Speltips: NHL: Spela Islanders hemma!

Vi är inne på den allra sista veckan i denna säsongs grundspel i National Hockey League, och i den västra konferensen är det nästan helt spänningslöst - Okej, Colorado KAN sno Minnesotas slutspelsplats, men att det händer är science fiction i mina ögon. Östra däremot, där kan vi snacka dramatik. Sex lag slåss om fem kvarvarande slutspelsplatser; alla har kraft att ta sig dit för egen maskin, och alla kan åka ut. Det skiljer fem poäng mellan det bästa och det sämsta laget av de som inte är slutspelsklara, och varje lag har tre till fem matcher kvar att spela.

Två av lagen möts i natt. Tampa Bay Lightning har fyra matcher kvar och ligger tvåa i Atlantic med 95 poäng. De gästar New York Islanders, som har 93 poäng och fem matcher kvar i Metropolitan. I detta nu skulle Islanders vara vidare som bästa wildcard i konferensen, men det behövs inte många poängs tapp för att man ska missa slutspel.

Både Guts och Betway ger 2.55 på Islanders-seger i ordinarie. Det på ett hemmalag som varit riktigt starka hemma denna säsong. Man fick förvisso dyngtorsk av Pens hemma senast, men just Penguins är ligans starkaste lag just nu, och dessutom hade man rookien Jean-Francois Berube i mål. I natt är Thomas Greiss troligen tillbaka; han har varit helt okej i år, och den som fått förtroendet oftast senaste tiden. Tre segrar på de fyra senaste hemmamatcherna för Islanders, och ett odds på över 2.5. Jag spelar.

Slutställningen då?

Jag tror att Tampa håller ifrån och tar andraplatsen i Atlantic. Sen tror jag Boston kliver om Detroit tack vare enklare schema på slutet. Bruins blir därmed tredje och sista lag som tar slutspelsplats i Atlantic tillsammans med redan klara Florida.

I Metropolitan får redan tokklara Washington sällskap av Pittsburgh som håller kvar i runnerup-placeringen, samt Rangers som även de håller ifrån.

De två slutspelsplatserna i konferensen tror jag kommer att tas av New York Islanders och Philadelphia Flyers, medan Detroit Red Wings missar slutspel med någon enstaka poäng. Men med tanke på hur tight det är krävs det inte mycket för att jag ska få helt fel i mina spekulationer.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt