Speltips: NHL: Slagen om slutspelsplatserna har börjat på allvar

Det är bara något dussin matcher kvar för lagen i grundserien i National Hockey League, och det är minst sagt galet just nu. Lag som Boston Bruins och Tampa Bay Lightning har verkligen vridit upp formen ett par snäpp, medan till exempel Florida, Dallas och Chicago har svajat betänkligt. Hur ser det ut då?

I Atlantic Division ser det ut som att Boston Bruins, Tampa Bay Lightning och Florida Panthers är nära att säkra playoffplatser, med sex poäng ner till jagande Detroit. Övriga lag lär vara rätt avhängda från direktkvalificering. Metropolitan toppas av Washington som lär vara helt klara för divisionsseger, och därmed får möta ett wildcard. New York-lagen Islanders och Rangers ligger bra till för att ta de övriga slutspelsplatserna, med fyra poäng ner till Pittsburgh Penguins. Slaget om konferensens två wildcard-platser kommer med stor sannolikhet att stå mellan Pittsburgh, Philadelphia och Detroit. Carolina, New Jersey, Ottawa och Montreal har chans att nå dit, medan Buffalo, Toronto och Columbus är helt avhängda.

På västra sidan då? I Central Division är det riktigt tätt. Dallas och St Louis ligger på 91 poäng, och Chicago på 88. St Louis med en mer spelad än de andra två. Det är fem poäng ner till Nashville på 83 poäng. I Pacific är det också skapligt tätt. Los Angeles har 87 poäng, Anaheim 85 poäng och San Jose 82 poäng. Femton poäng ner till Arizona, och vi kan utgå från att det bara handlar om ordningen på slutspelslagen. De två wildcardplatserna lär gå till två lag i Central, Nashville lär bli det ena om de inte tar sig om något i topptrion. Den andra platsen får Minnesota och Colorado slåss om. Winnipeg Jets, Arizona Coyotes, Vancouver Canucks, Calgary Flames och Edmonton Oilers lär ha spelat klart för säsongen efter grundserien.

Nattens åtta matcher är svårtippade, men innehåller en del underhållningsmässiga guldkorn. Både Florida och Montreal var tidigare under säsongen tippade som Stanley Cup-kandidater, men Montreal slåss nu för att ha en chans att ens ta ett wildcard. Varje seger för dem är nu oerhört viktig, med nio poäng upp till en potentiell slutspelsplats. Florida har inte övertygat på sistone, men slutspelsplatsen är i praktiken klar, och de har dessutom chans till divisonsseger. Dallas Stars tar emot Los Angeles Kings i en uppgörelse mellan Westerns två divisionsledare. Bägge är tveklöst klara för slutspel och jagar nu poäng för att sägra matcher mot konferensens wildcards. Den första spelar jag inte, men Unibet erbjuder 2.95 på att Kings slår Dallas borta. Los Angeles är just nu i klart bättre form, och målvakten Jonathan Quick har visat bra form på sistone. Senast krossades Chicago med 5-0 borta. Dallas slog förvisso också Chicago strax före helgen, men resultaten senaste veckorna har inte riktigt övertygat.

Boston Bruins åker tvärs över kontinenten till San Jose. Även här är det två i praktiken slutspelsklara lag, men det handlar om att förbättra förutsättningarna inför playoff. Bruins är erkänt bra borta, och har vunnit sina fyra senaste som gäster. Det här är den första matchen i en påbörjad roadtrip. Ett visst frågetecken för att man haft svårt att avgöra i ordinarie. San Jose är ett hårt motstånd borta, men 2.90 hos bet365 räcker för att spela Boston i ordinarie tycker jag. Nu vilar Sharks en Martin Jones i storform i mål för att spela nytillskottet James Reimer istället. Reimer är förvisso bra, men klart mindre inspelad med lagets defensiv.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt