffar och en drös med frilägen. Man har heller inte skjutit ett enda skott på mål på 180 minuter. Köln i sin tur åkte på sin första förlust senast. Det var borta mot ett Hertha som gör allt rätt just nu, så ingen skam där. Man är ett pålitligt lag då man aldrig viker ned sig. Hur lagen uppträder är lite som natt och dag, därför ser jag det som föga troligt att Hamburg skulle kunna hota här.

Jag tror hemmalaget lyckas göra minst två mål här och spelar således Köln över 1.5 mål till 1.68 hos Unibet. 1/4 Unit.

För att vara ett lag med krisstämpel på sig har Schalke en väldigt fin form. 4-1-0 på de fem senaste, med Europa League inräknat. Lägg därtill att de blåklädda gjort 12 mål och hållit nollan i tre av dessa. Byter vi planhalva så ser vi där ett Dormtund som endast vunnit en av lika många matcher. Problemet är att man hamnat ofta i underläge för att sedan vakna till i halvtidsvilan eller rent av när det är för sent. I synnerhet har man sett eländiga ut på bortaplan. Nu är detta ett derby så mycket av logiken går här bort i analysen. Inbördes statistiken brukar vara mer pålitligt. Dessa matcher brukar bli väldigt intensiva, framförallt i anfallsväg. I mitt tycke är detta den bästa matchen man kan se i Tyskland. Jag satt o kikade igenom lite väl onödig historik och såg att man sammanlagt spelat 148 matcher mot varandra. Målsnittet? 3.4. Att Dortmund gör mål kan vi väl anta men nu när även Schalke har vaknat ur sin dvala räknar jag kallt med att bortalaget får hål på Dortmund också. Hemmalaget har endast lyckats hålla tätt en gång denna säsong, mot Darmstadt i omgång 2. Backlinjen hinner aldrig spela ihop sig med alla skadebesvär som laget haft hitintills. Båda lagen lagens försvar fick även kapitulera mot lag från Zweite i veckan men avancerade ändå efter stora problem.

Båda lagen gör mål + över 2.5 mål spelas hos bet365 till oddset 1.83. 1/4 Unit.

Sista spelet blir det lag som är först ut. I veckan tog Gladbach sig an det forna storlaget Stuttgart hemma i cupen. Shulbert vilade sina stjärnor, Christainsen, Raffael och Hazard som haft känningar. Inga problem där då de grönklädda vann komfortabelt med 2-0. Innan dess hade Gladbach spelat ett gäng tuffa matcher mot Bayern, Barca och Schalke. Nu ska man spela ytterligare två hemmamatcher i rad. Allvaret börjar med skön fredagsmatch mot ett Frankfurt som visserligen vann i förra omgången men det var till stor del pga av Hamburg var förskräckliga som jag redan varit inne på. Bortalaget spelade också cupen i veckan. Dock en helt annan historia där. Hrgotas gäng tvingades till förlängning mot den troliga bottenkonkurrenten Inglostadt, dessutom fick man spela hela övertiden i numerärt underläge då Fabian drog på sig ett andra gult kort i slutet av ordnare tid. Frankfurt lyckades dock kriga till sig en straffläggning som de senare vann. Det var ju inte helt reservbetonat heller så det måste ändå tagit på kraften. Inte helt optimalt då man möter en hungrigt hemmalag. Jag tror att Gladbach kan gilla det här matchupen då Frankfurt normalt sett är ett spelade lag som gillar att anfalla. Det kommer bädda för fina omställningslägen och på Borussia Park kan de gå blixtsnabbt. Troligtvis kommer Hazard missa även denna match, självklart ett minus men bredden i truppen är djup.

Gladbach liras hos Pinnacle med oddset 1.86. 1/4 Unit.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt