Speltips: Saint-Étienne spöar AC Ajaccio enkelt

Under scoutingarbetet inför matchen mellan Saint-Étienne och AC Ajaccio var det lätt att konstatera att folk har absolut noll koll på de franska ligorna. Det är nämligen minst ett par större proffsbloggare som glatt postat om vilket överodds det är på tvåan, motiverat av att Ajaccio ändå ligger på trettonde plats med 6-8-7 i Ligue 1. Båda tog fort som fasen bort spelen när de fick påpekat att det är GFC Ajaccio som huserar i högstadivisionen - AC Ajaccio, däremot, riskerar att åka ned i trean.

Lika lätt att missa är kanske Saint-Étienne. De har vunnit ligan tio gånger, över tio procent av gångerna sedan klubben grundades, och har plockat hem ett bra antal cuptitlar också. Men frånsett en ligacupstriumf 2013 var det ett tag sedan något sådant hände. Med tanke på klubbens historia är det väldigt kul att se vilket återtåg de gjort: de har slutat 5-5-4-5 de senaste åren, och parkerar just nu på plats... fem. Frankrike har dock inte fullt så många Europa League-platser som tidigare år, och just nu ligger de utanför UEFA-spel. Ändå är fansen toknöjda, för med tanke på att laget fick sin budget halverad gentemot i fjol hade nog ingen räknat med de här resultaten.

Det lustiga är hur ojämna Saint-Étienne är. De har vunnit 10 matcher, spelat 2 oavgjorda - och torskat hela 9. Av de åtta lag i ligan som förlorat så många gånger ligger sex stycken på de sex sista platserna. Med 24 gjorda mål är de inte någon jättekraft framåt - och lika många har de släppt in hemåt.

Men på hemmaplan är de väldigt svårrubbade. De har gått 7-2-2 och är bara sämre än, föga förvånande, PSG där, med nollan hållen i sex matcher. De behöver fortfarande en bra målskytt - och de har faktiskt precis hämtat in Alexander Søderlund från Rosenborg, som redan hunnit göra mål efter bara en och en halv match. Annars saknas flera spelare, däribland kaptenen Loïc Perrin, men inga andra som varit direkt jätteviktiga för laget i år.

Ajaccio åkte ned i tvåan förrförra året och hade tänkt ta sig upp direkt igen, men tycks mest inspirerade av Öster och kämpar nu för sin överlevnad med bara två poäng ned till strecket. Vi räknar dessutom med att Nîmes kommer att ta sig förbi, så i praktiken är de bara målskillnad från att åka ur. Här har vi ett lag där ingenting fungerar tillräckligt bra, och som framför allt ofta tappar vad som hade kunnat bli oavgjort till förlust, och vad som hade kunnat bli vinster till oavjort. Ett annat problem för Ajaccio är att de är för dåliga på bortaplan.

Faktum är dock att bortalaget börjat visa en liten strimma av form, och därför vågar vi oss inte på några handikappspel, särskilt inte som deras viktigaste spelare saknas i mittförsvaret. Att avyttra Ajaccio ska dock inte vara någon svårighet för vilket topplag i Ligue 1 som helst, och den raka ettan har fint odds på bwin, 1.55 får vi. Ska vi gissa på att det slutar 1-0 efter mål i minut 78?

Sugen på att rygga? Skapa konto hos bwin och spela direkt! Du kan också spana in alla andra Coupe de France-odds på vår odds-sida, eller följa alla våra Coupe de France-tips. Matchen spelas den 21/1 kl. 21:00.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt