Betway

8.4

100% upp till 500 kr

som ett gratisspel

18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 500 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se

Betway är ett välkänt varumärke för de flesta som haft kontakt med spelvärlden, och även för de som inte spelar ringer det nog en klocka när namnet kommer på tal. Bolaget har historiskt varit extremt duktiga på att synas i media med sina starka sponsorsatsningar inom sportvärlden. Namnkunnigheten backar Betway upp med enorm erfarenhet av betting på nätet som man erbjudit miljontals kunder sedan lanseringen 2006.

  • Flexibelt bonusupplägg unikt för branschen
  • Marknadsledande Cash Out-funktion
  • Under "Betway Boosts" hittar du varje dag förhöjda odds på större event
Betway

Bettingsidan som tagit helt rätt väg vad gäller såväl utbud som hur bonusar fungerar.

📝 Odds
⭐ Bolag
🔒 Licens
🎁 Bonus 100% upp till 500 kr
18+ Endast nya kunder | Lägg ett kombospel med minst tre val som ditt första spel, få ett gratisspel till samma värde om ditt spel inte går in (max 500 kr) | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se

Betway recension

Sidan som möter inkommande spelare är professionellt tilltalande och enkel på en och samma gång. Man har lagt upp aktuella kampanjer som rullar i ett promofönster, och under är de mest populära oddsen samlade, liksom pågående liveodds.

Betways sportsbetting-sektion är minst sagt matig, och strukturen är lätt att gilla. Man hittar enkelt den information man söker och steget från att skapa ett konto till att faktiskt lägga ett spel är inte allt för långt. Allt är givetvis kompletterat med oddsnivåer som är väldigt konkurrenskraftiga oavsett vilket bolag i branschen du väljer att jämföra dem med.

När Betway flyttade till ".se"-domän den 1a januari verkar bingo och poker ha glömts kvar i nån flyttkartong på Malta - men annars är det samma fina Betway som vi är vana vid, och kanske är det bara en tidsfråga tills de två bortglömda spelsegmenten kommer tillbaka.

Betway oddsbonus 2024

Sommaren 2023 valde Betway att dubbla värdet på det gratisspel som erbjuds nya kunder. Från 500 till 1000 kronor. Det innebar också ett helt nytt upplägg: Vad Betway kallar ”komboförsäkring”. 2024 är man dock tillbaka på 500 kronor. Det fungerar som följer:

  1. Gör din första insättning till Betway
  2. Du ser till att ditt första spel är en kombinationskupong med minst 3 val
  3. Om det inte går in får du lika 100% av insatsen tillbaka som ett gratisspel

Det finns inga lägsta kvalificerande odds för de individuella valen eller kupongen, men den måste rättas inom 30 dagar efter registrering. Det ska som sagt också vara ditt första spel med Betway, så det är bra att beta av det ganska omgående.

Det gratisspel som delas ut är alltså värt upp till 500 kronor och regelverket kring användning flexibelt. Inga lägsta odds här heller men värt att notera är att insatsen i vanlig ordning inte kommer betalas ut. Ett korrekt gratisspel på 500 kr, till odds 1,20 kommer ge dig 200 kronor i kontanter. Gratisspelet är tillgängligt i 60 dagar efter kreditering.

Odds

Sportportföljen täcker i stort sett allt man kan önska sig, från klassiska lagsporter till eSport. Det finns också en del lite mer udda idrotter du kan spela på, som till exempel den finska baseballvarianten Pesäpallo och gaelisk fotboll. Judo, UFC och olympiska spelen 2020 finns även i programmet. För den som vill spela på annat än idrott kan man spela på olika politiska frågor som huruvida Turkiet kommer att gå med i EU eller vem som vinner nästa amerikanska presidentval.

En vanlig match i fotboll eller ishockey presenteras under respektive flik (fotboll/hockey), sorterade efter spelstopp. Först listas matchen enligt koncept lag A - Lag B, alternativt Lag B @ Lag A om det är amerikanska proffsligor där man av tradition sätter bortalaget först.

Allt från eSport, till stora fotbollsmatcher och politiska frågor. På Betway kan du spela på precis allting, dygnet runt!

Därefter finns en symbol som kallas "form & alerts" där man får en uppsjö av bakgrundsinformation för att kunna bedöma spelen. I denna popup-ruta hittar du senaste möten, ligatabeller, spelscheman och mycket annat. Därefter följer aktuella odds för den specifika matchen. Att lägga ett spel härifrån görs på enklast möjliga sätt. Vill du till exempel spela på Vancouver Canucks mot Winnipeg Jets letar du upp matchen under hockey. Därefter kan du om du vill titta på lite statistik, och de odds som bjuds. Sedan trycker du på det spel du vill göra och din spelkupong i övre högra hörnet kompletteras med detta spel.

Spelkupongen kan i praktiken likställas med en inköpskorg i en onlinebutik. Du plockar på dig det du vill ha i spelväg, och när du är klar betalar du. En distinkt skillnad är att allt inte går att kombinera, och gör du två spel som strider mot varandra blir detta tydligt markerat. Din spelkupong har också en rad med din totala insats, och en med din möjliga vinst. För storspelarna finns också en knapp märkt "max" som fyller i högsta spelbara belopp i en match.

Om du markerar en match får du upp alla spelbara alternativ som finns, till skillnad från första listningen som primärt innehåller spel på vinnare. På denna undersida, som helt handlar om den valda matchen kan du spela på över/under, handikapp, antal mål, resultat, vinstmarginal, vem som gör första målet, vilken period det görs flest mål i, specifik målskytt och mycket annat.

Även här med den mycket enkla klickfunktionen som lägger ditt spel på spelkupongen. Du behöver inte ens välja summa i nuläget, utan när du valt alla spel du vill göra kan du övergå till kupongen och fylla i den klart.

Liveodds (In Play) hos Betway

Betways sektion för live-odds, eller "in-play" som de också använder som term för att spela under tiden matcherna pågår, brukar även där ofta vara ett brett och rejält utbud. Givetvis finns den uppenbara spelvarianten matchvinnare att tillgå, men du kan också spela på vinnare halvtid, handikapp, gjorda mål/poäng i halvtid, udda eller jämnt, vilket lag som gör ett visst mål/poäng, huruvida det blir förlängning eller inte.

Möjligheterna är minst sagt stora här. Tydligheten i ställning och oddsnivå är också viktig när det kommer till livespel då det handlar om snabba beslut, och de som lagt upp Betways live odds har gjort ett bra jobb även här. Vi tittade på en match i den australiensiska basketligan NBL, där såväl aktuella odds som poäng nedbrutet ”per quarter” tydligt redovisades.

Fullskaliga statistikverktyg inbyggda i klienten hjälper dig som spelare att placera bästa möjliga kupong!

Man ser också i realtid när oddsen ändras i livespelen då siffrorna blinkar i grönt respektive rött när de går upp eller ner. I övrigt är det precis som med vanliga odds att du klickar på det spel du vill göra så hamnar de på spelkupongen. Sedan går du in på själva kupongen och knackar in summan du vill spela.

Det är viktigt för dig som inte är jätteerfarenhet att spela på liveodds är att oddset är just levande tills du spikat ditt spel och betalt det. Även om du lagt ett spel till spelkupongen kan oddset alltså ändras tills du är betald och klar.

eSport på Betway

Betway har valt att gå i fronten för eSport, och bolaget både sponsrar och har delägarrätt i väldigt stora lag, så som Ninjas in Pyjamas CS:GO-lag, exempelvis. Emil "Heaton" Christensen" gör ständigt reklam för spelbolaget, ihop med sitt CSGO-lag NiP. Betway syns hela tiden och ständigt kring de stora eSports-eventen och har sedan sportens tidiga stadier visat sig villiga att erbjuda spel och annat kring en av de nyare sporterna i vår värld.

Bolaget har faktiskt en egen maskot, "Betway-hönan", som ofta dyker upp och figurerar på olika sätt under större. Störst intryck gjorde hen inte minst under förra årets (2018) CS:GO Major i London, då hönan likt den legendariska bläckfisken Paul, försökte sia om utgången i respektive match som spelades. Det faktum att Betway har en helt egen topp-flik för eSport säger det mesta om bolagets ambitioner. Älskar du eSport så är Betway spelbolaget för dig! Behöver du inspiration infär nästa batalj inom sporten så är våra eSport speltips att rekommendera.

Cash Out hos Betway

Cashout-funktionen hos Betway fungerar på de flesta resultat- och målmarknader, men även på enklare standard-prop-bets som att "X vinner och håller nollan". Möjlig cashout indikeras av en liten grön logga med ”CO” i mörk text. Cashout har stöd på såväl singelspel som på kombinationskuponger (upp till 6 val) och även systemspel med lika många alternativ. Det går även att göra delvisa utbetalningar där du lämnar en del av din insats levande. Detta kallas ”Partial Cash Out” och hittas på samma ställe som ”Cash Out”- alternativet: under ”Mina spel”.

Tänk på att en cashout inte räknas mot omsättningskrav av bonusar.

Betway Insider

Kan du inte få nog av statistik och härligheter kring matcher som ska spelas, eller har spelats? Då är Betway Insider något du definitivt bör spana in. Du hittar avdelningen under fliken ”blog” och där går Betway varje dag inför utvalda matcher igenom förutsättningar, bästa spelvalen och mycket annat, med hjälp av snyggt uppställd statistik och duktiga skribenter. Du finner även texter kring trav och dagligen erbjudanden i form av gratisspel, vinstboostar eller annat trevligt.

Lite som här på 1x2.se, fast på engelska. Helt klart värt ett besök och något som sticker ut mot andra bookies på marknaden!

Mobil och appar

Det går alldeles utmärkt att sportsbetta på Betway i din mobil eller surfplatta oavsett om du kör en iOS- eller android-enhet. Sidan är väldigt snygg och responsiv direkt i din webläsare.

Den väldigt uppskattade app som Betway erbjuder sina engelska och internationella kunder har tyvärr inte anpassats för den svenska marknaden, än. Vi håller det för högst troligt att en svensk Betway-app dyker upp för såväl iOS som Android under 2019, men vi har inte hört något från officiellt håll. Vi baserar det helt på just det faktum att det finns en app och att vi har svårt att se ett så stort bolag som Betway stå utan en så pass uppskattad feature som en app ändå får anses vara i dagsläget.

Insättningar och uttag

Den finansiella biten av Betway, där du gör dina inställningar och uttag, har man logiskt valt att kalla betaltjänster. Här kan du sätta in pengar med Visa, Mastercard, Visa Electron, Maestro, banköverföring, Trustly, Neteller, PayPal, PaySafeCard, Skrill med flera. Cashieren är väldigt smidig, men vi hade gärna sett lite mer information här om gränser för insättningar och uttag, eventuella avgifter och liknande.

Minimigränsen för att sätta in pengar med eplånböcker som Skrill eller Neteller är för övrigt 100 kronor. Det innebär att Betway blir ett väldigt bra alternativ även för nöjesspelare som bara vill addera lite spänning till helgens fotbollsmatch.

Support och kontakt

Betway har en riktigt skaplig hjälpsektion där du hittar information om hur man spelar, och vad olika typer av spel innebär för den som är ovan. Här finns också väldigt tydliga ramar för Betways bettingregler, ansvar, rättigheter och liknande. Du hittar även prestandakrav för streamade matcher via deras hemsida.

Behöver man hjälp finns den mesta informationen på hemsidan, men hittar du ändå inte det du söker går det lätt att nå kundtjänsten hos Betway via mail.

Sedan Betway gick över till sin .se-domän verkar live-chatten dock ha fallit bort i flytten. När vi klickar på de länkar som borde ta dig till en chatt så hamnar vi istället i hjälpsektionen. Telefonsupport finns för närvarande bara tillgänglig på engelska och ett brittiskt nummer.

Vi hoppas detta blir åtgärdat inom kort, för telefonsupport på svenska och live-chatt bör man kunna kräva!

Betway Casino

Likt de flesta moderna spelbolag erbjuder även Betway produkter i de flesta spelvertikaler. Du kan i väntan på att nästa match ska avgöras spela casino och poker (mot andra spelare). Från egen Betway-studio sänds även högkvalitativ casinospelsunderhållning direkt till din skärm – så kallat livecasino med blackjack, roulett och andra klassiska casinospel.

Nätcasino är här för att stanna och Betway casino ger tillgång till ett som har både styrkor och svagheter. Styrkan ligger i livecasinot som tillhandahålls i samarbete med Evolution Gaming och ger utöver Evolutions enorma standardutbud även tillgång till ett flertal exklusiva Betwaybord. Tyvärr erbjuds inga av de direktsända borden med svensktalande personal men det finns gott om pristävlingar och andra initiativ kopplat till de livesända casinospelen vilket väger upp, och det ska kanske tilläggas att spelregler och gränssnitt ändå finns på svenska.

Den som inte är så taggad på livecasino och föredrar det mer vanligt förekommande spelsättet med datorgenererade pengaspel hittar ett helt OK utbud, men kampanjarbetet på den fronten är inte lika vasst som på livesidan. Spelen kommer från Microgaming, NetEnt och IGT vilket gör att vi saknar en del titlar, men med det sagt kan man ändå välja och vraka bland riktigt bra spelautomater.

Casinoutbudet är inte det allra största men räcker gott och väl till för hobbyspelaren, om nätcasino däremot är din favoritspelform är Betway inte helt optimalt.

Bland de progressiva jackpottarna är det bara Microgamings som tagits in men den som kan sin moderna casinohistoria vet att Betway har delat ut en storvinst i Guiness-rekordklass när rekordet i största online vinst på spelautomater slogs under 2015 (ett rekord som visserligen slagits sedan dess). Vinsten låg på mer än 13 miljoner pund och det var spelet Mega Moolah som bjöd på den, och spelet har såklart fått ligga kvar i casinoportföljen.

Betway casinobonus till nya spelare

Mycket riktigt fick Betway till slut krypa till korset vad gällde deras näst intill provocerande (och för oss spelare väldigt generösa) casinobonus. De 1000 kronor som i början av 2019 erbjöds spelare på deras första insättning VARJE NY VECKA under spelarens tio första veckor är inte längre tillgängligt. Nu är det 100 kronor som gäller, tack för det Spelinspektionen…

Det var inte helt oväntat att Betway skulle bli kritiserade för sitt lite väl generösa välkomsterbjudande på upp till 10 000 kronor över tio veckor, och mycket riktigt drog de framåt april 2019 tillbaka de ytterligare nio insättningsbonusar som ingick i välkomstpaketet. Sedan dess har det varit en hel del turer på grund av tillfälliga spelförordningar. 1000 kronor brukar erbjudas men just nu får vi nöja oss med 100% matchat på vår första insättning upp till 100 kronor.

En likadant utformad bonus finns också tillgänglig för livecasino och även där är det 1x i omsättningskrav som gäller.

Poker

När Betway slog om till sin ".se-domän" den första januari 2019 så flyttades inte pokerverksamheten med, vi tror dock att den på sikt lär introduceras igen. Betway var tidigare påkopplade på Microgamings pokernätverk och är fortfarande det när det kommer till andra länder och jurisdiktioner.

Vi har inte fått något konkret svar om vad som hänt, men vi antar att de inom bolaget antingen försöker bena ut vad som är OK vad gäller bonusar, eller helt enkelt om det är värt att erbjuda svenska spelare poker. Vi följer utvecklingen.

Slutsats

Betway har en riktigt skaplig hjälpsektion där du hittar information om hur man spelar, och vad olika typer av spel innebär för den som är ovan. Här finns också väldigt tydliga ramar för Betways bettingregler, ansvar, rättigheter och liknande. Du hittar även prestandakrav för streamade matcher via deras hemsida.

Så här 2022 har Betway visat att de menar allvar med sin Sverigesatsning och bettingsidan bör finnas i åtanke för de flesta spelartyper - men kanske allra mest för dem som har siktet inställt på eSport!

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.