Speltips: Speltips Napoli - Liverpool. Målfest att vänta på San Paolo?

Salah 2/10

Sena kvällsmatcher på San Paolo har något speciellt. I synnerhet för mig som har varma känslor för Napoli, men jag tror att alla som gillar internationell klubblagsfotboll kan skriva under på att San Paolo i strålkastarljus är något alldeles extra. Mystiken, passionen och historian - ni kan allt det där sedan tidigare. Nu kommer dessutom Liverpool på besök, ett engelsk storlag och då brukar det bjudas upp till dans. Jag tror inte denna match blir något undantag.

Tar vi en titt på den unga tabellen i Champions League grupp C så har Liverpool kopplat ett litet grepp i och med den fina vinsten hemma mot Paris Saint Germain i öppningsmatchen. Samtidigt är Napoli i en tidig minikris efter att endast ha fått med sig en poäng från den tilltänkta slagpåsen Röda Stjärnan. Det bäddar givetvis för en spännande drabbning här.

Napoli

Syditaliens stolthet har inlett säsongen helt okej. Vinster mot Lazio, Milan, Fiorentina, Parma och Torino är mer än godkänt, men storförluster mot Sampdoria och Juventus samt då 0-0-matchen mot Röda Stjärnan gör att betyget dras ned en aning. Visst går det att se ganska tydligt att den nytillträde tränaren Carlo Ancelotti ännu inte fått full koll på hur han vill formera laget och att spelet inte riktigt flyter till fullo.

Det har dessutom roterats en hel del hos Napoli och till mötet med Liverpool rapporteras det återigen om förändringar i elvan där både Kevin Malcuit, Arek Milik, Simone Verdi, Amadou Diawara och Fabian Ruiz uppges vara aktuella för en startplats.

Skadeläge Napoli

Här ser det klart bättre ut. De två långtidsskadade spelarna Vlad Chiriches och Amin Younes är givetvis inte aktuella för spel men ytterbacken Faouzi Ghoulam närmar sig en comeback och kan möjligtvis vara tillbaka på bänken här. Ytterbacken Mario Rui drog på sig ett rött kort i helgens stormöte med Juventus och kan därmed inte spela nästa ligamatch. Med andra ord kan vi räkna med att Rui spelar 90 minuter här. Glädjande för Napoli är också att målvaktstalangen Alex Meret är tillbaka i full träning.

Liverpool

Det blev "bara" 1-1 i toppmötet med Chelsea i helgen. Det var annars en match som Liverpool absolut kunde ha vunnit sett till de stora antalet målchanser man skapade. Den oväntade poängräddaren blev till slut Daniel Sturridge och med tanke på hans drömmål så rapporterar viss engelsk media om att Sturridge kan belönas med en plats i startelvan här. Frågan är på vems bekostnad? En annan förändring i startelvan bör bli Naby Keita som satt på bänken sist och som därmed bör starta här. Jordan Henderson lär därmed få flytta på sig och inleda detta möte på kvisten.

Skadeläge Liverpool

Även i Liverpool finns det spelare som är uppsatta på den skadelista som innehåller långtidsfrånvaro. I britternas fall är det Alex Oxlade-Chamberlain som har en lång tid kvar i rehabcentret innan han kan vara tillbaka på planen. Övriga skador i Liverpool är duon Divock Origi och Adam Lallana som inte kommer till spel här.

Summering och speltips

På förhand bör detta bli en väldigt underhållande match. Båda lagen trivs bäst med en offensivt balanserad spelidé, men på lite olika sätt. Napoli gillar att dominera bollinnehavet, trycka fram sina ytterbackar och mala ned motståndaren. Det är en filosofi som också bjuder motståndarna på kontringsytor - något som Liverpool kanske är bäst i världen på att utnyttja. Med trion Mané, Firmino, Salah är Liverpool sylvassa framåt och även om alla tre kanske inte är i toppslag för tillfället så är det fortfarande en sanslös höjd i anfallsspelet man sitter inne på.

Med tanke på inledningen av denna grupp som behöver Napoli gå ut och gå för tre poäng, Liverpool kan vara mer avslappnade. Det är grundförutsättningar som jag tror att båda lagen trivs oerhört bra med. Att vi ska få se minst tre mål i denna match känns därför som en självklarhet och min rekommendation är därför att lägga sig på Över 3,0 mål vilket finns till ungefär dubbla degen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.