Speltips: Zlatan mot cupfinal

Sex, möjligen sju matcher är allt som är kvar av Paris Saint-Germains tävlingssäsong. Tisdagen innebär semifinal i franska cupen, lördag är ligacupfinal mot Lille, sedan är det fyra irrelevanta ligamatcher kvar samt då en final även i franska cupen om de går dit.

Vi skriver "irrelevanta", för de har ju varit mästare i kavaj så länge nu att kavajerna snart måste kemtvättas. Värt att notera är att ligacupsfinalen innebär att bortamatchen mot Bordeaux på söndag är flyttad, men jag har sett lite varstans online att den fortfarande står listad med fel datum. PSG skall alltså inte spela match två dagar på raken.

Lorient står för motståndet, och har hemmaplan. De ligger elva i ligan, men det har dragit ut sig lite mot slutet så de kommer antagligen inte att klättra uppåt längre än max till plats 9 - däremot kan några dåliga resultat mot slutet mycket väl innebära att de halkar ned till plats 16 som värst. Oavsett vilket är de i praktiken säkra på nytt kontrakt, så de har bara cupen att spela för.

Men hur bra är de egentligen? Coupe de France är ärligt talat ingen fantastisk värdemätare. På fyra omgångar har de bara mött ett lag från Ligue 1, och det var hemma mot GFC Ajaccio som gjort en riktig skitsäsong. Visst, även matcher mot sämre lag ska vinnas. Men två av dem fick de bukt med först på övertid. Och i ligan har de gått 6-7-4 hemma, inte direkt fantastiskt, och förlusterna har kommit mot Lyon, PSG, Monaco och Saint-Étienne - alla topplagen utom Nice alltså, som de med nöd och näppe fick 0-0 mot.

Det är alltså tydlig klasskillnad här. Lorient kan mycket väl slå Caen eller Toulouse, men franska ligan har flera tydliga klasskikt, och de som ligger ett par klasser uppåt innebär jätteproblem.

Och PSG har ju ett par, tre skikt när till resten av lagen dessutom. Räkna med att de känner för att vinna något nu - en inhemsk trippel skulle ju smaka mumma efter den nesliga utresan mot Manchester City i Champions League. De har dessutom en rad spelare som är i bra form även om de inte brunnit så mycket i ligan på ett litet tag nu. De två förlusterna de till slut åkte på kom ju mot två av de bästa lagen i ligan, som hade mycket att spela för. De har dessutom haft en avsevärt svårare lottning i cupen än Lorient, men ändå enkelt avyttrat allt motstånd.

Zlatan och hans kompisar ska vinna den här matchen rakt av ca 75 % av gångerna enligt min bedömning. Oddset är nästan dock en tiondel bättre än så som bäst - 1.42 hos Unibet för att spela en tvåa just nu. Det är bara att tacka och ta emot. Ett oavgjort resultat efter 90 minuter - eller en hemmavinst - vore en enorm skräll.

Sugen på att rygga? Skapa konto hos Unibet och spela direkt! Du kan också spana in alla andra Coupe de France-odds på vår odds-sida, eller följa alla våra Coupe de France-tips.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt